درمان رایگان مادران معتاد در مرکز بازتوانی
آسیبهای اجتماعی در حال زنانه شدن است؛ این جملهیی تکراری است که در چند سال گذشته زیاد ازسوی مسوولان بهزیستی، وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و... شنیده میشود. دیگر اعتیاد، کارتنخوابی و برخی آسیبهای اجتماعی، مختص مردان نیست. اما زنان بیش از مردان در برابر این مسائل آسیبپذیرند. از شرایط زندگی و مشکلاتی که با زندگی یک زن معتاد و کارتنخواب همراه است، تا زایمان و بیماریهای مقاربتی و...
در حال حاضر هیچ مرکزی برای نگهداری زنان کارتنخواب در تهران وجود ندارد، اما مدیر واحد امور زنان مرکز «تولد دوباره» با اشاره به اینکه نخستین مرکز درمان و بازتوانی مادر و کودک از چند روز گذشته اقدام به نگهداری از زنان آسیب دیده و معتاد کرده، گفته است: در حال حاضر این مرکز با ظرفیت نزدیک به 40 نفر کار خود را آغاز کرده است و پیش بینی میکنیم طی یک ماه آینده ظرفیت این مرکز پر شود. سارا اسمیزاده با اشاره به اینکه هدف این مرکز زنان مصرفکننده مواد در معرض آسیبهای اجتماعی هستند، افزود: زنانی که در این مرکز نگهداری میشوند مسوولیت سرپرستی و مراقبت از فرزندانشان را به عهده دارند اما محل امنی برای نگهداری از فرزندانشان در دوره درمان و بازتوانی ندارند. این مرکز مادران را به همراه کودکان نوزاد تا 12 سال سن را پذیرش خواهد کرد. او با اشاره به اینکه مرکز بازتوانی و درمان مادر و کودک برنامههایی را برای بازتوانی روحی و جسمی این افراد در نظر دارد اظهار کرد: تلاش میکنیم تا مهارتهای مربوط به زندگی روزمره و اطلاعات اولیه در خصوص نگهداری از فرزندان به این مادران آموزش داده شود. مدیر واحد امور زنان مرکز «تولد دوباره»با تاکید بر اینکه فرآیند پذیرش در مرکز درمان و بازتوانی مادر و کودک به صورت داوطلبانه اس، به ایسنا گفت: این مرکز مددجوها را مجبور به ماندن نمیکند و هر زمانی که فرد تمایل داشته باشد میتواند از فرآیند درمان و بازتوانی خارج شود. اسمیزاده در ادامه با اشاره به اینکه مددجویان بین یک تا شش ماه با تشخیص درمانگر در این مرکز نگهداری خواهند شد، افزود: در مراکز دیگری که تحت نظارت جمعیت خیریه تولد دوباره هستند بیشتر به موضوع ترک اعتیاد زنان پرداخته میشود اما این مرکز به شکل تخصصی به مساله زنان معتاد و آسیب دیدهیی که فرزند دارد میپردازد و در عین حال امکان سم زدایی، قطع مصرف مواد و درمانهای نگهدارنده را با هدف اصلی بازتوانی برای آنها فراهم میکند. او در ادامه با اشاره به خدمات ارائه شده در این مرکز تصریح کرد: زنان آسیب دیده با کمک روانشناس، مشاور، مددکار و گروه همتا مهارتهای زندگی روزمره را آموزش میبینند تا شرایط ورود آنان به جامعه فراهم شود.
مدیر واحد امور زنان مرکز «تولد دوباره» با اشاره به اینکه امکان سم زدایی کودکان در این مرکز وجود ندارد تصریح کرد: سم زدایی کودکان فرآیندی تخصصی و پیچیده است که امکانات لازم برای این فرآیند در این مرکز موجود نیست. اما اگر کودکی اعتیاد داشته باشد به مراکز درمانی ارجاع داده خواهد شد و پس از درمان به مرکز درمان و بازتوانی مادر و کودک منتقل میشود.
اسمیزاده در پایان با اشاره به اینکه خدمات این مرکز به شکل رایگان در اختیار زنان قرار خواهد گرفت افزود: هر مادر مصرفکننده میتواند برای مشاوره و پذیرش با شماره تلفن 02144269646 تماس بگیرد یا به شکل حضوری به این مرکز واقع در میدان خراسان ابتدای خیابان خاوران، خیابان اعظم نظامی، خیابان کمالیان، انتهای پارک شهدای گمنام، مرکز درمان و بازتوانی مادر و کودک مراجعه کند.