اخبار
فهرست نمایندگان رسمی واردکننده خودرو
تعادل| مدیرکل دفتر صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از نهایی شدن دستورالعمل طرح مبارزه با قاچاق قطعات خودرو خبر داد. امیرحسین قناتی در رابطه با طرح الصاق کد رهگیری به قطعات وارداتی خودرو اظهار کرد: دستورالعمل طرح مبارزه با قاچاق قطعات خودرو با الصاق کد رهگیری نهایی شده و در حال حاضر آماده اجراست. وی ادامه داد: الصاق کد رهگیری قطعات وارداتی خودرو تمام قطعات را شامل نمیشود و تنها قطعاتی که بیشترین میزان قاچاق را در چند سال اخیر داشتهاند، در این طرح قرار گرفتهاند. او با بیان اینکه حدود ۱۶مجموعه از قطعات خودرو در این طرح قرار دارند، افزود: علت اجرایی نشدن این طرح تاکنون به دلیل آن است که طرح برای بررسیهای نهایی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. این مقام مسووول همچنین فهرست شرکتهای نمایندگی رسمی واردکننده خودرو دارای مجوز پیشفروش را اعلام کرد. بر همین اساس، نام 15مدل خودرو با ذکر شرکتهای واردکننده رسمی به عنوان خودروهای مجاز برای پیشفروش اعلام شدند که شرکت جهان نوین آریا با دو مدل خودرو نیسان جوک، نیسان اکسترال، شرکت نگین خودرو با دو مدل رنو کولیوس، رنو تالیسمان و نیز شرکت ایرتویا با 5 مدل تویوتا CHR، تویوتا پریوس، تویوتا لکسوس NX200 T و تویوتا RAV4 و نیز لکسوس RX200T از جمله آنها هستند. مدیرکل صنایع خودرو وزارت صنعت ادامه داد: همچنین شرکت آرین موتور پویا برای واردات و پیشفروش دو مدل خودرو میتسوبیشی ASX، استیشن واگن (CVT) و نیز میتسوبیشی اتلندر، استیشن واگن (CVT) و شرکت آرین موتور تابان برای خودروهای DS3، DS5، DS6، DS5LS و DS4 مجاز اعلام شدهاند. همچنین شرکت کرمان موتور برای واردات و پیشفروش هیوندای سانتافه و هیوندای IX35 و شرکت آسان موتور برای خودرو «النترا و رامک خودرو» برای واردات و پیشفروش خودرو تیوولی نیز مجاز هستند. براساس اعلام وزارت صنعت پیشفروش خودروهایی از جمله «بنز، کیا، ولوو، سئات، اوپل، فولکسواگن، هوندا و کیا به دلیل عدم دریافت مجوز غیرقانونی است.»
مسیر توسعه تجارت با «اسلواکی»
فارس| دبیرکل اتاق بازرگانی تهران در نشست مشترک تجاری ایران و جمهوری اسلواکی که با حضور سفیر ایران برگزار شد، گفت: در ماه گذشته نخستین قرارداد تامین اعتبار بانکی پسابرجام به ارزش یک میلیارد یورو بین 14بانک ایرانی و «اوبر بانک اتریش» به امضا رسید. همچنین به گفته بهمن عشقی، علاوه بر امضای یادداشت همکاری مشترک بین بانکهای ایرانی و بانکهای «AKF» و «اگزیمبانک» دانمارک، 10بانک ایرانی قرارداد 500 میلیون یورویی را با «دانسکه بانک دانمارک» به امضا رساندند. به علاوه، تامین خط اعتباری 100میلیون دلاری از طرف بانک صادرات چک از جمله دیگر گشایشهای حاصل شده در مراودات بانکی ایران با کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.
عشقی با اشاره به اینکه همکاریهای بانکی بین ایران و اسلواکی قابل اهمیت است، گفت: اسلواکی با دارا بودن نظام بانکداری خصوصی، زمینهیی را فراهم کرده تا اغلب بانکهای بینالمللی شعبهیی در براتیسلاوا دایر کنند و اکنون با توجه به اینکه اگزیم بانک اسلواکی، یک خط اعتباری 100میلیون یورویی برای پروژههای مشترک دو کشور در نظر گرفته، ما از شرکتهای فعال دو کشور انتظار داریم تا در صورتی که پروژههایی با مطالعات امکانسنجی برای همکاری مشترک در اختیار دارند، از این طریق اقدام کنند. او افزود: با تولید صادراتگرا به بازارهای جهانی میتوان توازن تجاری بین دو کشور را بهبود بخشید. برای دستیابی به این هدف ضروری است، پیشنیازها و سازوکارهای لازم از جمله فعالسازی روابط بانکی، بیمهیی و حمل و نقل را فراهم آوریم. عشقی گفت: جمهوری اسلواکی به عنوان عضو مهم اتحادیه اروپا، ضمن ارتباط نزدیک با کمیسیون و پارلمان اروپا میتواند طرف خوبی برای رایزنیها جهت رفع موانع رفت و آمد تجار و فعالان اقتصادی دو کشور و نیز تسهیل همکاریهای مشترک بوده و نقش سازندهیی ایفا کند.
معضل اصلی تولید، باز بودن مسیر قاچاق است
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از معضلات اساسی تولید در کشور عدم مرزبانی صحیح و سالم و همچنین باز بودن مسیر قاچاق به داخل کشور است. به گزارش پایگاه خبری وزارت صنعت، معدن وتجارت محمد شریعتمداری با بیان این مطلب افزود: این نوع مرزبانی نظام تعرفه حمایت از تولید را مخدوش میکند، ما «در» را کوچک میکنیم و دشمن اقتصادی از «دیوار» وارد میشود. وی با تاکید بر این موضوع که تامین مالی واردات غیرقانونی کالا به کشور با شناسایی گلوگاهها باید بسته شود، گفت: باید به گمرک اختیارات کافی داد و ورود کالا به مناطق آزادی که هدف اولیه تاسیس آنها پردازش و توسعه صادرات بوده است، با کنترلهای جدی گمرکی محدود شود.
افزایش صادرات مواد معدنی
شاتا| میزان صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در 7 ماهه منتهی به مهر امسال از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 5.5درصد و 3.1درصد افزایش یافت. در این مدت 5.4میلیارد دلار محصول صادر و 2.4 میلیارد دلار محصول معدنی و صنایع معدنی وارد کشور شد. از ابتدای فروردین تا پایان مهر، 39 میلیون و 105هزار و 900 تن محصولات معدن و صنایع معدنی به ارزش 5میلیارد و 417میلیون و 700هزار دلار صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 5.5درصد و از نظر ارزشی 3.1درصد رشد نشان میدهد. عمده کشورهای مقصد صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی ایران به ترتیب شامل «چین، عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، هند، کویت، بنگلادش، پاکستان، عمان، قطر، تایلند، اندونزی، ایتالیا، ترکمنستان، تایوان، ترکیه، سومالی، روسیه و مصر» بوده است. همچنین در بازه زمانی یاد شده، 3میلیون و 157هزار و 200تن محصولات معدنی و صنایع معدنی به ارزش 2میلیارد و 444میلیون و 800هزار دلار وارد شد که از نظر وزنی 14.3درصد کاهش و از نظر ارزشی 4.7درصد افزایش نشان میدهد. عمده کشورهای مقصد واردات محصولات معدن و صنایع معدنی ایران نیز شامل «چین، امارات متحده عربی، ترکیه، هند، کرهجنوبی، سوییس، آلمان، ایتالیا، روسیه، سوئد، بلژیک، اسپانیا، استرالیا، بلغارستان، قزاقستان، اندونزی، ژاپن و تایوان» بوده است.