کوتاه از دنیای انرژی
کمک توافق اوپک به توازن بازار گاز
شانا دبیرکل سابق مجمع کشورهای صادرکننده گاز اعلام کرد: توافق کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای کاهش تولید نفت به بازگشت توازن به بازار جهانی گاز نیز کمک میکند. به گزارش پایگاه خبر پلاتس از مسکو، محمدحسین عادلی دبیرکل سابق مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیایسیاف) اعلام کرد: تلاش تولیدکنندگان نفت عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش عرضه و توازن بازار جهانی نفت، به بازگشت توازن به بازارهای جهانی گاز طبیعی تا سال ۲۰۲۲ میلادی نیز کمک خواهد کرد. وی اعلام کرد: با توجه به پیوند قیمت گاز و نفت، افزایش و تثبیت قیمت نفت میتواند در افزایش قیمت گاز نیز انعکاس یابد. دبیرکل جیایسیاف گفت: اگر تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیشترین تلاش را برای تثبیت قیمت نفت به کار گیرند، این به قیمت گاز نیز کمک میکند، زیرا چه خوشتان بیاید چه نه، نفت و گاز سوختهای جایگزین هم هستند و بسیاری از قراردادهای گازی بر اساس نفت قیمتگذاری میشوند.
چاههای آب اراک در انتظار اعتبار
ایلنا معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهیی استان مرکزی گفت: سالانه 50میلیون مترمکعب از آبهای زیرزمینی دشت اراک توسط چاههای فاقد پروانه تخلیه میشود. محمود قدبیگی در نخستین جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان اراک در سال جاری عنوان کرد: دشتهای استان مرکزی با 235میلیون مترمکعب کسری مخزن مواجه هستند و این میزان کسری در دشت اراک به 35میلیون مترمکعب میرسد. قدبیگی با اشاره به اینکه 90درصد آب دشت اراک در بخش کشاورزی مصرف میشود، بیان کرد: برای کنترل آب مصرفی باید استفاده از سیستم نوین آبیاری و نصب کنتور هوشمند حجمی در دستور کار قرار گیرد تا صرفهجویی در این بخش حاصل شود. وی در خصوص استفاده از کنتورهای حجمی در بخش کشاورزی عنوان کرد: قانون تصریح کرده است که کنتورها با هزینه مالک نصب شوند، البته در بودجه 96 تبصرهیی در نظر گرفته شده است که دولت در قالب طرح تعادلبخشی کنتور را نصب کند و هزینه آن به صورت اقساط بلندمدت از مالکان دریافت شود. قدبیگی با بیان اینکه 7هزار حلقه چاه در استان مرکزی باید به کنتور حجمی مجهز شوند که اعتباری 30میلیارد تومانی میطلبد، افزود: اما تاکنون اعتباری برای نصب کنتور تخصیص نیافته است.
توضیح سازمان استاندارد درباره بنزین
آنا روابطعمومی سازمان ملی استاندارد با تاکید بر اینکه کیفیت بنزین در چند سال اخیر همواره رو به بهبود بوده درباره سخنان رییس این سازمان با موضوع شاخصهای کیفیت بنزین در نشست خبری روز دوشنبه توضیحاتی ارائه داد. نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران در این نشست خبری اظهاراتی را بیان کرده بود که حاکی از فاصله گوگرد موجود در بنزین تهران با استاندارد جهانی داشت. پیروزبخت به موضوع گوگرد موجود در بنزین اشاره و تصریح کرده بود: حد مجاز استاندارد ملی گوگرد حداکثر 50 جز در میلیون (ppm) است، در سال 93 میزان گوگرد 102جز در میلیون (ppm)، در سال 94 این میزان 58 و در سال 95 در کلانشهرها 48 جز در میلیون (ppm) بوده است. رییس سازمان ملی استاندارد این آمار را در سال 96 در تهران 58جز در میلیون (ppm) اعلام کرد که با توجه به میانگین 2سال اخیر میزان گوگرد با حد مجاز استاندارد فاصله چندانی ندارد. روابطعمومی سازمان ملی استاندارد با تاکید بر این نکته که کیفیت بنزین در چند سال اخیر همواره رو به بهبود بوده و برای جلوگیری از انتشار نادرست اعداد مربوط به شاخصهای کیفیت بنزین از رسانههایی که اعداد یا واحدهای نادرستی را منتشر کردهاند، خواسته است نسبت به اصلاح خبر یاد شده و انتشار دوباره آن اقدام کنند.