در شهر
جزئیات ممنوعیت موقت صدور تراکم شناور
در پی صدور بخشنامه شهرداری تهران مبنی بر ممنوعیت فروش تراکم از طریق هولوگرام جدید و الزام مناطق ۲۲گانه شهرداری به دریافت مبالغ مودیان از طریق حساب خزانه شهرداری واریز، دیروز معاون شهردار تهران گفت: هولوگرام عوارض ساختمانی به زبان ساده حوالهیی با برچسب غیرقابل سوءاستفاده است که قابلیت تبدیل به منابع نقد و غیرنقد در شهر را دارد. هرکسی با ارائه این هولوگرامها به شهرداریهای مناطق میتوانست پروانه دریافت کند. در این بین خرید و فروش و واگذاری این هولوگرامها با ابهامات فراوانی روبهرو شده بود که با بخشنامه شهردار تهران مبنی بر ممنوعیت صدور هرگونه هولوگرام مربوط به عوارض ساختمانی تا اطلاع ثانوی از این امر جلوگیری میشود. به گزارش ایسنا، سمیعالله حسینیمکارم معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه هدف از این تصمیم در راستای شفافیت و انضباط مالی در شهرداری تهران است، گفت: با توقف موقت صدور هولوگرام عوارض ساختمانی یک اتفاق خوب در مساله دریافتها و پرداختهای مربوط به شهر تهران رخ میدهد. وی با بیان اینکه برای اتخاذ چنین تصمیمی ساعتهای بسیاری از ابتدای شروع به کار دوره جدید مدیریت شهری صرف شده است، افزود: شهردار تهران به مردم وعده داده بود که شفافیت و انضباط مالی را در اداره شهر اعمال خواهد کرد و اکنون به عنوان نخستین گام بزرگ، بخشنامهیی را ابلاغ کرده که مانند بسته شدن ورودی یک جریان دارای ابهام است.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه با حضور کارشناسان خبره مالی و اقتصادی جریان مالی که تاکنون سرازیر شده است بررسی میشود، اضافه کرد: با این شیوه هم میتوان جلو فساد را گرفت، هم اشکالات چرخه موجود را شناخت و رفع کرد و هم به سمت یک نظام مالی شفاف و سالم حرکت کرد. حسینیمکارم با اشاره به اینکه فرآیند مربوط به هولوگرامها قابل رصد نبود بنابراین شهردار تهران تصمیم به چنین کاری گرفت، اظهار کرد: هولوگرامها باید قابلیت استناد و نظارت برای همه اعم از مردم، مدیران شهری و اعضای شورای شهر داشته باشند.
وی با بیان اینکه طبق بخشنامهیی صادره از سوی شهردار تهران قرار شده است، هولوگرامهایی که اکنون دست مردم و کارگزاران است قبل از اینکه به شهرداریهای منطقه برود، به کمیتهیی تخصصی شکل گرفته در سازمان املاک و مستغلات شهر تهران برود، ادامه داد: این کمیته به راستیآزمایی هولوگرام اقدام میکند تا چنانچه اگر مشکل وجود داشت، جلو هرگونه اقدام در خصوص آن هولوگرام گرفته شود. معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران از اقدام دیگری در همین ارتباط خبر داد و گفت: قرار شده است تا همه منابع نقدی مودیان شهرداری (آنهایی که پروانه ساختمانی میگیرند یا به هر دلیلی باید پولی را به شهرداری پرداخت کنند) دیگر به کارگزاران پرداخت نشده و به خزانه واریز شود.
حسینیمکارم با بیان اینکه با این کار جلو یکی از دادوستدهایی که شبههانگیز بود گرفته میشود، اظهار کرد: در برخی موارد منابع در نظر گرفته شده است. برای پرداخت مطالبات پیمانکاران بیشتر منابع غیرنقد بوده و پول پرداختی در خزانه واریز نمیشود و این میتواند آسیبزا باشد که هماکنون برای مشخص شدن راهکارهای رفع آسیب، موقتا جلو آن گرفته شده است. وی ادامه داد: فلسفه وجودی هولوگرامهای عوارض ساختمانی این است که برای ساخت پروژههای شهری، شهرداری تهران مطالبات پیمانکاران را علاوه بر منابع نقدی از منابع غیرنقد نیز پرداخت کند. در این میان کارگزاران به کمک شهرداری میآیند. شهرداری با دادن هولوگرامهای عوارض ساختمانی به کارگزاران سبب میشود تا پرداخت مطالبات پیمانکاران از طرق مختلفی از جمله منابع نقدی، اجناس، ملک و... انجام شود.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه مشکل از زمانی ایجاد میشود که پای مودیان نیز به چرخه دریافت و پرداختها با هولوگرامها باز شود، افزود: پیش از این شهرداری برای گرفتن طلب خود از مودیان میخواسته تا با کارگزاران وارد مذاکره شوند و از ملک و مستغلات خودشان به کارگزاران بدهند، اما در عمل و به مرور پول نقد بیشتری به کارگزاران داده میشد.
وی با بیان اینکه این موضوع نیز میتوانست منشا سوءاستفاده باشد، اذعان کرد: ضمن اینکه رصد پولهای دریافتی به دلیل عدم ورود به خزانه نیز امکانپذیر نبود که حالا جلو این مساله گرفته شده و انتظامی به مساله داده میشود تا ورودی و خروجی از خزانه باشد. اینگونه دیگر مشخص خواهد بود که منابع مالی از چه راهی و چطور تامین شده و چرا و به چه منظور هزینه میشود.
توضیح امانی درباره خودرو حاشیهساز شورا
عضو شورای شهر تهران در خصوص انتقادهای روزهای اخیر در خصوص خرید 21خودرو و 21 تبلت خریداری شده برای اعضای این شورا توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش مهر، شهربانو امانی در این باره گفت: از اول آغاز به کار شورای شهر اصل بر این بود که همه فعالیتهای شورا شفاف و روشن باشد، با گذشت یک ماه فکر نمیکنم، فعالیتی در شورا انجام شده باشد که درباره آن شفافسازی صورت نگرفته باشد. در بحث خودرو و تبلتها که در چند روز گذشته بسیار سر و صدا به پا کرد، اعلام میکنم بله این خودروها و تبلتها همان وسایلی بود که در چهار سال گذشته در اختیار اعضای شورای شهر قرار داشت، بعضی آن را تحویل دادند و برخی هم هنوز تحویل ندادهاند، من خودم به راننده گفتهام قبل از دریافت خودرو نسبت به چک کردن اعضای آن اقدام کند، خودروهایی که به ما تحویل دادهاند، مستهلک شده، تبلت و گوشی موبایلی که چهار سال مورد استفاده قرار گرفته، قطعا دیگر قابل استفاده نیست. وی ادامه داد: کسی که میخواهد فعالیت کند و فعالیت شفاف و آنلاین داشته باشد، به وسایل بهروز احتیاج دارد، قبول دارم تبلت ارزانتر نیز وجود داشت، اسناد و مدارکی که متاسفانه از سوی آمدنیوز منتشر شده، وجهه قانونی ندارد، چه لزومی دارد سندها برای کانالی در شهرستان ارسال شود و بعدا آن کانال نسبت به شفافسازی و در پوشش زیر ذره بودن فعالیتهای اقتصادی و داراییهای اعضای شورای شهر اقدام به انتشار این اسناد کند. امانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من از همین تریبون اعلام میکنم از خبرنگاران حوزههای مختلف درخواست دارم همه فعالیتهای من را زیر ذرهبین ببرند، به عنوان یک عضو شورای شهر باید زندگی کاری شفافی داشته باشم. آن زمان که تصویب شد برای نیروی انتظامی الگانس بخرند، من نماینده مجلس بودم، تصویب کردیم پلیس با توجه به موقعیتهایی که در عملیاتها دارد، قطعا نیاز به تجهیزات نو و جدید دارد. الان هم اعلام میکنیم که اعضای شورای شهر احتیاج به وسایل جدید دارند، وسایلی که میشود از آنها استفاده کرد، قطعا باقی میماند و برای وسایلی که مستهلک شدهاند، جایگزین جدید انتخاب میشود.