واریز ۲۸۱میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض آسیبدیدگان
گروه بنگاهها|
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رییس سازمان برنامه و بودجه روز گذشته برای زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و دیدار با مراجع عظام تقلید به قم سفر کرد. دیدارهایی که در هر یک از آنها بخشی از مطالبات مردم در بخشهای مختلف اقتصادی، معیشتی، اجتماعی و... مطرح شدند و راهکارهای سازنده برای عبور از آنها از سوی مراجع عظام تقلید و آیات عظام ارائه شد.
در این میان موضوع رسیدگی به آسیبدیدگان غرب کشور و راهکارهای اجرایی دولت برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم از جمله مهمترین سرفصلهایی بودند که از سوی مراجع عظام قم در دیدار با سخنگوی دولت مطرح شدند تا برنامههای اجرایی برای حل این مشکلات تدارک دیده شود.
دستورات اسلام مبنی بر ضرورت مقاومسازی خانهها از جمله موضوعاتی بودند که در جریان دیدار نوبخت با آیتالله جوادیآملی به ابعاد و زوایای گوناگون آن اشاره شد؛ موضوعی که طی روزهای اخیر مباحث دامنهداری را در سطح رسانهها ایجاد کرده و اظهارنظرهای گوناگونی درباره آن مطرح میشود.
با بانکهای ربوی نمیتوان تولید داشت
آیتالله جوادیآملی مرجع تقلید شیعیان گفت: مساله اقتصاد مقاومتی با سفارش و نصیحت حل نمیشود، بلکه با علم حل میشود، بنابراین دانشگاهها باید بدانند که نباید بهدنبال میزنشینی بروند، بلکه باید مستقیما از دانشگاه به تولید بروند.
به گزارش «تعادل» و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اسرا، آیتالله جوادیآملی در دیدار محمدباقر نوبخت معاون رییسجمهور و رییس سازمان برنامهوبودجه که در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا برگزار شد، ضمن تشکر از زحماتی که دولت و مردم برای کمک رساندن به زلزلهزدگان انجام دادند، برای درگذشتگان این حادثه آرزوی غفران الهی و برای مصدومان حادثه از ایزد منان طلب سلامت و شفای عاجل کردند.
وی به دستور اسلام به مقاومسازی در ساخت خانهها اشاره کرد و اظهار داشت: در این گسلهای زلزله برای همه آسیب است، اما اینکه میبینید چند صد نفر آسیب میبینند، برای این است که آن حداقل دستورات اسلام رعایت نشده است. وجود مبارک پیغمبر(ص) در جریان کندن قبر پسرش ابراهیم که وارد قبرستان شد و مرتب سفارش میکرد که اینطور قبر را بکن. آن گورکن شاکی شد که چرا اینقدر ایراد میگیرید، فرمود: آدم طرزی خانه میسازد که با یک تکان خراب نشود و در ادامه هم فرمود: تو چهکار داری این قبر مرده است ما برای یکمرده هم که خانه میسازیم محکم میسازیم.
وی ادامه داد: ملت باید رشد و شکوفایی عقلی و علمی داشته باشد که کشور را اداره کند، ولی اگر ملتی جیبش و دستش خالی باشد، این ویلچری است و قدرت قیام ندارد، لذا دولت به ملتی میتواند تکیه کند که ملت، ستون باشد. مرجع تقلید شیعیان در ادامه بر لزوم بهکارگیری طلاب و دانشجویان در عرصه عمل و تولید تاکید و ابراز کرد: هم حوزه و هم دانشگاه باید علمی داشته باشند که بتواند مشکل جامعه را حل کند، هم استاد باید طوری شاگرد تربیت کند که میزنشین نباشد، هم شاگرد باید طوری باشد که در سر؛ هوس میز، پست و مقام نداشته باشد، نه اینکه از همان اول این دانشجو به فکر میز است. وی خاطرنشان کرد: فهمیدن و عاقلشدن حرام نیست، بیعقلی حرام است؛ وجود مبارک پیامبر(ص) هم که دست کارگر را بوسید، دست کارگری را بوسید که برای خودش کار میکرد، مزدوری در اسلام قدغن است و غالب فقها حمل بر کراهت کردند، برای اینکه با عزت و کرامت انسان هماهنگ نیست.
وی ادامه داد: سرمایه فروشی خسارت است نه تجارت و نفت یک سرمایه است و نه درآمد؛ لذا نباید خامفروشی کرد بلکه باید آن را در چرخه تولید بهکار گرفت، تلاش و کوشش ما این است که اقتصاد نه دولتی و نه خصوصی است، نه خصولتی است، بلکه عمومی است.
آیتالله جوادیآملی یادآور شد: با بانکهای ربوی نمیتوان تولید داشت، خدای سبحان در قرآن میفرماید گزینه نظامی روی میز قرآن من است، بانکهای ربوی دارد با من میجنگند، اما ما باور نکردیم.
خدمترسانی دولت و مردم در زلزله کرمانشاه قابل توجه و جامع بود
یکی دیگر از مراجع شیعه گفت: مشارکت و خدمترسانی دولت و مردم در زلزله کرمانشاه قابل توجه و جامعتر از گذشته بود که این تلاشها جای تشکر دارد. به گزارش ایسنا، آیتالله ناصر مکارمشیرازی دیروز در دیدار محمدباقر نوبخت معاون رییسجمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر لزوم افزایش کمکها به آسیبدیدگان زلزله اخیر عنوان کرد: مشارکت و خدمترسانی دولت و مردم در زلزله کرمانشاه قابل توجه و جامعتر از گذشته بود که این تلاشها جای تشکر دارد. این مرجع تقلید شیعه تصریح کرد: مشکلات زیادی در مناطق زلزلهزده وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود و خدمات و کمکها تداوم داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فصل سرما را در پیش داریم باید تلاش بیشتری صورت بگیرد تا مردم از بازسازی خانهها و کمکرسانیهای بیشتر، ناامید و مایوس نشوند.
آیتالله مکارمشیرازی با تاکید بر اهمیت مقاومسازی خانهها بیان کرد: فارغ از دعواها و بحثها بسیاری از ساختمانهای جدید هم فرسوده هستند و باید برای مقاومسازی آنها فکری اساسی شود.
وی ادامه داد: بافتهای فرسوده باید بازسازی، نوسازی و مقاومسازی شود تا در زمان زلزله شاهد حوادث تلخ نباشیم. وی اظهار داشت: برای مقاومسازی خانهها باید فعالیتهای تشریفاتی نظام مهندسی نیز بازنگری و علت ریزش ساختمانهای تازه تاسیس بررسی شود. این مرجع تقلید در مورد فضای مجازی نیز عنوان کرد: فضای مجازی تنها فساد و تزلزل ایجاد نمیکند بلکه در فروپاشی اصول اخلاقی نقش مهمی دارد و بسیاری از مسائل اخلاقی، دینی و اعتقادی را تهدید میکند. وی گفت: فضای مجازی دامی سیاسی از سوی غرب است، متاسفانه غرب با سلطه فضای مجازی نیات شومی دارد و نمیتوان نسبت به آنها خوشبین بود. آیتالله مکارمشیرازی خاطرنشان کرد: برای جایگزینی فضای مجازی در جامعه با توجه به آسیبهایی که به دنبال دارد باید راهکاری اندیشید.
آیتالله مکارمشیرازی در ادامه در مورد پرداخت مالیات نیز عنوان کرد: اخذ مالیات باید عادلانه باشد، دریافت مالیات از کسبهها و فعالان کوچک و از یاد بردن دانهدرشتها و فرار آنها از پرداخت مالیات صحیح نیست. وی در پایان عنوان کرد: برای فسادهای اقتصادی نیز باید به دنبال راهکاری بود، مقابله با فساد نیاز به تصمیمات اساسی و بنیادین توسط مسوولان دارد.
برنامه دولت برای حمایت از آسیبدیدگان
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت ۲۸۱ میلیارد تومان به صورت بلاعوض و ۶۵۹میلیارد تومان برای تسهیلات ارزانقیمت مصوب کرده که با وجود محدودیتهای بودجه، تسهیلات بلاعوض همان روز به خزانه ابلاغ و این پول هماکنون به حساب بنیاد مسکن واریز شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت و به نقل از ایرنا، محمدباقر نوبخت روز یکشنبه در دیدار با آیتالله مکارمشیرازی از مراجع عظام تقلید با تقدیر از کمکها و عملکرد مردم به زلزلهزدگان غرب کشور افزود: پس از این حادثه دولت سه وظیفه اساسی امداد و نجات، اسکان موقت و اسکان دایمی را تعریف کرده و اقدامهای لازم بر مبنای این وظایف تصویب، اجرا یا درحال اجرایی کردن است.
وی با بیان اینکه کمکهای قابل ستایش مردم رافع وظایف دولت برای کمک به زلزلهزدگان نیست، ادامه داد: برای اسکان موقت زلزلهزدگان از همان روز اول با حضور رییسجمهوری در کرمانشاه دستورات لازم داده شده و در نخستین جلسه دولت پس از این حادثه نیز برای کمک به زلزلهزدگان در پنج سرفصل برای افراد آسیب دیده برنامهریزی شده است.
نوبخت با بیان اینکه موضوع زلزله به جهت اهمیت با جدیت در دستور کار دولت قرار دارد، ادامه داد: از مردم میخواهیم که در بازسازی خانههای تخریب شده اصول فنی و ایمنی را رعایت کنند.
وی افزود: مردم به ایمنی در ساختمان به عنوان سختگیر نگاه میکنند که به دلیل رعایت نکردن این اصول ایمنی متاسفانه برخی ساختمانهای تازه ساخت نیز در این زمین لرزه دچار آسیب شدند و این در حالی بود که ساختمانها خسارتی ندید که این نشان از اهمیت رعایت مسائل ایمنی و فنی است.