رشد ۳۵۰۰ واحدی نماگر
نگاهی به آمار معاملات در هفته پایانی تابستان نشان میدهد که شاخص کل نسبت به هفته ماقبل با ۲ / ۴ افزایش روبهرو شده است. علاوه بر این، در پایان معاملات هفته منتهی به ۲۹شهریورماه ۹۶، شاخص کل با ۳ هزارو ۴۵۹ واحد افزایش نسبت به هفته ماقبل به رقم ۸۵هزارو ۸۳۲ واحدی رسید. افزون بر این، شاخص بازار اول با ۲۱۶۱ واحد افزایش به رقم ۵۹۹۰۶ واحد بالغ شد و شاخص بازار دوم با ۸۹۷۹ واحد افزایش عدد ۱۸۸۳۷۱واحد را تجربه کرد و به ترتیب با ۷ / ۳درصد کاهش و ۵ درصد افزایش نسبت به هفته ماقبل مواجه شدند. این در حالی است که در ۵روز کاری هفته پایانی شهریور، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۴۵۸۷۴میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل یکدرصد کاهش یافته است. همچنین تعداد ۱۶۹۷۹میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از یکمیلیون و ۱۶۹هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۶ درصد کاهش و
۶ درصد افزایش را نسبت به هفته ماقبل تجربه کرد. این درحالی است که تعداد ۲۱۹میلیون واحد از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۲۲۷۰میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با ۹۴درصد و ۸۹درصد افزایش نسبت به هفته ماقبل همراه شد.
بازدهی ۹ درصدی آیفکس
در سویی دیگر، فعالان بازار در آخرین هفته کاری فصل تابستان ۹۸۷میلیون ورقه بهادار را به ارزش
۱۲ هزار و ۱۹۳میلیارد ریال مورد دادوستد قرار دادند که افزایش ۱۰۰درصدی ارزش و رشد ۳۴درصدی حجم این معاملات و همچنین معاملات مثبت در تمام بازارهای فرابورس هفته سبزی را به ارمغان آورده است. بدینترتیب در تمام بازارهای فرابورس شاهد افزایش حجم و ارزش مبادلاتی نسبت به هفته ماقبل بودیم. در بازارهای اول و دوم ۴۶۲میلیون سهم به ارزش نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال مبادله شد و در ۳ تابلو معاملاتی بازار پایه نیز ۴۱۵میلیون سهم به ارزش ۷۰۳ میلیارد ریال تغییر مالکیت یافت. در نهایت شاخص کل فرابورس در ارتفاع ۹۵۷ واحدی دادوستدهای سهماهه تابستان را خاتمه بخشید و به استقبال فصل جدیدی رفت. بر این اساس، شاخص کل فرابورس ایران با بیش از ۲درصد تغییر نسبت به ماه گذشته و قرار گرفتن در ارتفاع ۹۵۷واحدی در آخرین روز کاری شهریورماه توانست بازدهی خود را از ابتدای سال به ۹,۴درصد برساند. همچنین در ۲۰ روز معاملاتی ماهی که پشت سر گذاشتیم بهطور میانگین روزانه ۲۴۸میلیون ورقه به ارزش یک هزار و ۹۱۳میلیارد ریال مورد دادوستد قرار گرفته است که روز ۷ شهریورماه با ۶۱۲میلیون ورقه، بیشترین حجم و روز بیستوهشتم این ماه با بیش از ۳هزار و ۴۰۰میلیارد ریال بیشترین ارزش مبادلاتی را در طول ماه به خود اختصاص داده است. در مجموع ماه جاری در مقایسه با شهریورماه ۹۵ در حالی که ارزش مبادلات ۳۱درصد افزایش یافته به همین مقدار حجم مبادلات با کاهش مواجه شده است. در همین حال تعداد مبادلات شهریورماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۲ درصد رشد داشته و بدینترتیب در سومین ماه تابستان امسال، ۴هزار و ۹۵۹میلیون ورقه بهادار به ارزش ۳۸هزار و ۲۵۴میلیارد ریال در بازارهای ۹گانه فرابورس ایران دست به دست شده که در ۷۹۶هزار نوبت معاملاتی جابهجا شده است. در مجموع بازارهای اول و دوم نیز ۲هزار و ۷۷۲میلیون سهم به ارزش بالغ بر ۸هزار میلیارد ریال میان سهامداران نقلوانتقال یافت که بازار اول نسبت به شهریورماه ۹۵ با کاهش و بازار دوم با افزایش حجم و ارزش مبادلاتی روبهرو شده است. در تابلوهای معاملاتی بازار پایه نیز یکهزار و ۷۸۹میلیون سهم دست به دست شد که ارزش این مبادلات بر ۳هزار میلیارد ریال بالغ شد.
اوراق بدهی در صدر در بازار ابزارهای نوین مالی نیز سهامداران
۳۹۸ میلیون ورقه را به ارزش بالغ بر ۲۷میلیارد ریال دست به دست کردند. بهدلیل عرضه سخابها طی ماه گذشته، اوراق بدهی بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در این بازار به خود اختصاص دادند. صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و اوراق گواهی تسهیلات مسکن نیز جایگاههای دوم و سوم را در بازار ابزارهای نوین مالی به دست آوردند. نگاهی به ارزش معاملات خرد در بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروههای صنعت نیز حاکی از آن است که گروه فلزات اساسی با در اختیار گرفتن ۷درصد از سهم کل بیشترین ارزش معاملاتی را به خود اختصاص داده و گروههای محصولات شیمیایی و انبوهسازی، املاک و مستغلات نیز به ترتیب ۱۱ و ۸درصد از ارزش معاملات خرد را در اختیار گرفتهاند.
