اخبار
۲۵۰۰ میلیارد تومان امسال تهاتر شد
وزارت اقتصاد گزارش داد، عمده بدهی دولت به نظام بانکی مربوط به بانکهای دولتی است و اینکه بر مبنای قوانین مربوط به وصول منابع عمومی، بانکهای طلبکار از دولت نیز مودی مالیاتی محسوب میشوند و باید نسبت به تهاتر و پرداخت آن اقدام کنند.
به گزارش«تعادل» وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیهیی در واکنش به گزارش رسانهها ضمن تشریح میزان و نحوه تهاتر بدهیها با مطالبات دولت و ترکیب بانکهای طلبکار از دولت تصریح کرد، گزارش عملکرد معاونت نظارت مالی و خزانهداری کل کشور در این باره به طور دورهیی و منظم در اختیار وزیر اقتصاد قرار میگیرد.
در این اطلاعیه همچنین تاکید شده که عمده بدهی دولت به نظام بانکی مربوط به بانکهای دولتی است و اینکه بر مبنای قوانین مربوط به وصول منابع عمومی، بانکهای طلبکار از دولت نیز مودی مالیاتی محسوب میشوند و باید نسبت به تهاتر و پرداخت آن اقدام کنند.
1- وضعیت بدهیهای دولت
در اجرای حکم ماده(1) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور تا به حال 8 فقره گزارش بدهیها و مطالبات دولت شامل گزارش منتهی به 30/8/1394 گزارش 3ماهه چهارم سال 1394 گزارش نهایی موضوع بند(پ) ماده (1) قانون یاد شده در انتهای سال 1394 گزارشهای منتهی به 31/3/1395، 31/6/1395 و 30/9/1395، 30/12/1395و 31/3/1396 توسط وزارت متبوع تهیه و براساس آییننامه اجرایی حکم یاد شده، اعلام شده است. اضافه مینماید به روزرسانی گزارشات یاد شده در مقاطع هر 3ماه یک بار براساس اطلاعات مندرج در سامانه مدیریت اطلاعات بدهیها و مطالبات دولت(سماد) انجام میشود.
2- تهاتر بدهی دولت/ پیمانکاران به بانکها با مطالبات دولت از بانکها
1-2- براساس حکم ماده (2) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و قوانین بودجه سالهای 1395و1396 اوراق تسویه خزانه که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی صادر میشود برای تهاتر بدهی دولت با طلب دولت مورد استفاده قرار میگیرد. اضافه میکند در اجرای احکام یاد شده طی سال گذشته بیش از 9800میلیارد تومان از بدهی دولت با مطالبات دولت تهاتر شده و طی سال جاری نیز تا به حال بیش از 2500میلیارد تومان تهاتر شده است.
2-2- براساس آمار بدهی دولت به بانکها الزاما تمامی بانکها(اعم از خصوصی و دولتی) طلب از دولت ندارند. اضافه مینماید عمده اقلام طلب بانکها از دولت مربوط به چندین بانک عمدتا دولتی است. لذا تمامی بانکها، طلبکار دولت محسوب نمیشوند و طلب از دولت ندارند درحالی که بر مبنای قوانین مربوط به وصول منابع عمومی به خصوص قانون مالیاتهای مستقیم تمامی بانکهای مودی سازمان امور مالیاتی کشور محسوب شده و بابت عملکرد خود باید نسبت به پرداخت مالیاتهای مربوط اقدام کنند. اضافه مینماید بانکهای طلبکار از دولت نیز با توجه به مبانی ارائه شده مودی مالیاتی محسوب میشوند و باید نسبت به تهاتر و پرداخت آن اقدام کنند.
3-2- پیشنهاد ارائه شده در راستای اولویتبخشی به تهاتر مطالبات بخش خصوصی از دولت و در راستای رفع مشکلات و چالشهای بخش یاد شده، تهیه شده و صرفا ابزاری است در کنار سایر ابزارهای مربوط به تسویه و تهاتر بدهیهای دولت که با هدف تخفیف مشکلات موجود تهیه شده است.
بهرهوری کارکنان کارگاههای بازرگانی هر ساعت ۸ هزار تومان
براساس اعلام مرکز آمار، میزان بهرهوری کارکنان کارگاههای بازرگانی و خدمات به ازای هر ساعت ۸۰هزار ریال بوده و دستمزد هر ساعت کار آنها نیز ۳۹هزار ریال محاسبه شده است.
به گزارش مهر به نقل از مرکز آمار ایران، طرح جامع آمارگیری کارگاههای بازرگانی و خدمات یکی از طرحهای نوین مرکز آمار ایران است که با هدف تهیه اطلاعات مناسب از ویژگیهای کارگاههای بازرگانی و خدمات در سطح کشور توسط مرکز آمار ایران با همکاری سازمان برنامه و بودجه استانهای کشور به اجرا درآمده است تا در برنامهریزیهای اقتصادی به کار گرفته شود.
این طرح شامل ٣٠ کد طبقهبندی فعالیتهای اقتصادی ایران است که قسمت اعظم کارگاههای بخش بازرگانی و خدمات کشور را شامل میشود.
نتایج طرح در سال ١٣٩٣ نشان میدهد:
در سال ١٣٩٣ حدود ٨٠ درصد از کارکنان بخش بازرگانی و خدمات را کارکنان مرد و ٢٠درصد را کارکنان زن تشکیل میدهند. کارگاههای با فعالیتهای آموزش دارای ٦١ درصد کارکن زن و بیشترین سهم کارکن زن بین فعالیتهای بخش بازرگانی و خدمات بوده و کارگاههای دارای فعالیت تعمیر وسایل نقلیه موتوری با ٢درصد کمترین سهم را در سهم زنان شاغل دارا هستند.
٥٨ درصد از کارکنان کارگاههای بازرگانی و خدمات را کارکنان بدون مزد و حقوق و ٤٢درصد کارکنان در این کارگاهها، مزد و حقوقبگیر هستند.
بیش از ٣٤درصد از ارزش افزوده کارگاههای بازرگانی و خدمات مربوط به فعالیت خرده فروشی است.
بهرهوری کارکنان این کارگاهها در سال ١٣٩٣ به ازای هر کارکن معادل ٢٠٢میلیون ریال بوده است. همچنین بهرهوری کارکنان به ازای هر ساعت حدود ٨٠ هزار ریال و دستمزد به ازای هر ساعت به طور متوسط حدود ٣٩هزار ریال بوده همچنین به طور متوسط هر کارکن ٥٢ ساعت در هفته به فعالیت مشغول است.
نتایج طرح نشان میدهد که ضریب نفوذ رایانه در این کارگاهها ٢٩درصد است که کارگاههای با فعالیت تحقیق و توسعه علمی با ضریب نفوذ ١٠٠درصد دارای بالاترین نسبت از این حیث در کارگاههای مورد بررسی است. ٢٢درصد از کارکنان کارگاههای مورد بررسی نیز از اینترنت برای فعالیتهای خود در داخل یا خارج از کارگاه استفاده کردهاند.
١١درصد از مدیران کارگاههای مورد بررسی را زنان تشکیل دادهاند که سایر فعالیتهای خدمات شخصی با ٥١ درصد بیشترین سهم را از این حیث داراست.
٧١درصد از کارگاههای بازرگانی و خدمات از ابزارهای الکترونیکی برای پرداخت و دریافت خود بهره بردهاند که فعالیتهای تولید فیلم سینمایی، ویدئویی و برنامههای تلویزیونی، ضبط صدا و انتشار موسیقی با ٩٦درصد بالاترین میزان استفاده را در این زمینه دارا بودهاند.