تغییر نظام بودجهریزی براساس سقف درآمد
خزانهدار کل کشور با بیان اینکه وقتی سقف درآمد خیلی بالا باشد، مازاد درآمد تحقق نخواهد یافت، گفت: کل این نظام درآمدهای استانی تغییر میکند و اگر این نظام بازگردد و بودجهریزی مبتنی بر عملکرد باشد، بهتر خواهد بود.
به گزارش ایسنا، سیدرحمتالله اکرمی اظهار کرد: یکی از پروژههای اقتصاد مقاومتی کشور پروژه شفافسازی و هوشمندسازی عملیات مالی دولت است. در واقع این پروژه قرار است استقرار و توسعه خزانهداری الکترونیکی مالی را انجام دهد. این یکی از اقدامات خوبی است که در دولت یازدهم آغاز شده و قرار است در این دولت نیز ادامه یابد.
وی ادامه داد: آنچه در این پروژه دنبال میشود، مدیریت برخط حسابهای دولتی، استقرار سیستمهای مالی، ایجاد شفافیت در نظام مالی دولت، تهیه بهموقع و قابل اتکای اطلاعات و... است. ما هر ماه یک گزارش مالی برای دولت میفرستیم که امیدواریم با این سامانه این گزارشات خود به خود تهیه شود. مدیریت بهینه در اجرای بودجه یکی دیگر از اهداف ماست.
اکرمی تصریح کرد: وقتی سقف درآمد خیلی بالا باشد، مازاد درآمد تحقق نخواهد یافت. کل این نظام درآمدهای استانی تغییر میکند و اگر این نظام بازگردد و بودجهریزی مبتنی بر عملکرد باشد، بهتر خواهد بود. این استان ۲درصد نسبت به گذشته در حوزه درآمدی رشد دارد ولی ۲۹درصد از سقف تعیین شده عقب است. این مساله به این علت است که نظام بودجهریزی صحیح نیست. این نظام قرار است تغییر کند.
خزانهدار کل کشور با بیان اینکه رییسجمهوری نیز بر این مساله تاکید داشت، خاطرنشان کرد: کنترل و اعمال نظارت بر تحقق و وصول منابع مالی دولت یکی از اهداف این سامانه است. یکی از مشکلات ما در دولت این است که کسی نگران منابع نیست و کسی پیگیری نمیکند که چرا درآمدها به درستی محقق نمیشود.
وی گفت: تخصیص بهینه و مبتنی بر عملکرد یکی دیگر از اهداف ماست. همچنین مدیریت نقدینگی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که دنبال میشود تا همین منابع موجود را مدیریت کنیم. این سامانه این بستر را فراهم خواهد کرد و میتواند خزانهداری کل کشور را مدرن کند. تقریبا این اقدامات در دنیا معمولا کمتر از ۱۰ سال طول نکشیده است.
خزانهدار کل کشور با اشاره به اینکه این اقدامات باید به کل کشور و استانها تسری یابد، عنوان کرد: این فعالیت از شهریور ۱۳۹۵ آغاز شده است. با فراهم آمدن بسترهای لازم در این سامانه قرار است بتوانیم برداشت الکترونیکی از حسابهای متمرکز خزانه داشته و متناسب با آن پرداخت متناظر به یک حساب دیگر داشته باشیم.
وی بیان کرد: این سامانه یک نوع مدیریت نقدینگی است. خزانهداری کل کشور باید بتواند پول را برای موقعیتهای مختلف استفاده کند. این فعالیت بدون مشکل نیست و چالشهایی دارد.