الزامات تسخیر بازارهای بین‌المللی

۱۳۹۶/۰۹/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۱۴۷۳

وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش بزرگداشت روز ملی کیفیت از الزامات تسخیر بازارهای بین‌المللی سخن گفت. محمد شریعتمداری اظهار کرد: امروز اقتصاد ایران برای توسعه نیازمند کیفیت است و تسخیر بازارهای بین‌المللی جز با محصولات و تولیدات باکیفیت میسر نیست. او افزود: سخت‌گیری برای کیفیت، کار درستی است اما به صورت موازی با این کار صحیح، باید کار صحیح‌تری که نوسازی صنعتی و معدنی است مورد توجه و اهتمام باشد. او با اشاره به اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی افزود: طبق بندهای 8 و 24 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی هم توجه به الگوی مصرف و بالا بردن کیفیت را در این حوزه توسط مقام معظم رهبری به‌عنوان یک سیاست اصولی و ابلاغ شده می‌دانیم و در بند 24 گسترش سطح استاندارد در همه تولیدات داخلی از مهم‌ترین مطالبی است که در این سیاست‌ها ابلاغ شده است. او ادامه داد: در ماده 30 از قانون برنامه ششم توسعه همه‌جانبه کشور، موضوع استاندارد موردتوجه و اهتمام قانونگذاران در مجلس قرار گرفت. وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت عنوان کرد: شورای عالی استاندارد مسوولیت تدوین نقشه راه برای رسیدن به کیفیت در همه عرصه‌ها را برعهده دارد و این جایزه یکی از مهم‌ترین اهرم‌ها برای رسیدن به این هدف و جایگاه مهم به‌شمار می‌رود.

او تصریح کرد: شاید همه مشکل امروز صنعت و معدن را بازارهای داخلی و عرضه کالا در بازارهای خارجی عنوان کنند و در هر دوی اینها یکی از مهم‌ترین نیازمندی‌هایی که بتواند منجر به افزایش تقاضا در بازار داخلی و خارجی شود، کیفیت است و تسخیر بازار‌های بین‌المللی با ارائه کالا و خدمات بدون کیفیت مقدور نیست و ما باید این مسیر را با گام‌هایی استوار‌تر و سریع‌تر ‌برداریم.  شریعتمداری یادآور شد: براساس گزارش‌هایی که در مجلس نیز ارائه کردیم از حدود 85هزار واحد صنعتی فعال در کشور بسیاری حتی در سال‌های اخیر بر پایه سیاست جایگزینی واردات بنا شده‌اند اما سیاست اصولی که باید پی بگیریم بنای یک صنعت صادرات‌گراست.  او گفت: باید بتوان کالاها را در بازارهای بین‌الملل ارائه کرد و باید از سیاست توسعه صادرات و حتی جایگزینی صادرات استفاده کرد تا مواد اولیه را از خارج وارد کنیم و با استفاده از تکنولوژی مناسب در داخل و نیروی کار ماهر با تبدیل کالا به ارزش افزوده بالاتر در بازارهای بین‌المللی عرضه کنیم و این امر مقدور نیست مگر با کیفیت. شریعتمداری تصریح کرد: سال قبل در همین اجلاس تقاضا کردیم که سال آینده به موضوع آموزش بپردازیم چون یکی از مهم‌ترین پایه‌گذاری‌های امر کیفیت شروع از جایگاه مدرسه است و اینکه در ذهن کودکان ما حتی پیش از ورود به دبستان توجه به این امر مورد توجه قرار بگیرد و در دوره آموزش ابتدایی به زبانی دیگر و همین‌طور در ادامه مسیر مورد توجه باشد. او افزود: این پیشنهاد مورد توجه قرار گرفت و منجر به این شد که حدود 11 هزار واحد آموزشی در کشور مورد ارزیابی قرار گرفتند و تعدادی که شایسته تقدیر بودند، تقدیر شدند و امیدواریم منجر به تعمیق کیفیت در عرصه نظام آموزشی ایران شود و شرایطی فراهم شود که کودکان از نخستین روزهای فعالیت اجتماعی و کارجمعی در کودکستان و دبستان با این مفهوم والای کیفیت آشنا شوند و در زندگی خود به‌کار گیرند.

 نقش دانش‌بنیان‌ها

از سوی دیگر، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری گفت: آینده اقتصاد کشور از آن شرکت‌های دانش‌بنیان است و سیستم‌های سنتی فعلی محکوم به شکست هستند.

سورنا ستاری افزود: امروز شهرها بستر آموزش هستند؛ شهرهایی که افراد هر روز در آن مطلبی جدید یاد می‌گیرند.  او ادامه داد: امروز شاهد آمارها و ارقام و تحلیل‌هایی غلط هستیم و مشکل اصلی آموزش کشور را مهاجرت عنوان می‌کنند. به گفته ستاری، در چند سال گذشته به مدلی رسیدیم که چگونه بتوان آموزش را به اقتصاد تبدیل کرد و ثمره آن جوان‌هایی هستند که استارت‌آپ‌های خود را ایجاد و راه‌اندازی کرده‌اند.  او یادآور شد: در چند سال گذشته شاهد بازگشت جوان خلاق ایرانی از شرکت‌هایی مانند گوگل و اپل به ایران بودیم که با حقوق‌های چند صد هزار دلاری کار در استارت‌آپ‌های خود را در وطن برگزیده‌اند و بسیار موفق بوده‌اند.

او خطاب به شرکت‌های سنتی و دولتی که می‌خواهند جلوی این جوانان بایستند، گفت: این نهادها محکوم به شکستند و آنها نمی‌توانند جلوی این افراد بایستند. ستاری تاکید کرد: امروز نیازمند زیست بوم هستیم، نه وام و تسهیلات و باید بتوانیم روی جوانان و ایده‌های آنان سرمایه‌گذاری کنیم.

او گفت: استارت‌آپ‌هایی که امروز در حوزه آموزش وارد شده‌اند، اتفاقات جدیدی را در جهان رقم زده‌اند و با اطمینان می‌توان گفت بسیاری از سیستم‌های سنتی تولید، توزیع، مال‌ها سبب در‌اختیار گرفتن تولیدات و محصولات با هزینه‌های کمتر و در دسترس‌تر می‌شوند و در این زمینه‌ها نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.