اخبار
بیماریهای قلبى عروقى نخستین علت مرگ و میر
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سال ۹۴ حدود ٣٢٧هزار و ٥٢٥ نفر در کشور فوت کردند، گفت: نخستین علت مرگومیر در کشور، بیمارىهای قلبى عروقى، دومین علت سرطان و سومین علت را تصادفات تشکیل میدهد، یعنی سالانه ٦٧هزار نفر در اثر سکته قلبى، ٣٣هزار نفر سکته حاد مغزى، ٧هزار بر اثر سرطان و ١٥هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست دادهاند. ایرج حریرچی با بیان اینکه طبق آخرین سرشماری، جمعیت کشور ٧٩ میلیون و ٩٢٦هزار نفر است که ۷۴درصد در شهرها و ۲۶درصد در روستاها زندگى مىکنند، ادامه داد: طبق آمار ۲۴ میلیون و ۱۸۵هزار خانوار داریم که از این خانوارها ۸ و نیمدرصد خانوارهای تک نفره، ۲۰درصد دونفره و ۲۸درصد سه نفره هستند. بهگفته او، هرم سنی جمعیتی در کشور تغییر کرده است: درحال حاضر شایعترین سن، ۳۰ تا ۳۴ سالگی و ۲۰ تا ۲۹ سالگی است و به عبارت دیگر ترکیب سنی جمعیت ایران که ۴۵درصد آن در سال ۱۳۶۵ زیر ۱۴ سال بودند، به ۲۴درصد زیر ۱۴ سال رسیده است و اکنون جمعیت ۳۰ تا ۶۴ سال از ۲۵درصد به ۴۵درصد رسیده و جمعیت بالای ۶۵ سال از ۳,۱درصد به ۶.۱درصد رسیده است، یعنی جمعیت سالمندان دوبرابر شده است. سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: در ۴۰ سال گذشته امید به زندگی رشد زیادی داشته است، بطوری که امیدبه زندگی به ۷۴.۶ سال و امیدبه زندگی سالم (بدون بیماری) نیز در سال ۹۵ به ۶۴.۸ سال رسیده است.
احتمال پرداخت مطالبات فرهنگیان و سرانه مدارس
وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر مشکلی برای خزانه ایجاد نشود تا آغاز سال تحصیلی بخشی از مطالبات و بخشی از سرانه مدارس پرداخت میشود. محمد بطحایی درباره واریز سرانه مدارس، اظهار کرد: تلاش میکنیم تا آغاز سال تحصیلی مبالغی را تهیه کنیم تا بخشی از مطالبات و بخشی از سرانه مدارس را پرداخت کنیم. او افزود: اگر مشکلی برای خزانه ایجاد نشود و پرداختها را تامین کند با سازمان برنامه و بودجه به توافق رسیدهایم تا بخشی از مطالبات را پرداخت کنیم. وزیر آموزش و پرورش در ادامه به مهر گفت: زمان پرداخت سرانه مدارس و مطالبات فرهنگیان دست خزانه است. بطحایی اظهار کرد: به محض اینکه از خزانه دریافتی داشته باشیم، میتوانیم بخشی از مطالبات و سرانه را پرداخت کنیم. در این سالها یکی از مشکلات مدارس پرداخت نشدن سرانه بوده است. بهطوری که بسیاری از مدارس بهدلیل دریافت نکردن سرانه از وزارت آموزش و پرورش مجبور به دریافت وجه از خانوادهها برای اداره مدارس شدهاند. همچنین یکی دیگر از مشکلات فرهنگیان عدم پرداخت بهموقع مطالبات همچون حقالزحمه امتحانات و حقالتدریس است که ماهها به تعویق میافتد. تمام این موارد به تامین خزانه دولت گره خورده است.
۶۵۰میلیارد تومان درآمد کمیته امداد در ۵ ماه
مدیرکل شبکههای مردمی و مراکز نیکوکاری کمیته امداد از درآمد ۶۵۰ میلیارد تومانی کمیته امداد در ۵ماهه نخست سال جاری خبر داد. بهمن دستاری گفت: از ابتدای سال ۹۶ تاکنون قریب به ۶۵۰ میلیارد تومان مشارکتهای مردمی در کمیته امداد جذب شده است که در مقایسه با ۵ ماهه نخست سال ۹۵ رشد ۴۸درصدی داشتهایم. او توضیح داد: ۳۱۲ میلیاردتومان درآمد نقدی، ۱۱۱میلیارد تومان به صورت کالا، ۱۵۵میلیارد تومان بهصورت مستقیم و ۷۲ میلیارد تومان از طریق مراکز نیکوکاری به نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد کمک شده است. مدیرکل شبکههای مردمی و مراکز نیکوکاری کمیته امداد ادامه داد: به عبارت دیگر از این ۶۵۰ میلیارد تومان ۱۲۸ میلیارد تومان صدقات، ۱۷۵ میلیارد تومان زکات، ۱۵۲ میلیارد تومان اکرام ایتام و محسنین و ۱۹۵ میلیارد تومان از طریق سبدهای پنجگانه نیازهای اساسی خانواده رقم مشارکتهای مردمی برای رفع نیازهای محرومان و نیازمندان بوده است. دستاری ادامه داد: در سال جاری مشارکت هر چه بیشتر با موسسات خیریه جهت همافزایی در رفع نیازهای محرومان و نیازمندان را در دستور کار خود داریم. این در حالی است که اکثر مددجویان تحت پوشش کمیته امداد توسط موسسات خیریه هم حمایت میشوند.
بیمه خدمات توانبخشی پشت دیوار ورشکستگی بیمهها
سازمانهای بیمهگر باتوجه به اجرای طرح تحول سلامت و افزایش مطالبات مراکز درمانی و داروخانهها، در آستانه ورشکستگی قرار دارد و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معتقد است: وضعیت مالی بیمهها سبب شده خدمات توانبخشی تحت پوشش بیمه قرار نگیرند و در این شرایط وزارت بهداشت تنها میتواند راهنمای بالینی خدمات را تدوین و ابلاغ کند. محمدنعیم امینیفرد درمورد بیمه خدمات توانبخشی، گفت: خدمات توانبخشی نیاز جامعه است زیرا بخشی از مشکلات مردم در این حوزه را مرتفع میسازد اما وزارت بهداشت و درمان باید بر اساس راهنمای بالینی وضعیت را برای بیمهشدگان مشخص کند. او به خانه ملت گفت: پس از تعیین بیمهشدگان شورای عالی بیمه در این ارتباط تصمیمگیری میکند، در حقیقت وزارت بهداشت راسا نمیتواند در حوزه بیمه خدمات توانبخشی نقشآفرینی کند. در واقع وزارت بهداشت و درمان تنها میتواند راهنمای بالینی متناسب با خدمات توانبخشی را تدوین و ابلاغ کند.
نعیمیفرد با بیان اینکه شورای عالی بیمه نقش موثرتری در بیمه خدمات توانبخشی خواهد داشت، افزود: متاسفانه ترکیب شورای عالی بیمه هم به نحوی است که سازمانهای بیمهگر غلبه دارند، لذا وزارت بهداشت و درمان نقش کمرنگتری دارد. امینیفرد معتقد است: از سوی دیگر بیمه خدمات توانبخشی جزو شؤونات قانونگذاری نیست بلکه به تولیت وزارت بهداشت و درمان مرتبط است لذا نیازی به ورود مجلس شورای اسلامی نیست. با این حال مجلس در صورت نیاز با همراهی وزارت بهداشت و درمان میتواند به بیمه خدمات توانبخشی ورود پیدا کند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: متاسفانه هماکنون اکثر صندوقهای بیمه در مرز ورشکستگی هستند، لذا انجام تکالیف بسیار بدون تامین منابع منجر به بدهی بیشتر بیمهها خواهد شد، با این حال باید تصمیم منطقی و عاقلانه در این خصوص اتخاذ گردد.
پیش از این اتابک وثوقی عضو کمیته توانبخشی وزارت بهداشت، گفته بود: برنامه جامع ملی اوتیسم بعد از مدتها انتظار به تصویب رسید اما این برنامه ملی نیز نتوانست علاقهیی در شورای عالی بیمه، سازمان مدیریت و برنامهریزی و همچنین مجلس شورای اسلامی برای بیمه کردن خدمات توانبخشی ایجاد کند و این طلسم کهنه را بشکند.
