ارتباطات

۱۳۹۶/۰۸/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۵۶۳

انتقاد از نحوه اجرای رجیستری

عضو کمیته کارشناسی موبایل اتاق اصناف با انتقاد از تاخیر در اعلام مدل‌های گوشی‌های تلفن همراه گفت: تلقی جامعه این است که طرح ملی ثبت گوشی‌های تلفن همراه (رجیستری) محقق نمی‌شود و این طرح به صورت نمادین اجرا می‌شود. «محمدمهدی غفوریان» در گفت‌وگو با ایرنا با اعلام حمایت از اجرای طرح رجیستری افزود: با اجرای کامل این طرح می‌توانیم با کمترین هزینه و انرژی جلوی قاچاق گوشی‌های تلفن‌های همراه را بگیریم. وی با بیان اینکه تاخیر در اعلام مدل‌های گوشی تلفن همراه باعث ابهام در بازار شده است، گفت: در حال حاضر یک هزار و 141 اتحادیه تلفن همراه در کشور فعالیت می‌کنند که منتظر اعلام مدل‌های گوشی تلفن همراه هستند و تعلل در اعلام مدل‌ها گوشی باعث ابهام و سردرگمی بازار شده است. رییس اتحادیه تلفن همراه استان البرز تصریح کرد: حتی یک روز تاخیر در اعلام مدل‌ها به ضرر مصرف‌کننده و واحدهای صنفی است.

غفوریان اظهارداشت: طرح رجیستری با هدف مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه بود اما متاسفانه این تاخیر در اعلام گوشی‌های تلفن همراه باعث شده که قاچاقچیان بزرگ بدون نگرانی و با بیان اینکه این طرح همچون سال 1385 محقق نمی‌شود، بدون نگران به فعالیت خود ادامه دهند.  وی تاکید کرد: اجرای طرح رجیستری به شکلی که الان شاهد آن هستیم اثرات منفی بیشتری نسبت به گذشته دارد و بنابراین باید هر چه سریع‌تر مدل‌ها اعلام و طرح به مرحله اجرایی برسد. عضو کمیته کارشناسی موبایل اتاق اصناف درباره مشکلات اجرای طرح رجیستری گفت: افزایش قیمت و تامین تجهیزات و گوشی‌های تلفن همراه از مشکلات عمده این طرح است علاوه بر آن حذف ارز رقابتی باعث تشدید این وضعیت شده است. موضوع ساماندهی بازار گوشی‌های موبایل با اجرایی شدن طرح ملی «ثبت گوشی در شبکه یا احراز اصالت تلفن همراه» (رجیستری) به 11 سال قبل برمی‌گردد. این طرح برای نخستین بار در سال 1383 مطرح شد و پروسه اجرایی آن دو سال به طول انجامید و در سال 1385 عملیاتی شد. اما به دلیل ضعف‌های موجود نتوانست موفقیت‌های لازم را کسب کند و تا سال 1395 طرح متوقف شد. پس از 10 سال در تابستان 1395 زمزمه‌های اجرای مجدد رجیستری به گوش رسید و تعریف جدید برای طرح رجیستری «ثبت نمایندگی رسمی گوشی‌های موبایل وارداتی» و «ثبت گوشی‌ها در شبکه اپراتورهای موبایل » به موازات یکدیگر، برای ساماندهی بازار تعریف شد. مسوولان وعده دادند که این طرح از مهرماه 1395 اجرایی می‌شود، اما این وعده عملیاتی نشد و حالا با گذشت یک سال از آخرین وعده مسوولان این طرح از 28 مهرماه 96 عملیاتی شد.  این طرح تلاش دارد بازار قاچاق تلفن‌های همراه را ساماندهی کرده و جلوی این معضل را برای همیشه بگیرد و به مردم کمک می‌کند از شیوه ورود گوشی‌های تلفن همراه به کشور آگاه شده و از خرید گوشی‌های وارداتی از مسیرهای غیررسمی خودداری کنند.  همچنین این طرح سبب می‌شود وارد‌کنندگان قانونی خدمات مطلوب پس از فروش را در اختیار مردم قرار دهند و کسی از نداشتن خدمات پس از فروش گوشی‌های تلفن همراه متضرر نشود.

توقیف تجهیزات وای‌فای زائران توسط عراق

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اینستاگرام خود نوشت: عدم برقراری وای فای در مسیر نجف به کربلا، به دلیل عدم مجوز از سوی هیات اتصالات عراقی است، نه خلف وعده ما. رعایت قوانین کشور میزبان لازم است.

به گزارش ایسنا، محمد جواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با انتشار عکسی از پیاده روی خود در مسیر اربعین در صفحه اینستاگرام خود نوشت: برای برقراری سرویس وای فای در مسیر نجف به کربلا تلاش زیادی صورت گرفت و متاسفانه هیات اتصالات عراقی با وجود تعهدات وزارت ارتباطات عراق در این موضوع مجوز لازم را صادر نکرد و با وجود پیگیری‌های وزیر محترم کشور و بنده و سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق تجهیزات وای فای توسط مراکز امنیتی عراق توقیف گردید. این موضوع در روزهای گذشته اطلاع‌رسانی شد.  وی گفت: برخی مراکز خبری امروز از خلف وعده وزارت ارتباطات در تامین وای فای مسیر نجف به کربلا اطلاع‌رسانی کردند که به نظر می‌رسد اطلاعی از اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته در کنفرانس خبری درنمایشگاه مطبوعات، بخش‌های مختلف خبری سیما و نیز مصاحبه مفصل با رادیو اربعین نداشتند.  آذری جهرمی با آرزوی سلامتی و زیارت قبولی برای زوار اربعین اظهار کرد: وزارت ارتباطات و اپراتورهای ایرانی حداکثر تلاش خود در خدمت رسانی به زوار اباعبدالله علیه السلام را از ماه‌های قبل در دستور کار داشته‌اند و تسهیلات گوناگونی را فراهم دیده‌اند. همزمان اعتقاد داریم رعایت مقررات و قوانین کشور میزبان بر ما لازم است.

اعتراض دفاتر پیشخوان دولت

دبیر کانون دفاتر پیشخوان خدمات دولت با اعتراض نسبت به آیین‌نامه جدید اجرایی اصول حاکم بر صدور پروانه دفاتر پیشخوان دولت و گلایه از بی‌توجهی رگولاتوری به اعتراض‌ها گفت: شرایط ساماندهی دفاتر در این آیین‌نامه با شرایط فعلی دفاتر همخوانی ندارد و مشکلات مالی متعدد دفاتر را افزایش می‌دهد.  علی فلاح حقیقی دبیر کانون انجمن‌های صنفی دفاتر پیشخوان خدمات دولت در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: ایین‌نامه جدید اجرایی اصول حاکم بر صدور پروانه دفاتر پیشخوان دولت که اخیراً از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ابلاغ شده، مورد اعتراض دفاتر پیشخوان خدمات دولت است. وی گفت: با وجود ابراز اعتراض کانون دفاتر پیشخوان به این آیین‌نامه، توجهی به نگرانی‌های عنوان شده نشده است و شاهد اعلام فراخوان آغاز صدور مجوزهای جدید برای دفاتر پیشخوان خدمات دولت از سوی رگولاتوری بوده‌ایم.  فلاح حقیقی خاطرنشان کرد: مقرر شده هیات‌مدیره کانون، انجمن‌های صنفی دفاتر پیشخوان خدمات دولت در جلسه اضطراری موضوع را بررسی و نظرات خود را به معاونت پستی رگولاتوری ارائه کنند. وی با اشاره به موارد اعتراض کانون دفاتر پیشخوان به ایین‌نامه جدید گفت: اگر چه روح کلی آیین‌نامه جدید ساماندهی دفاتر پیشخوان است و البته این موضوع ضروری است، اما روش ساماندهی با اوضاع فعلی دفاتر هم سنخیت ندارد و باعث دردسر و ایجاد محدودیت بیشتر برای دفاتر می‌شود.