روی موج خبر
خبر خوش برای اصنافیها
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه پرداخت تسهیلات بانکی به صنوف به تازگی آغاز شده است، گفت: متقاضیان میتوانند با ارائه طرح توجیهی خود به بانکها از این تسهیلات بهرهمند شوند. یدالله صادقی درباره پرداخت 10هزارمیلیارد تومان تسهیلات بانکی به اصناف گفت: پرداخت تسهیلات برای بازسازی و نوسازی واحدهای صنفی تولیدی و خدمات فنی و واحدهای صنعتی توسط بانک مرکزی تصویب شده و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هم نسبت به پرداخت این تسهیلات تاکید کرده است. معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رییس کل بانک مرکزی در مورخ 96/3/17 طی بخشنامهیی پرداخت تسهیلات بانکی به اصناف را به بانکهای عامل ابلاغ کرده است، افزود: برای دریافت تسهیلات بانکی به بخش صنعت که پرداخت آن از سال گذشته شروع شد، متقاضیان باید ابتدا در سایت بهینیاب ثبتنام میکردند سپس تقاضای آنها به بانکها ارسال و متقاضیان میتوانستند برای دریافت تسهیلات به بانکها مراجعه کنند اما اصناف برای دریافت تسهیلات مستقیم میتوانند به بانکها مراجعه کنند و نیازی به ثبتنام در سایت بهینیاب نیست. وی اظهار کرد: بنابراین واحدهای صنفی و واحدهای خدمات فنی متقاضی وام براساس بخشنامه بانک مرکزی باید در بانکی که حساب دارند، پرونده تشکیل دهند و در صورتی که طرح آنها برای دریافت وام از نظر اقتصادی توسط بانک توجیهی تشخیص داده شد، بانکها تسهیلات را به آنها پرداخت میکنند. صادقی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات به اصناف به تازگی آغاز شده است، گفت: هنوز آمار دقیقی از مراجعه اصناف برای دریافت تسهیلات همچنین تعداد صنوفی که موفق به اخذ تسهیلات از بانکها شدهاند، اعلام نشده است. او افزود: 490هزار واحد صنفی تولیدی و حدود 450هزار واحد صنفی خدمات فنی در کشور موجود است که ابتدا قرار بود، مبلغ 100میلیون تومان به 100هزار واحد صنفی تسهیلات پرداخت شود. صادقی افزود: اما سقف تسهیلات پرداختی برای صنوف برداشته و مقرر شد براساس طرح توجیهی صنوف میزان وام درخواستی توسط بانکها بررسی و پس از ارزیابی به متقاضیان تسهیلات پرداخت شود.
برگزاری همایش بزرگ تجاری ایران و عراق
تسنیم مشاور معاون اول رییسجمهور از برگزاری همایش بزرگ تجاری ایران و عراق در روزهای ۲۱و ۲۲شهریور در تهران خبر داد. سعید اوحدی ادامه داد: این همایش به همت ستاد توسعه و روابط اقتصادی ایران- عراق- سوریه، اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. او تصریح کرد: هدف از این همایش دو روزه که با حضور شرکتها و کارآفرینان و فعالان اقتصادی دو کشور همراه خواهد بود، توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است. اوحدی افزود: فعالان اقتصادی و مسوولان ذیربط دو کشور در این همایش راهکار رفع موانع برای توسعه را ارائه خواهند داد تا توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور از شتاب بیشتری برخوردار شود. به گفته او در این همایش بیش از 500 مهمان از فعالان اقتصادی و مسوولان ذیربط دو کشور حضور مییابند که امیدواریم ابعاد آن به طور مناسب تبیین شود.
شورای تجاری ویتنام - ایران تشکیل شد
ایرنا «شورای تجاری ویتنام ـ ایران» برای نخستین بار در طول 44سال مناسبات سیاسی دو کشور تشکیل شد تا مسیر افزایش ارزش مناسبات دو کشور به 2میلیارد دلار در آینده نزدیک فراهم شود. شورای تجاری ویتنام- ایران پس از دیدار و مذاکره چند ساعته فعالان بخشهای خصوص و دولتی این کشور جنوب شرق آسیا با «نوئن سوآن کونگ» وزیر کشاورزی و رییس کمیسیون مشترک ویتنام و ایران که با حضور و سخنرانی «صالح ادیبی» سفیر کشورمان در هانوی همراه بود، فعالیت خود را آغاز کرد. در آیین آغاز فعالیت این شورا که حدود 60 تن از تجار و فعالان اقتصادی و بازرگانی مطرح ویتنام حضور داشتند، حکم آغاز فعالیت و تشکیل شورای تجاری ویتنام و ایران به «چن ون چی» ابلاغ شد. تشکیل این شورا در حقیقت به مفهوم آغاز «تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ویتنام و ایران» از سوی طرف ویتنامی است. پیشتر در فروردین 1396 تاسیس و راهاندازی اتاق مشترک بازرگانی میان ایران و ویتنام در دیدار «غلامحسین شافعی» رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با «وو تین لاک»، رییس اتاق بازرگانی ویتنام در هانوی مطرح و مورد توافق گرفت. همچنین در این مراسم قرارداد اعطای امتیاز بازاریابی و نمایندگی فروش محصولات کشاورزی میان دو شرکت بزرگ ویتنامی(مرتبط با تبادلات تجاری با ایران) امضا شد. سران ایران و ویتنام در دیدار سال 2016 در تهران و هانوی برای تقویت مناسبات اقتصادی میان دو کشور و تحقق حجم تجارت دو جانبه تا 2میلیارد در سال 2020 به توافق رسیدند.
مهلت دو ماهه وزیر صنعت به ذوبآهن اصفهان
ایرنا وزیر صنعت، معدن و تجارت نسبت به برگزاری جلسات مستمر با حضور مجموعههای مرتبط با ذوبآهن اصفهان برای حل مشکلات این واحد تولیدی ظرف مدت 2ماه تاکید کرد. محمد شریعتمداری در جلسه بررسی مشکلات ذوبآهن اصفهان که در این مجموعه تولیدی برگزار شد، افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی و سازمان تامین اجتماعی به عنوان مجموعههای مرتبط با ذوبآهن باید در مدت 2ماه نسبت به برنامهریزیهای عملیاتی و اجرایی برای حل مشکلات ذوبآهن تشکیل جلسه دهند. وی تصریح کرد: در این مدت بخشی از برنامهها باید اجرا شده تا مشکلات این واحد تولیدی کاهش یابد. به گفته او، وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی کامل دارد تا برای حل مشکلات ذوب آهن به طور فعالانه عمل کند. شریعتمداری همچنین از ذوبآهن اصفهان به عنوان یکی از اصلیترین مجموعههای تولیدی در کشور یاد کرد و گفت: عدم توازن در توسعه صنعت فولاد کشور و ذوبآهن اصفهان موجب شده این کارخانه با مشکلات عدیدهیی روبهرو شود ولی این مسائل قابل حل است.