آمادگی صنعت هوایی برای انتقال ۱۰۰ هزار امدادرسان
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ضمن تشریح راهکارهای مناسب شرکت فرودگاهها برای مقابله با بلایا گفت: شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران آمادگی دارد تا در شرایط بحران ۱۰۰هزار امدادرسان و ۱۵هزار مجروح را توسط فرودگاههای کشور منتقل کند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رحمتالله مهآبادی گفت: یکی از چالشهای مهم پیش روی بیشتر شهرهای بزرگ دنیا موضوع حوادث و بلایای طبیعی است. همچنین با توجه به ماهیت غیرمترقبه بودن حوادث طبیعی و لزوم اتخاذ سریع و صحیح تصمیمات و اجرای بیوقفه عملیات مقابله با بحران برای مقابله با چالشها، دانش مدیریت بحران تعریف شده است.
او ادامه داد: مجموعه فعالیتهای قبل، حین و پس از وقوع حوادث طبیعی، دانش مدیریت بحران است که هدف آن کاهش اثرات حوادث و پایین آمدن میزان آسیبپذیری جوامع انسانی است البته امروزه مسوول مدیریت ریسک جایگزین و مکملی منطقی برای مدیریت بحران است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به این مطلب که در کشورهای مختلف الگوهای متفاوتی برای برخورد و مقابله با بحرانهای طبیعی و انسانساز وجود دارد، گفت: ضرورت دارد مجموعهیی از اقدامات و برنامهها در مدیریت چهارگانه بحران انجام شود که این برنامهها در چارچوب سیاستهای کلان از طریق مشاهده سیستماتیک بحران و تحلیل و تجزیه آنها در جستوجوی یافتن ابزاری برای کاهش اثرات بلایای طبیعی و ایجاد آمادگی برای مقابله با آنهاست.
او تصریح کرد: همزیستی مدیریت شده با بلایای طبیعی یکی از راهکارهای مناسبی است که باید آن را مدنظر قرار دهیم و در این زمینه کشور ژاپن سرآمد است.
مهآبادی ادامه داد: در تمامی تلاشهای سیستماتیک برای مدیریت بحرانها توجه به ابزارها و زیرساختهای لازم برای تسریع عملیات مقابله با بحران ضرورت دارد. در این میان نقش حمل و نقل هوایی و زیرساخت فرودگاه در امدادرسانی فوری و به موقع در شرایط بحران بر هیچ کس پوشیده نیست.
او گفت: در زلزله کرمانشاه نزدیک به ۹۰۰نشست و برخاست، جابهجایی یک هزار و ۳۲۰تن کمکهای دولتی و مردمی و اعزام ۱۲۷۸مجروح در دو روز اول زلزله توسط فرودگاه کرمانشاه موید اهمیت زیرساختهای فرودگاهی در کشور است.
مهآبادی ادامه داد: شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در عمل به وظایف قانونی خود آمادگی دارد تا در شرایط بحران ۱۰۰هزار امدادرسان و ۱۵هزار مجروح را منتقل کند همچنین این شرکت آمادگی پذیرش اقلام امدادی از استانهای معین و کشورهای دوست و همسایه در شرایط بحران را دارد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: به زودی مرکز مدرن و پیشرفته عملیات اضطراری EOC) Emergency Operation Center) با ویژگیهای خاص ازجمله مانیتورینگ به هنگام و همزمان در ۵۴ فرودگاه کشور در محلی به وسعت تقریبی ۱۵۰۰مترمربع به زودی توسط یکی از مقامات کشور افتتاح میشود.
او افزود: در حوزه نرمافزاری هم پس از تشکیل کمیته عملیات اضطراری و تهیه و تصویب دستورالعملهای مربوطه براساس برنامه همکاری مشترک بین شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و دفتر عمران سازمان ملل متحد مستقر در تهران و با همراهی وزارت امورخارجه، سازمان مدیریت بحران کشور، دفتر هماهنگی امور انساندوستانه سازمان ملل متحد و شرکت بینالمللی DHL در زمینه آمادگی فرودگاه مهرآباد در برابر بلایا برنامهریزی خواهد شد.