بهزیستی بهدنبال اشتغال معتادان
معتادان بهبودیافته بعد از ترک، رها میشوند و همین رها شدن و بیکاری، باعث برگشتن آنها به اعتیاد میشود. رییس سازمان بهزیستی کشور گفته که در بحث معتادان متجاهر با جدیت به دنبال توانمندسازی معتادان هستیم و در سالهای اخیر وضعیت اشتغال معتادان بهبود یافته است.
انوشیروان محسنی بندپی درباره فعالیتهای بهزیستی در زمینه جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر گفت: در ۷ ماهه گذشته که مدیریت و ساماندهی معتادان متجاهر که به گفته ما مواد به راحتی در اختیارشان قرار دارد و اعتیادی عمیق دارند، به عهده سازمان بهزیستی گذاشته شده است و متولی اصلی بحث اعتیاد که ستاددمبارزه با موادمخدر است از اقدامات و اثربخش بودن فعالیتهای بهزیستی ابراز رضایت کرده است. قوه قضاییه و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه هم در این مسیر پای کار بهزیستی بودهاند.
رییس سازمان بهزیستی افزود: هفته پیش در تهران یک مرکز نگهداری و بهبودی مادر و کودک اعتیاد را راهاندازی کردیم جدا از آن در تهران یک مرکز تخصصی برای نگهداری از کودکان معتاد نیز راهاندازی شده است. او در ادامه به مهر گفت: بهزیستی تکمیلکننده حلقه جمعآوری معتادان متجاهر است و این سازمان اکنون چه در بحث کودکان کار و چه در بحث اعتیاد ریشهیی کار انجام میدهد، اگر تنها مثل کمپهایی که در قدیم داشتیم فرد معتاد را یک ماه نگهداری کنیم و بعد او را رها کنیم طبق آمار فقط ۵ درصد از معتادان واقعا پاک میشوند و ۹۵ درصد دیگر باز به چرخه اعتیاد بر میگردند.
بندپی با اشاره به اینکه در حال حاضر بهزیستی نگهداری از معتادان را به بالای ۶ ماه ارتقا داده است افزود: در کمپها کارگاه آموزشی فنی و حرفهیی راهاندازی شده و به همه موسسات خیریه و اشتغالزایی اعلام کردهایم که میتوانیم در رابطه با اشتغالزایی برای معتادان بهبود یافته حمایتهای لازم را انجام بدهیم. او با اشاره به طرح پرداخت وام ۱۵ میلیون تومانی با کارمزد
۴ درصد به معتادان بهبود یافته و توانمند شده افزود: خوشبختانه در جامعه ما افرادی که نیتهای خیرخواهانه دارند کم نیستند. رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین درباره مسکن معتادان نیز گفت: در بحث مسکن به شرطی که پاک بودن معتادان ترک کرده تداوم داشته باشد، آنها را مورد حمایت قرار میدهیم. بندپی افزود: معتقدم که صرف جمعآوری، مشکلی را حل نمیکند باید این حلقه پیشگیری و حلقه درمان با کیفیت بالا و حلقه توانمندسازی معتادان و اجتماعپذیر کردن آنها فعال بشود تا از لغزش آنها جلوگیری شود که دیگر به سمت اعتیاد بر نگردند. یک معتاد متجاهر باید توانمند بشود تا دیگر به سمت اعتیاد نرود، سم زدایی یک هفته طول میکشد اما به محض بیرون آمدن فرد معتاد از کمپ با یک تعارف بار دیگر گرفتار اعتیاد میشود.