محاسبه سود اوراق با درآمد ثابت با فرمول جدید
فرابورس و سازمان بورس بهطور مشترک، فرمول جدید محاسبه سود روزشمار اوراق با درآمد ثابت را به بخش علمی آیسکو ارائه کردند که این سازمان بینالمللی نیز این فرمول را قابل اجرا برای ایران اعلام کرد.
بهادر بیژنی جانشین رییس سازمان بورس در امور بینالملل، با اعلام این خبر گفت: برای توسعه روابط سازمان بورس در حوزه بینالملل تلاش کردیم تا سازمان بورس در آیسکو با ارائه فرمولهای جدید و برگزاری جلسات متعدد به یک عضو فعال تبدیل شود. وی تاکید کرد: بخش تحقیقات آیسکو بعد از بررسی موضوع، به این نتیجه رسید که در فرمول فرابورس و سازمان بورس، از رهیافت درستی استفاده شده است و طی نامهیی رسمی نیز این موضوع را اعلام کردند. جانشین رییس سازمان بورس در امور بینالملل خاطرنشان کرد: بخش تحقیقات آیسکو، فرمول مطرح شده از سوی فرابورس و سازمان بورس را مورد قبول اعلام و به بخشهای دیگر آیسکو نیز معرفی کرد که مقرر شد همکاریهای بین ایران و آیسکو در چارچوب این بحث علمی گسترش پیدا کند.
بیژنی افزود: بعد از آنکه فرابورس و سازمان بورس در بررسیهای خود پی بردند فرمول قدیمی محاسبه سود روزشمار اوراق با درآمد ثابت در مورد بعضی کشورها که سود بانکی در آنها بالای 5درصد است، نمیتواند دقیق باشد، فرمول جدید را ارائه کردند. وی در ادامه افزود: بحث دیگری که مطرح شد قابلیت اجرای این فرمول برای سایر کشورها بود؛ به این ترتیب که سایر کشورها میتوانند به کمک این وضعیت، سود روزشمار اوراق با درآمد ثابت را دقیقتر بررسی کنند. بیژنی با بیان اینکه در کشورهایی که سود بانکی خیلی پایین و نزدیک به صفر است فرمول قدیم هم کارایی دارد، اظهار کرد: احتمال دارد که در یکی از اجلاس آتی آیسکو، فرمول جدید مطرح شده از سوی فرابورس و سازمان بورس به شکل رسمی مطرح شود، بهویژه آنکه در کشورهایی با سود بانکی بیش از 5درصد، استفاده از این فرمول بسیار جذابیت دارد. جانشین رییس سازمان بورس در امور بینالملل به سنا، گفت: فرمول جدید میتواند در کشورهایی هم که در آنها سود بانکی بالای 5درصد است، عدد دقیقی را نشان دهد، در صورتی که قبل از ارائه این فرمول جدید به آیسکو، فرمولی که استفاده میشد، فرمولی بود که برای همه کشورها لزوما نتیجه صحیحی را نمیداد. بیژنی درخصوص زمان عملیاتی شدن فرمول جدید هم گفت: آیسکو اخیرا طی نامهیی رسمی اعلام کرد که مشکلی نمیبیند فرمول جدید از همین الان در بازار سرمایه ایران اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت سازمان بورس در نهادهای بینالمللی جدی است، افزود: «آیافسیبی» یکی دیگر از سازمانهایی است که سازمان بورس در آن فعالیت دارد. معاون حقوقی سازمان بورس در یکی از کارگروههای این نهاد عضو است و سازمان بورس در بحث استانداردسازی این مجموعه نقش دارد. بیژنی ادامه داد: سازمان بورس در «کومسک» هم که یکی از نهادهای مهم حوزه بازار سرمایه در منطقه است، عضویت دارد. همچنین سازمان بورس در فرم نهادهای ناظر بازار سرمایه، رییس کارگروه سواد مالی و نایبرییس کارگروه توسعه بازار است. جانشین رییس سازمان بورس در امور بینالملل در پایان گفتوگو با سنا تاکید کرد: سازمان بورس در حوزه نهادهای بینالمللی توسعه خوبی داشته و نقش فعالانهیی در این عرصه ایفا کرده است.