روی خط خبر
2 بسته حمایتی برای معادن زغالسنگ
تعادل|70درصد معادن زغالسنگ کشور از شرایط ایمنی مطلوب برخوردار نیستند؛ بر این اساس فعالان بخش معدن باید دایم در حال آموزش باشند که در غیر این صورت بر تولید و قیمت تمام شده تولیدات تاثیر منفی خواهد گذاشت. رییس خانه معدن ایران با بیان این مطلب گفت: در این زمینه دو بسته حمایتی برای معادن زغالسنگ از جمله بسته حمایت یارانهیی و همچنین سند ایمنسازی معادن زغالسنگ با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال آمادهسازی است. محمدرضا بهرامن در نشست خبری اعضای هیاتمدیره خانه معدن ایران همچنین گفت: اگر بتوانیم 500سرمایهگذار را در بخش معدن از خارج کشور جذب کنیم، دیگر نگرانی در این بخش نخواهیم داشت.
رییس خانه معدن ایران با تاکید بر لزوم استانداردسازی و ارتقای نظارت ایمنی در معادن کشور گفت: 70درصد معادن زغالسنگ کشور از شرایط ایمنی مطلوب برخوردار نیستند. محمدرضا بهرامن در نشست خبری اعضای هیاتمدیره خانه معدن ایران افزود: اکنون 83معدن زغالسنگ کشور در حال بهرهبرداری است که نیازمند تقویت نگاه ایمنی در خصوص این معادن هستیم.
او تاکید کرد: فعالان بخش معدن باید دایم در حال آموزش باشند که در غیر این صورت، بر تولید و قیمت تمام شده تولیدات تاثیر منفی خواهد گذاشت. وی با اشاره به حادثه سال گذشته معدن یورت استان گلستان، عامل اصلی آن را نبود آموزش کافی عنوان کرد.
این مقام مسوول با اشاره به سرمایهگذاری خارجی انجام شده در بخش معدن گفت: در پنج سال گذشته خانه معدن ایران با برگردان انگلیسی قانون معادن، در بهروزرسانی قانون سرمایهگذاری کشور در بخش معدن و برگزاری سلسله نشستهایی در داخل و خارج کشور در این خصوص گامهایی برداشته است. وی از برنامهریزی تعریف استاندارد سرمایهگذاری در بخش معدن خبر داد و آن را پایه و اساس سرمایهگذاری در این بخش توصیف کرد. بهرامن افزود: امروز سرمایهگذاران کوچک و متوسط بیشتر از سرمایهگذاران بزرگ میتوانند در بخش معدن موثر باشند که در این زمینه نیز برنامهریزیهای خوبی انجام و کار جلب و جذب سرمایهگذاران آغاز شده است.
تسهیل روابط تجاری «ایران» و «پاکستان»
تجارت| یک هیات تجاری از پاکستان با حضور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با تجار و فعالان اقتصادی ایران ملاقات کرد و دوطرف به رایزنی پیرامون توسعه همکاریهای اقتصادی و حل موانع و مشکلات موجود بر سر راه مراودات تجاری دو کشور پرداختند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق تهران، این هیات تجاری به سرپرستی رییس اتاق مشترک بازرگانی پاکستان و ایران به اتاق تهران آمد و جمعی از تجار و سرمایهگذاران این کشور را در خود داشت. سفیر پاکستان در تهران نیز با همراهی این هیات تجاری، طی نشستی با دبیرکل اتاق تهران خواستار همکاری دو کشور بر سر تقلیل تعرفههای تجاری میان دوطرف شد. بهمن عشقی با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم مراودات بازرگانی دو کشور نزدیک به 600میلیون دلار است، افزود: روسای جمهور ایران و پاکستان طی ملاقاتی که چندی پیش با یکدیگر داشتند، بر افزایش سالانه 20درصدی تجارت دو کشور و دستیابی به هدف 5 میلیارد دلاری در این بخش تاکید کردند. او افزود: بر اساس بررسیهای صورت گرفته از سوی معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق تهران درباره کالاهای تولیدی ایران و نیازمندیهای وارداتی پاکستان، ظرفیت صادرات کالا و خدمات ایران به پاکستان رقمی معادل 4میلیارد دلار در سال است. او افزود: پاکستان میتواند با تکیه بر منابع بادوام انرژی ایران، مسیر توسعه و پیشرفت را سریعتر طی کند. سفیر پاکستان در تهران نیز از تلاش دولتهای دو کشور برای حل مشکلات بانکی خبر داد. آصف علیخان دورانی یکی از دلایل شکلگیری قاچاق میان دو کشور را وجود تعرفههای بالا در گمرکات ایران عنوان کرد و افزود: در برخی کالاها تعرفه تا 200درصدی از طرف ایران اعمال میشود. او با انتقاد از شیوه تجارت کالا میان دو کشور ایران و پاکستان گفت: در حال حاضر پاکستان پیشرفت قابل ملاحظهیی در تولید تجهیزات پزشکی دارد و این محصولات از پاکستان به کشورهای اروپایی از جمله آلمان صادر میشود اما ایران همین تجهیزات را با قیمتی 10برابر بالاتر از آلمان وارد میکند در حالی که با قیمتی بسیار پایینتر میتواند از پاکستان تامین کند. از سوی دیگر ولی محمد رییس اتاق مشترک بازرگانی پاکستان و ایران گفت: اگر بخش خصوصی و دولتهای دو کشور در رشد همکاریهای اقتصادی جدی و مصمم باشند، حجم مناسبات تجاری سالانه دو کشور میتواند تا 8 میلیارد دلار برسد.