افزایش 48درصدی فروش اموال قاچاق
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اعلام کرد: فروش اموال منقول و غیرمنقول در دولت یازدهم رشد 131.5درصدی نسبت به دولت دهم داشت.
امین دلیری در نشست خبری با ارائه آماری از عملکرد این سازمان در دولتهای دهم و یازدهم اظهار کرد: میزان فروش اموال منقول اعم از قاچاق، متروکه و ضبطی از 4هزار و 462میلیارد ریال در دولت دهم به 9هزار و 485میلیارد ریال در دولت یازدهم رسید. بنابراین در حوزه فروش اموال منقول رشد ۱۱۲,۵درصدی را در دولت یازدهم شاهد بودیم.
دلیری ادامه داد: در فروش اموال غیرمنقول که شامل اموال مصادرهیی، وثایق و ضبط شده است، در دولت دهم یکهزار و ۱۷۳میلیارد ریال فروش ثبت شد که با رشد ۲۰۴درصدی به ۳هزار و ۵۶۶میلیارد ریال در دولت یازدهم رسید. مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: بنابراین مجموع فروش اموال منقول و غیرمنقول از ۵هزار و ۶۳۷میلیارد ریال در دولت دهم با رشد 131.5درصدی به ۱۳هزار و ۰۵۱میلیارد ریال در دولت یازدهم رسید. وی گفت: حجم فروش کالای قاچاق در دولت یازدهم نسبت به دولت دهم 47.8درصد و فروش اموال متروکه 332.4درصد رشد داشته است. وی حجم کالای استردادی را در دولت دهم یکهزار و ۶۳میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این میزان با رشد ۶۳۰درصدی به ۷هزار و ۷۵۷میلیارد ریال در دولت یازدهم رسید. به گفته دلیری، حجم کالای اعاده شده در دولت دهم ۱۹هزار و ۶۴میلیارد ریال بود که با رشد ۱۷۶ درصدی به ۵۲هزار و ۷۰۲میلیارد ریال در دولت یازدهم رسید.
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی سهم کالای انهدامی در این سازمان را در دولت دهم ۵۵۲میلیارد ریال و در دولت یازدهم یکهزار و ۴۴۳ میلیارد ریال اعلام کرد که رشد ۱۶۲درصدی داشته است. به گفته دلیری ۱۵۱دستگاه وانت، ۱۴۵دستگاه کامیون، ۷دستگاه کامیونت، ۱۷دستگاه اتوبوس، 9دستگاه مینیبوس، ۲۲دستگاه تریلر و ۲۸دستگاه ماشینآلات راهسازی در انبارهای این سازمان موجود است. دلیری درباره خودروهای لوکس با حجم موتور ۲۵۰۰ سیسی نیز توضیح داد: در مجموع ۱۸۲دستگاه با این مشخصات در انبارهای سازمان تملیکی وجود دارد.
وی با یادآوری اینکه نزدیک به ۸۰۰دستگاه خودرو متروکه فقط در انبارهای گمرک شهید رجایی وجود دارد، گفت: این خودروها به دلیل اینکه نتوانستهاند مجوز سازمان استاندارد را بگیرند، توقیف شدهاند که یا باید به خارج بازگردانده شوند که چون مدل آنها قدیمی شده، امکان آن وجود ندارد یا باید اسقاط شوند. وی با بیان اینکه اغلب این خودروها چینی هستند، گفت که اکنون وجود این خودروها به معضلی برای سازمان اموال تملیکی تبدیل شده است، زیرا صاحبان خودرو نیز پیگیری آن را رها کرده و آنها متروکه شدهاند. به گفته وی از ۲۸دستگاه خودرو پورشهیی که بهطور قانونی و قبل از مصوبه دولت مبنی بر ممنوعیت واردات خودروهای ۲۵۰۰سیسی وارد کشور شده بودند، ۲۰دستگاه تعیین تکلیف شده و در داخل به فروش رفتهاند.