اخبار بورس
چند و چون عرضه پسته در بورس کالا
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا، به پیگیریهای استاندار کرمان برای عرضه پسته در بورس اشاره و اظهار کرد: در این رویداد مهم ارتقای تجارت پسته و رساندن بیشترین منفعت به تولیدکنندگان مدنظر است و البته انتظار نداریم در سال اول عرضه این محصول در بورس به مرحله تکامل نهایی دست یابیم. به گزارش «تعادل» و به نقل از ایسنا، محمد اسکندری در نشست بررسی عرضه محصولات کشاورزی استان کرمان به ویژه پسته در بورس کالا تصریح کرد: اگر بورس برای تجار داخلی خود مزیت ایجاد نکند نباید انتظار استقبال از بورس را داشت. معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا گفت: در بازار فیزیکی بورس ایران میتوان بخشی از پسته را عرضه کرد، اما این عرضه باید به صورت عمده صورت گیرد. اسکندری خاطرنشان کرد: در این بازار اگر مباشران محصولات دیگران را عرضه کنند باید درصدی از درآمد برای آنها در نظر گرفته شود که البته مباشران به عنوان امانت فروش یا خریدار باید افرادی خوشنام و از نظر لجستیکی قوی باشند و فروشنده باید تضمین لازم را بدهد. وی در ادامه به بازار گواهی سپرده کالایی به عنوان یکی دیگر از بازارهای بورس ایران اشاره کرد و افزود: در این بازار، انبار نزد بورس پذیرش میشود، کشاورز محصول خود را به انبار تحویل میدهد و به جای آن اوراق بهادار قابل معامله در بورس دریافت میکند. معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا تصریح کرد: در این بازار انباردار تضمینهای لازم را ارائه میدهد و میتواند در سیستم بورس دارایی ایجاد کند.
تاسیس دومین بورس مکزیک در سال جدید میلادی
مکزیک درنظر داد دومین بورس خود را تا سال 2018 میلادی تاسیس کند. به گزارش سنا، مدیرعامل نهاد بورس اوراق بهادار مکزیک BIVA از راهاندازی دومین بازار سهام در دومین اقتصاد بزرگ امریکای لاتین خبر داد. براساس این گزارش، در اوایل سال آینده میلادی با هدف جذب شرکتهای بیشتر به بازارهای سهام در اقتصاد قدرتمند امریکای لاتین، دومین بورس مکزیک فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. نهاد بورس اوراق بهادار این کشور (BIVA) مجوز راهاندازی این بورس را به صورت رسمی در مراسمی در روز سهشنبه دریافت کرد. به نظر میرسد دومین بورس این کشور رقیبی جدی برای بورس فعلی مکزیک BMV باشد. سانتیاگو اورکیزا مدیرعامل نهاد بورس اوراق بهادار مکزیک، در این خصوص به رویترز گفت: بسیاری از شرکتهای کوچک که درآمد سالانهیی بین 28 میلیون تا 56 میلیون دلار داشتند تمایل زیادی برای ورود به بازار سهام از خود نشان دادند به این ترتیب تصمیم گرفتیم بازاری جدید برای شرکتهای کوچک ایجاد کنیم. وی ادامه داد: بسیاری از شرکتها هماکنون درخواست پذیرش در این بورس را برای ما ارسال کردهاند. نهاد بورس اوراق بهادار مکزیک سیستم معاملاتی بر پایه نزدک، دومین بورس بزرگ امریکا، دارد که در 70 بازار دیگر در دنیا نیز از آن استفاده میشود. این مقام مسوول اضافه کرد: به نظر میرسد شمار درخواست پذیرش شرکتها تا سه سال آینده با رشد 30درصدی همراه شود و به 200 شرکت برسد. در حالی که ارزش معاملات روزانه تا سه سال آینده با رشد 50درصدی به 20 بیلیون پزو خواهد رسید.
بازار سرمایه چگونه بینالمللی میشود؟
مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن، ارتباط فعال با بورسهای منطقهیی، لیست کردن دوگانه شرکتهای ایرانی در بورسهای بینالمللی و انتشار اوراق ارزی را از راهکارهای اصلی برای فعالسازی بخش بینالملل بازار سرمایه ذکر کرد. به گزارش «تعادل» محمد ثریانژاد در گفتوگو با سنا، جذب سرمایهگذاری کلان خارجی بدون وجود ابزار پوشش ریسک را مشکل دانست و گفت: در بحث بینالمللی کردن بازار سرمایه، اصلیترین مساله، عدم وجود ابزاری برای پوشش ریسک نرخ ارز است. وی افزود: از دیگر مسائل بسیار مهم بازار سرمایه تهیه صورتهای مالی شرکتهای فعال در بورس بر اساس استانداردهای IFRS است؛ سرمایهگذار خارجی بدون وجود استانداردهای حسابداری معتبر و بینالمللی، انگیزه لازم برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایران را نخواهد داشت. ثریانژاد در پاسخ به این سوال که چقدر محتمل است با کاهش نرخ سود بانکی و اوراق بدهی، بازار سهام بتواند جایگزینی برای سپردههای بانکی و اوراق باشد، گفت: بازار سرمایه و بازار پول در واقع دو بازاری هستند که در بلندمدت میتوانند جایگزین یکدیگر شوند. وی ادامه داد: فعالان بازار سرمایه، همیشه بازار پول را به عنوان رقیبی جدی هم در عرصه سرمایهگذاری و هم در ارزیابیهای خود، مد نظر قرار میدهند. از این رو کاهش نرخ سود بانکی و بهطور کلی نرخ بازار پول و بدهی، در صورت روشن بودن افقهای سرمایهگذاری در بازار سرمایه، بخش بزرگی از سرمایهگذاری فعالان بازار سرمایه را که طی سالهای گذشته به دلیل جذابیت یافتن بازار پول و بدهی جذب آن شده بود، میتواند در میانمدت به بازار سرمایه هدایت کند. مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن ادامه داد: اگر نرخ سود بانکی افزایش پیدا میکرد بهطور قطع به یقین شاهد آثار منفی و انتقال پول از بازار سرمایه به سمت سپردههای بانکی بودیم. این کارشناس بازار سرمایه در عین حال تصریح کرد: کاهش نرخ سود بانکی در بلندمدت آثار بسیار خوبی برای بازار سرمایه و شرکتها از محل کاهش هزینه تامین مالی میتواند داشته باشد و در کوتاهمدت نیز احتمالا بیشترین اثر را روی بازار املاک و مستغلات دارد. ثریانژاد با بیان اینکه در حال حاضر مسوولیت بخش اعظم تامین مالی در کشور بر عهده سیستم بانکی است و اقتصاد ایران از نظر نظام تامین مالی همچنان بانکمحور است، گفت: در جدیدترین پژوهشهای صورت گرفته مشخص شده است بانکمحور یا بازار سرمایه محور بودن یک اقتصاد، عامل تعیینکنندهیی در رشد و توسعه اقتصادی آن اقتصاد نیست؛ بلکه مساله اساسی، کارکرد درست سیستم بانکی یا بازار سرمایه در اقتصاد یک کشور است. مخصوصا در زمان فعلی که سیستم بانکی ایران دچار مشکلات جدی و بحرانهای پیشرو است، نقش بازار سرمایه در تامین مالی اهمیت ویژهیی پیدا میکند. وی در پاسخ به سوالی در خصوص راهکارهای افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی بخش خصوصی گفت: بهطور کلی برای افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی شرکتها، باید به سمت افزایش کارآیی بازار سرمایه حرکت کنیم.