مرکز کشور نیازمند شورای گفتمان آبی است

۱۳۹۶/۰۷/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۷۹۵۵
مرکز کشور نیازمند شورای گفتمان آبی است

یک استاد دانشگاه صنعتی اصفهان معتقد است: مشکل مرکز کشور در زمینه مسائل آبی نبود یک مرکز برای گفتمان در خصوص مساله آب است.

سیداحمد خاتون‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کار پیچیده مدیریت منابع آب با یک تصمیم متمرکز به هیچ‌وجه به سامان نمی‌رسد. باید یک نهاد سازمان یافته متشکل در یک پارلمان آب تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری در حوزه آب را به عهده داشته باشد. این نهاد باید در عین مشارکت در فرآیند تصمیم‌سازی با حضور ذی‌نفعان یک تصمیم نهایی اتخاذ کند.

وی با بیان اینکه پیشنهاد یک شورا، مرکز یا نهاد گفتمان آب و محیط زیست با حضور ذی‌نفعان باید جدی گرفته شود، افزود: این مرکز می‌تواند، اتاق فکر و بازوی اجرایی فعالیت‌های آبی و زیست محیطی باشد. البته باید در این مرکز نمایندگان کشاورزان، شهرها و صنایع حضور داشته باشند. کارشناسان متخصص در خصوص تصمیم‌سازی‌هایی که می‌شود اجماع داشته و زمینه همکاری اجرایی در کشور را در این مرکز فراهم می‌کند. وزارت نیرو باید به این سمت برود.

این استاد دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: مشکل مرکز کشور در زمینه مسائل آبی نبود یک مرکز برای گفتمان در خصوص مساله آب است. امروز هر استانی برای خود برنامه توسعه‌یی دارد. برای مثال ما نمی‌توانیم با عنوان اشتغال‌زایی به دنبال فولاد برویم، باید بر اساس ظرفیت زیست محیطی تحقیق شده به دنبال مباحث توسعه‌یی برویم. آب محدود است و جمعیت‌های مرزی کشور نیز به سمت مرکز کشور در حال حرکت هستند. این در حالی است که حتی در فریدن همچنین توسعه‌یی نیازمند ظرفیت زیست محیطی است چه برسد به یزد و اصفهان.

خاتون‌آبادی با اشاره به اینکه گاهی به نام شرب، آب را برای توسعه صنعت منتقل می‌کنند، گفت: این تامین آب به نام شرب و برای صنعت موجب مهاجرت‌های شدید و به هم خوردن تعادل طبیعت می‌شود. زمانی که تصمیم‌گیری‌های بدون اجماع انجام ‌شود، ظرفیت اکولوژیک منطقه دیده نمی‌شود و با نگاه اقتصادی صحبت می‌شود. بی‌شک اقتصاد هم زمین می‌خورد. همه باید بدانند برای مثال در اصفهان اگر آب نباشد صنایع هم نیستند پس باید هزینه فایده برای صنایع و احداث آنها حتما انجام شود.

وی با بیان اینکه حتما باید در کشور یک شورای گفتمان ملی آب و محیط زیست تشکیل شود، اظهار کرد: همه ذی‌نفعان باید در این شورا حضور داشته باشند. بدنه کارشناسی متخصص در آن مستقر شود، مسائل اجتماعی به دقت مدنظر قرار داده شود چراکه با این روند مهاجرت، بی‌شک شهرهای مرکزی کشور را دچار مشکل کرده و حاشیه‌نشینی در شهرها افزایش یافته و بزهکاری‌ها بیشتر می‌شود.

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: باید برای آب اندیشه کنیم. اگر در مناطقی که قبلا توسعه یافته‌اند و آب تخصیص یافته تدبیر نکنیم و روند تخصیص‌های جدید را متوقف نکنیم و دوگانگی آب به نام شرب و به کام صنعت را جدی نگیریم، مشکل آب پابرجا خواهد بود.