ارتباطات
تصمیمگیر پیامرسان داخلی وزارت ارتباطات نیست
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکههای اجتماعی در واکنش نسبت به اعتراض یکی از کاربران که چرا دولت و وزارت ارتباطات به جای حمایت از صنعت پیامرسان داخلی، تنها سه پیامرسان خاص را مورد حمایت قرار داده، نوشت: تصمیمها در این باره توسط کمیسیونهای مرکز ملی فضای مجازی اتخاذ شده است.
محمدجواد آذریجهرمی در صفحه توییترخود نوشت: وزارت ارتباطات تصمیمگیرنده در این خصوص نبوده است و تصمیمها توسط کمیسیونهای مرکز ملی فضای مجازی اتخاذ شده است. وی به کاربر اعتراضکننده جواب داد: مراتب اعتراض شما را منعکس خواهم کرد.
امروز یکی از کاربران توییتر نوشته بود: سوال صمیمانه یک تولیدکننده از وزیر محترم ارتباطات: چرا دولت و وزارت ارتباطات به جای حمایت از صنعت پیامرسان داخلی، تنها سه پیام رسان خاص را مورد حمایت و عنایت قرار داده اند؟ معیار انتخاب این سه پیامرسان چی بوده؟به گزارش ایرنا، امیر خوراکیان معاون تولید محتوای مرکز ملی فضای مجازی بیست و هشتم آبانماه در محل نمایشگاه رسانههای دیجیتال گفت: تلاش همه ارکان نظام تقویت پیام رسانهای داخلی است و بر این اساس حمایت جدی از این پیام رسانها خواهدشد. وی افزود: پس از تقویت پیامرسانهای داخلی و همه گیرشدن آنها، به دنبال ایجاد امکان اعمال مقررات بر پیامرسانهای خارجی خواهیم بود.
فقط ورود مسافری «آیفون X» ممنوع است
با وجود ابلاغ شرایط واردات گوشی موبایل مسافری توسط گمرک که میگوید ورود صرفا یک دستگاه موبایل با پرداخت حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی و عوارض مجاز است، فعلا جز آیفون x ورود مسافری هیچ مدل گوشی دیگری ممنوع نیست
به گزارش فارس، طرح رجیستری یا ثبت گوشی تلفن همراه از 28 مهرماه در سراسر کشور آغاز شده است. هدف از این طرح مبارزه با قاچاق تجهیزاتی که قابلیت نصب سیمکارت را دارند است. با اجرای این طرح تنها گوشیها و تجهیزات سیمکارتخوری که شناسه 15 رقمی آنها در گمرک ثبت و حقوق و عوارض گمرکی آنها پرداخت شده، از شبکه اپراتوری سرویس میگیرند در غیراینصورت دستگاه تنها 30 روز میتواند خدمات اپراتوری دریافت کند. به این ترتیب بهمحض اینکه گوشی غیرمجاز با شبکه اپراتوری ارتباط برقرار کند، پیامکی به گوشی ارسال میشود که با اعلام وضعیت سیمکارت و دستگاه، آدرسی برای کسب اطلاعات بیشتر در آن نوشته شده است. یکی از پرسشهای متداول درباره این طرح وضعیت گوشیهای مسافری یا کسانی که به صورت مسافر در ایران اقامت موقت دارند یا توسط مسافران برای استفاده در ایران هدیه آورده میشوند، بود. وضعیت این گوشیها چند روز پیش رسما مشخص شد. بنابر اعلام گمرک صرفا برای یک دستگاه موبایل با پرداخت حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی و عوارض اجازه ورود دارد. مسافر باید به دفاتر گمرک در مبادی ورودی کشور مراجعه و شناسه گوشی را در سامانه مسافری ثبت کند. اما پس از ابلاغیه گمرک این سوال مطرح شد که آیا از این پس تمامی گوشیهای مسافری مشمول این قانون خواهند شد؟ یه این معنی که ورود تمامی گوشیها مشمول مقررات صرفا یک عدد و پرداخت حقوق گمرکی و دوبرابر سود بازرگانی و عوارض است؟
بنا بر اعلام رسمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در فاز ابتدایی طرح که تنها مدلهای محدودی مشمول خواهند بود، اگر گوشیهایی که به صورت مسافری وارد کشور میشوند جزو مدلهای اعلام شده نباشند مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد. اما اگر مدل گوشی مسافری مشمول طرح شده باشد، باید در شبکه ثبت شود. بنابراین فعلا تا اعلام مدلهای ممنوعه بیشتر، به جز آیفون x ورود مسافری هیچ مدل گوشی دیگری ممنوع نیست
اتمام طراحی مفهومی ماهواره «پارس۱»
رییس سازمان فضایی ایران از اتمام طراحی مفهومی ماهواره سنجش از دور «پارس ۱» خبر داد و گفت: این ماهواره با همکاری ۴ دانشگاه ساخته میشود و پیش بینی میکنیم تا ۴ سال دیگر به فضا پرتاب شود.
محسن بهرامی در گفتوگو با مهر با اشاره به آخرین وضعیت پروژههای فضایی در کشور گفت: پروژههای بخش فضایی کشور نیازمند کار طولانی مدت است و منحصر به یک دولت نخواهد بود. بر این اساس بسیاری از پروژهها از دولتهای قبل تعریف شده و ما در این دولت، آن را ادامه میدهیم. وی با بیان اینکه به دلیل سرمایهگذاری روی این پروژهها صلاح نیست آن را کنار گذاشته و پروژه جدیدی تعریف کنیم، ادامه داد: هماکنون چندین پروژه ماهوارهیی دانشگاهی که در دولتهای گذشته تعریف شده است، در دست اقدام قرار دارد. رییس سازمان فضایی ایران از عملیاتی شدن پروژه ماهوارهیی «ناهید ۱» خبر داد و گفت: این ماهواره مخابراتی تقریبا آماده پرتاب است و تستهای نهایی را میگذراند و پیش بینی مان این است که تا پایان امسال آماده پرتاب شود. از سوی دیگر، پروژه ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» که در دولت یازدهم تعریف شده است نیز مراحل طراحی و ساخت را میگذراند و امیدواریم در سال ۹۸ آماده پرتاب شود. وی با اشاره به پروژه ماهواره سنجش از دور «پارس یک» نیز گفت: مطابق با دستور رییسجمهور برای آنکه در حوزه ساخت ماهواره، دانشگاهها به صورت متفرق و پراکنده کار نکنند، کنسرسیوم مشارکتی با همکاری دانشگاهها ایجاد شده و ماهواره «پارس یک» را از طریق این کنسرسیوم جلو میبریم. معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای طراحی مفهومی این ماهواره، امسال با ۴ دانشگاه قرارداد منعقد کرده و تعریف جدید و به روزی از طراحی این ماهواره آماده شده است، اظهار داشت: طراحی مفهومی ماهواره سنجش از دور «پارس یک» نهایی شد. وی گفت: برمبنای تقسیم کار صورت گرفته در این پروژه مشارکتی، وارد مراحل نهایی تقسیم کار برای طراحی این ماهواره با نظر دانشگاهها هستیم که تا یک ماه دیگر نحوه واگذاری هر قسمت از پروژه را به یک دانشگاه، اعلام میکنیم. بهرامی اضافه کرد: با توجه به زمان باقی مانده تا پایان دولت دوازدهم، پیش بینی مان این است که پروژه مذکور تا پایان دولت دوازدهم به سرانجام برسد. رییس سازمان فضایی ایران در مورد انعقاد قرارداد برای ساخت ماهواره ملی سنجشی با یک شرکت بینالمللی نیز گفت: قرارداد همکاری یک شرکت خارجی برای ساخت ماهواره سنجشی ملی هنوز نهایی نشده است اما با توجه به اقدامات صورت گرفته، به نظر میرسد این قرارداد تا یک ماه آینده نهایی شود و به زودی آن را اعلام رسمی خواهیم کرد.