آماده شدن لیست «زنان توانمند» برای تصدی پست
زنان مطالبه سهم 30درصدی در مدیریت کشور را دارند؛ مطالبهیی که تا حدودی در برخی شوراهای شهر محقق شد، اما دولت و شهرداریها همچنان در مقابل این تغییر، کمتر تمایل نشان میدهد.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش از آماده شدن لیست «زنان توانمند» برای معرفی به دولتمردان و شهردار تهران در راستای بهرهمندی از آنها در پستهای عالی وزارتخانهها و شهرداری پایتخت خبر داده است.
فاطمه راکعی با اشاره به لیست پیشنهادی برای حضور زنان در عرصه مدیریتی در شهرداری و پستهای دولتی گفت: نه تنها پیش از این نیز لیستی ارائه شده است بلکه بنا داریم تا بار دیگر لیستی را به شهردار و رییسجمهور ارائه کنیم تا از زنان توانمند در عرصه مدیریتی استفاده شود. او همچنین با اشاره به مطالبات شورای عالی اصلاحطلبان در مورد انتخاب استانداران و فرمانداران زن نیز به ایسنا گفت: زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور حضورشان در عرصه سیاسی به قدر کافی نبوده است. در حال حاضر نه تنها وزیر زن در هیات دولت وجود ندارد بلکه در میان فرمانداران، استانداران، شخصیتهای دیپلماتیک، روسای دانشگاه، پژوهشگاهها و بیمارستانها نیز زنان یا دیده نمیشوند یا حضورشان انگشتشمار است. راکعی ادامه داد: در بسیاری از پستهای کلیدی زنان حضور ندارند و مسوولان باید در این زمینه پاسخگو باشند.
این فعال حقوق زنان با اشاره به وعده رییسجمهور برای حضور سه زن در میان وزراء اظهار کرد: اگرچه آقای روحانی بنا داشت که سه زن را به عنوان وزیر انتخاب کند اما بعد از محقق نشدن این وعده اعلام کرد «می خواستم از وزرای زن استفاده کنم اما نشد». گرچه زنان با بزرگواری همیشگی خود از این موضوع نیز گذشت کردند اما رییسجمهور باید دلایل محقق نشدن این وعده را به جامعه توضیح دهد. راکعی با اشاره به دستور رییسجمهور به ورزاء برای استفاده 30 درصدی از زنان در پستهای وزارتخانهها تصریح کرد: در حال حاضر روحانی طی یک نامه رسمی از وزرا خواسته از معاونان و مدیران زن در مدیریتهای ارشد استفاده کنند، اما سوال اصلی اینجاست که چرا تا به امروز بعد از انتخاب تعداد زیادی از معاونان، همچنان از زنان به قدر کافی استفاده نشده است؟
او با اشاره به انتخاب دو شهردار زن در مناطق تهران ادامه داد: در عرصه مدیریت شهری نیز زنان بسیاری داریم که میتوانند دستکم در نیمی از مناطق در سطح معاونتها و ادارات کل فعالیت داشته باشند. شهردار تهران نیز وعده بهرهمندی 30 درصدی از زنان در عرصه مدیریتی را مطرح کرده است. اگرچه به «نجفی» در شهرداری تهران اعتماد کافی داریم و جامعه نیز نسبت به وی رویکرد مثبتی دارد، اما مساله اینجاست که توقع داریم این 30درصد در مدیریتهای ارشد و نه در مدیریتهای میانی حضور پیدا کنند. او تاکید کرد: در حال حاضر زنان آنقدر توانمند هستند که میتوانند مدیریت خانه بزرگترشان یعنی شهر را بر عهده بگیرند، از این رو لازم است حتما از زنان در سمتهای استانداری، فرمانداری و معاونتهای ارشد وزارتخانهها وشهرداری استفاده شود.