«تاک» فرصتی برای توسعه روابط با پنجمین اقتصاد جهان

۱۳۹۶/۰۸/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۹۳۱

 سفیر آکردیته ایران در اتحادیه جنوب شرق آسیا «آسه‌آن» پیوستن ایران به پیمان مودت و همکاری این سازمان «تاک» را فرصت جدیدی برای گسترش روابط کشور با پنجمین اقتصاد بزرگ جهان دانست.

ولی‌الله محمدی دیروز افزود: سطح روابط همکاری ایران و آسه‌آن رو به رشد است و تقویت روابط دوجانبه با اعضای آن می‌تواند تقویت سیاست اقتصاد مقاومتی را به‌دنبال داشته باشد.

محمدی در پاسخ به این پرسش که روابط ایران با کشورهای آسه‌آن اعم از تجاری، اقتصادی و سیاسی در چه سطحی است؟ گفت: روابط اقتصادی با کشورهای آسه‌آن، در حال گسترش است و ظرفیت‌های کاری خوبی برای همکاری‌های اقتصادی، در زمینه‌های تجاری، فناوری، علمی و انرژی وجود دارد که عملیاتی کردن آنها باتوجه به قرابت‌های فرهنگی با بیشتر کشورهای آسه‌آن، به صورت دوجانبه می‌تواند در تحقق و پیشبرد اقتصاد مقاومتی کشورمان تاثیر خوبی داشته باشد، مسیری که با همکاری‌های اقتصادی با کشورهای اندونزی، تایلند، سنگاپور، مالزی و فیلیپین ایجاد شده یا در حال گفت‌وگو و ترسیم نقشه راه است.

وی در ادامه تاکید کرد: باتوجه به گشایش‌های ایجاد شده در دو سال اخیر و بر پایه گشایش‌های برجام، روابط سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای عضو آسه‌آن نیز دچار تحولات مثبتی شده و روابط اقتصادی با کشورهای عضو گسترش یافته است و حجم تجاری با اکثر این کشورها، افزایش قابل‌توجه داشته است. سفیر آکردیته ایران در اتحادیه جنوب شرق آسیا درباره بسترهای مهم تقویت روابط با این کشورها برای ایران گفت: باتوجه به پیشرفت‌های ایران در زمنیه‌های علمی، خصوصا بحث نانو و بایوتکنولوژی، بهداشتی و انرژی، این موضوعات می‌تواند موردعلاقه دوطرف برای همکاری باشد. علاوه بر این تولیدات کشورهای عضو آسه‌آن موردنیاز ایران است و بسیاری از محصولات ایران نیز جزو کالاهای وارداتی این کشورهاست که می‌توان در این خصوص، همکاری و نیاز یکدیگر را تامین کرد.

همچنین باتوجه به ابراز تمایل برخی کشورهای عضو این اتحادیه درخصوص همکاری با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری و مبارزه با قاچاق موادمخدر و قاچاق انسان، ظرفیت‌هایی برای همکاری وجود دارد.

وی درباره زمینه‌های پیوستن ایران به این سازمان افزود: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی روند پیوستن ایران به این سازمان را تصویب کرده و امیدواریم در آینده نزدیک سند مربوطه طی مراسمی با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو آسه‌آن، توسط وزیر امور خارجه یا یکی از مقامات کشورمان امضا شود.

محمدی با اشاره به حجم روابط اقتصادی با این کشورها گفت: از نظر اقتصادی، کشورهای آسه‌آن، در مسیر توسعه و ارتقای نقش خویش در اقتصاد جهانی هستند و باتوجه به این موضوع، منطقه آسه‌آن یکی از بازارهای مهم و عمده انرژی، برای تقویت پتانسیل اقتصادی خود خواهند بود و باتوجه به ظرفیت‌های ایران در حوزه انرژی، مانند نفت، گاز و برق، گسترش همکاری‌ها می‌تواند منابع درآمدی جدیدی نصیب کشورمان کند. همچنین موضوع جمعیت و بازار گسترده در حوزه زیرساخت‌ها باید مدنظر باشد.