بازگشت 90 درصد معتادان به اعتیاد پس از «رهایی»

۱۳۹۶/۰۷/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۳۸۵

نه بند 2 ماده 15 قانون مبارزه با مواد مخدر به‌درستی اجرایی می‌شود که طبق آن معتادان تحت حمایت اجتماعی برای تامین هزینه درمان و ماندن در ترک، قرار بگیرند، نه آیین‌نامه مداخلات مراقبت‌های پس از ترخیص که رییس قوه قضاییه چهار سال پیش برای حمایت از معتادان پس از ترک ابلاغ کرده است. بر همین اساس است که بیش از 90 درصد معتادانی که ترک می‌کنند، دوباره به دام اعتیاد می‌افتند.  عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از بازگشت ۹۰ درصدی معتادان بهبود یافته به اعتیاد، خواستار سپرده شدن تمامی امور معتادان بهبود یافته به دستگاه واحدی شد. شکور پورحسین نبود برنامه مراقبتی و حمایتی مناسب را در این بازگشت موثر دانست و گفت: متاسفانه برنامه خاصی برای حمایت از معتادان بهبود یافته در کشور وجود نداشته و این امر زمینه رجوع 90 درصدی معتادان به اعتیاد را فراهم کرده است.  او با تاکید بر اینکه حمایت دستگاه‌های حمایتی از معتادان بهبود یافته کافی نیست، اظهار کرد: در گذشته معتاد را مجرم می‌دانستند اما بعد به دلیل حجم زیاد مجرمان در زندان‌ها قانونی تصویب شد که معتادانی که برای ترک اقدام می‌کردند تحت تعقیب قرار نگیرند بنابراین بر اساس این قانون معتادان بیمار شناخته شدند نه مجرم.

 ضرورت تشکیل پرونده شخصیت برای معتادان

او بر ضرورت تشکیل پرونده شخصیت برای معتادان از جنبه‌های مختلف روحی، روانی، خانوادگی، سابقه و... تاکید کرد و افزود: با این اقدام روند ترک اعتیاد معتادان موفق‌تر خواهد بود.

نماینده مردم پارس‌آباد و بیله‌سوار در مجلس دهم، با بیان اینکه معتادان پس از ترک باید مورد حمایت جدی دولت و جامعه قرار گیرند، به خانه ملت گفت: بیکاری مهم‌ترین علت رجوع معتادان به اعتیاد بوده و حمایت از بهبودیافتگان مواد مخدر و توجه به اشتغال آنها مانع بازگشت آنان به اعتیاد می‌شود بنابراین باید برای اشتغال و عدم بازگشت آنان به سمت مواد مخدر چاره‌اندیشی کرد.  عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم تدوین بسته‌های حمایتی برای معتادان بهبود یافته، اظهار کرد: متاسفانه دسترسی آسان و راحت به مواد مخدر معضلی بزرگ است که باید برای مدیریت آن اقدام کرد.  او بهبود وضعیت مراکز ترک اعتیاد و همچنین افزایش تعداد کمپ‌ها را در بازگشت بهتر فرد معتاد به زندگی موثر دانست و گفت: مشکلات خانوادگی، شخصیتی و روانی معتادان باید بررسی و مرتفع و همچنین توجه به اشتغال و بیمه آنها در دستور کار قرار گیرد.

 معتادان بهبود یافته آسیب‌پذیر و نیازمند حمایت همه‌جانبه

این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه معتادان بهبود یافته آسیب‌پذیر و نیازمند حمایت همه‌جانبه هستند، افزود: بی‌توجهی به این افراد به گونه‌یی است که در برخی موارد از سر ناچاری و برای تامین معیشت خانواده، خود را زیر ماشین می‌اندازند. نماینده مردم پارس آباد و بیله سوار در مجلس دهم، با بیان اینکه خانواده به عنوان واحد بنیادین جامعه نقش مهمی در عدم رجوع معتاد به اعتیاد ایفا می‌کند، ادامه داد: برخی خانواده‌ها توان نگهداری معتادان را ندارند و برخی نیز نهایت اهتمام خود را برای جلوگیری از لغزش فرزندشان به کار می‌برند اما تلاش آنها به تنهایی کافی نبوده و نیاز اتخاذ تدابیر و سیاست‌های ویژه از سوی دولت است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه تمامی امور معتادان بهبودیافته باید به دستگاه واحدی سپرده شود، تصریح کرد: با این اقدام یک تنها یک دستگاه مورد بازخواست قرار گرفته و از آن گزارش عملکرد می‌خواهیم.