ایرانشهر
دیدار اعضای شورای شهر تهران با رییس جمهور
اعضای شورای اسلامی شهر تهران صبح دوشنبه با حسن روحانی، رییسجمهور دیدار میکنند. به گزارش ایلنا علی اعطا، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره دیدار اعضای شورای شهر تهران با رییسجمهور گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته با دفتر رییسجمهور، اعضای شورای شهر تهران، فردا(دوشنبه) با آقای روحانی دیدار خواهند کرد. او با اشاره به دیدارهای شوراهای شهر با سران 3 قوه ادامه داد: یکی از برنامههای شورای شهر تهران در این دوره دیدار با سران قوه برای حل معضلات شهر تهران است. نخستین دیدار نیز حدود دو هفته پیش با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
پایش اجرای طرح تفصیلی
سخنگوی شورای شهر تهران، ری و تجریش همچنین اعلام کرد: با توجه به اینکه در وضع فعلی شهر مغایرتهای بسیار جدی با طرح تفصیلی وجود دارد، طرحی به هیات رییسه شورا ارائه شده تا به تفکیک مناطق ۲۲گانه شهر تهران، گزارشی از میزان تحقق طرح تفصیلی در هر منطقه داشته باشیم. اعطا در گفتوگو با فارس درباره ارائه طرحی درخصوص الزام شهرداری تهران با اشاره به گزارش میزان تحقق ارائه طرح تفصیلی در صحن علنی شورای شهر گفت: درحال حاضر برآورد دقیقی از میزان تحقق طرح تفصیلی در شهر تهران نداریم و باید مشخص شود، ساخت و سازها در این شهر چه مقدار براساس طرح تفصیلی بوده است. وی ادامه داد: ظاهر شهر و بررسیهای اولیه نشان میدهد، وضع فعلی پایتخت مغایرتهای بسیار جدی با طرح تفصیلی دارد و به همین دلیل برای اینکه تصویر دقیقی به دست بیاوریم و جمعبندی درخصوص بازنگری طرح تفصیلی به دست بیاوریم، نیاز به گزارش جامعی در این خصوص از سوی شهرداری تهران است تا نسبت به برنامهریزیهای لازم اقدام شود. سخنگوی شورای شهر تهران، ری و تجریش ادامه داد: براساس گزارشی که شهرداری تهران ارائه میدهد، میتوان مشخص کرد اقدامات صورت گرفته در این شهر چه مقدار براساس طرح تفصیلی بوده و چه مقدار مغایرت داشته است.
اعطا تصریح کرد: این طرح با 16 امضا تقدیم هیات رییسه شده و هدف از این طرح نیز این است که به تفکیک مناطق 22گانه بتوانیم، گزارشی از تحقق میزان طرح تفصیلی در شهر داشته باشیم.
تشکیل کمیته اضطرار در پی تشدید آلودگی هوا
میانگین کیفیت هوای تهران در 24ساعت منتهی به ساعت ۸ صبح دیروز با شاخص ۱۳۱در شرایط ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار داشت. از این رو دیشب جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران برای بررسی تعطیلی پیشدبستانیها و دبستانهای شهر تهران تشکیل شد.
معاینه فنی برتر در شهر تهران اجرا میشود
نواب حسینیمنش، مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهرداری تهران جزییات طرح معاینه فنی ویژه را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، حسینیمنش با اعلام خبر اجرایی شدن معاینه فنی ویژه یا برتر در شهر تهران گفت: اجرای معاینه فنی ویژه مصوبه سال گذشته شورای عالی ترافیک و شورای ترافیک تهران است که بنا به دلایلی سال گذشته اجرا نشد. وی با بیان اینکه امسال این مصوبه اجرایی خواهد شد، گفت: براساس این مصوبه معاینه فنی در فاز اول برای خودروهایی که قصد تردد در محدوده طرح ترافیک را دارند در حوزه تست آلایندگی سختگیرانه خواهد شد. رییس ستاد معاینه فنی شهرداری تهران با بیان اینکه رایزنیها در این زمینه با وزارت کشور درحال انجام است، گفت: از اواخر آبان ماه سیستم معاینه فنی تهران یک مرحله ارتقا مییابد و از این پس در تهران دو نوع معاینه فنی معمولی و ویژه صادر میشود که معاینه فنی ویژه مختص خودروهایی است که قصد تردد در محدوده طرح ترافیک را دارند و خواهان آرم طرح ترافیک سال 97 هستند. وی با بیان اینکه این معاینه فنی ویژه در مبحث آلایندگی است، گفت: کسانی که قصد اخذ آرم طرح ترافیک را دارند باید معاینه فنی ویژه دریافت کنند و حتی افرادی که معاینه فنی معمولیشان را نیز اخذ کردند باید معاینه فنی ویژه نیز بگیرند. وی افزود: در این معاینه فنی تست دور موتور در دو مرحله آرام و ویژه بررسی میشود به طوری که درحال حاضر در تست معاینه فنی معمولی دور موتور آرام چک میشود اما در معاینه فنی ویژه دور موتور 2500 آرپیام با تست آلایندگی چک میشود و در این تست خودروها باید کاتالیست فعال داشته باشند و در حوزه شمع و احتراق نیز خودرو باید سالم باشد.
۸۰ درصد شهرهای بزرگ در معرض زلزله است
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: 80درصد شهرهای کشور در معرض زلزله است پس باید ساختمانها را با رویکرد حفظ هویت معماری اسلامی توسعه دهیم و از حیث سازهیی و پایایی ساختمان در برابر حوادثی مانند زلزله مقاوم باشد. محمد شکرچیزاده در گفتوگو با صداوسیما گفت: باید در بازآفرینی شهری به مساله زلزله توجه کنیم، زیرا هر ۱۰سال یک بار زلزله بیش از ۷ریشتر را در کشور تجربه میکنیم. او با اشاره به اینکه دستورالعملهایی را برای مقاومسازی در برابر حوادثی مانند زلزله آماده کردهایم، تاکید کرد: فعالیت جدی را در بحث بازآفرینی شهری و مخاطرات طبیعی آغاز کردهایم و برای بافتها و بناهای تاریخی مساله زلزله را مورد توجه قرار دادیم. رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: بنایی مانند ارگ بم با تاریخ چند هزار ساله در 20ثانیه فرو ریخت، بنابراین باید برای بازآفرینی منطقه تاریخی تلاش کنیم. شکرچیزاده ادامه داد: ضوابطی را تهیه میکنیم تا بازآفرینیها با در نظر گرفتن مساله مقاومت در برابر زلزله باشد. او گفت: زلزلههای مهمی از دهه 40 اتفاق افتاد و ساختمانهایی که با مصالح خشتی بود، فرو ریخت و نوعی بدبینی به این نوع ساختمانها ایجاد شد البته در استانداردها و مقررات ملی اجازه نمیدهیم ساختمانی با خشت ساخته شود.
این مقام مسوول گفت: باید در بهسازی و ساخت و سازها به وجهه فرهنگی و معماری توجه کنیم و مخاطرات طبیعی را هم مد نظر قرار دهیم.