کوتاه از دنیای انرژی
انتقاد از تحریم یک جانبه و قوانین فرامرزی در تجارت گاز
ایرنا| چهارمین اجلاس سران کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز ساعات ابتدایی بامداد شنبه(به وقت تهران) درحالی به پایان رسید که کشورهای عضو این مجمع در بیانیه پایانی از تحریمهای یکجانبه در تجارت گاز انتقاد و بر اهمیت همکاری میان کشورهای عضو تاکید کردند.
در این بیانیه بر موارد متعددی نظیر تایید حق حاکمیت مطلق و دایمی کشورهای عضو بر منابع طبیعیشان، نقش کشورهای عضو به عنوان عرضهکنندگان قابل اطمینان برای برآورده کردن نیازهای انرژی جهان و اهمیت ارزش منصفانه برای منابع گاز طبیعی تاکید شد.
ابراز نگرانی عمیق درخصوص به کارگیری قوانین و مقررات خارج از مرزهای کشورها، انتقاد از تحریمهای یک جانبه در تجارت گاز و نیز اهمیت همکاری و هماهنگی میان کشورهای عضو برای تحقیق و توسعه، تبادل اطلاعات و انتقال دانش و به اشتراک گذاشتن تجربیات موفق در صنعت گاز از دیگر مواردی است که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفت. مجمع کشورهای صادرکننده گاز سازمانی تازهبنیان است که برای هماهنگی در تولید، صادرات و کنترل قیمت گاز طبیعی در سطح جهان در 2008 تاسیس شد. کشورهای عضو این سازمان که 42درصد از تولید و 70درصد از ذخایر گازی جهان را در اختیار دارند، عبارتند از: ایران، الجزایر، بولیوی، مصر، گینهاستوایی، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا. سومین اجلاس کشورهای صادرکننده گاز دوم آذر ماه سال 94 در تهران برگزار شد.
اعزام تیم بازدید از شبکه برق زلزلهزدگان
پاون| مدیرکل دفتر نظارت بر توزیع توانیر از اعزام گروههای عملیاتی خط گرم برای بازدید و اورهال شبکههای برق مناطق زلزلهزده در غرب کشور خبر داد.
مسعود صادقی با اشاره به اینکه در حال حاضر برق تمام محلات و روستاها در مناطق زلزلهزده غرب کشور وصل است، تصریح کرد: هماکنون اکیپهای عملیاتی خط گرم برای بازدید و اورهال شبکههای برق این مناطق اعزام شده است. صادقی با اشاره به اینکه اکیپهای عملیاتی خط گرم، بدون اعمال خاموشی و در حالت برقدار، اقدام به بازدید و رفع عیبهای احتمالی در شبکههای برق مناطق زلزلهزده خواهند کرد، اظهار داشت: در همین راستا سه اکیپ خط گرم به سمت «ازگله» اعزام شدهاند و سه اکیپ دیگر نیز بهصورت جداگانه به سمت «سرپلذهاب» اعزام خواهند شد تا کار بازدید و اورهال شبکههای برق این مناطق بدون اعمال خاموشی انجام شود.
مدیرکل نظارت بر توزیع توانیر خاطرنشان کرد: هماکنون شبکههای برق در مناطق مذکور پایدار و جریان برق برقرار است اما باتوجه به اینکه در مناطق زلزلهزده بهدلیل وجود پس لرزهها و تکانهای شدید، امکان جابهجایی و سست شدن اتصالات برق وجود دارد، ممکن است هرازگاهی باعث قطعی برق شود. صادقی ادامه داد: در مناطق عادی نیز شرایط جوی ناپایدار مانند باد، توفان، باران و... ممکن باعث ایجاد اشکال و آسیب در شبکههای برق شود. بر پایه این گزارش، شرکت توانیر پیش از این در اطلاعیهیی خطاب به مردم مستقردر مناطق زلزلهزده اطمینان خاطر داده بود که شرایط پایداری برق بهصورت دقیق پایش و در صورت بروز هرگونه اتفاق یا خاموشی در شبکه در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به رفع آن اقدام میشود.
مصونیت «توتال» در برابر خروج سرمایه نروژی
ایسنا| مدیرعامل توتال اظهار کرد خروج احتمالی صندوق سرمایهگذاری دولتی نروژ از سرمایهگذاری در غول نفت و گاز فرانسوی توتال بهتدریج صورت خواهد گرفت و به این ترتیب بعید است به قیمت سهام این شرکت لطمه بزند.
پاتریک پویانه در نشست سالانه توتال در پاریس به سهامداران گفت: میتوانم به شما بگویم که به شکل روشن مدیران صندوق سرمایهگذاری دولتی نروژ را به خوبی میشناسم. آنها سهام توتال را به شکلی نخواهند فروخت که به ریزش قیمت سهام این شرکت منجر شود. وی در ادامه افزود: این اقدام مدتی طول خواهد کشید بنابراین نسبت به تاثیری که بر قیمت سهام توتال خواهد داشت، نگران نیستم.
طبق آمار تامسون رویترز، مدیریت سرمایهگذاری بانک نورجس حدود 1.6درصد سهم توتال را
در اختیار دارد. نایبرییس بانک مرکزی نروژ که بر صندوق سرمایهگذاری تریلیون دلاری نروژ نظارت دارد، در ماه نوامبر به رویترز گفت این صندوق بهدنبال کاهش سرمایهگذاری در شرکتهای نفت و گاز است. تصمیم صندوق سرمایهگذاری دولتی نروژ برای عدم سرمایهگذاری در شرکتهای نفت و گاز مورد حمایت بانک مرکزی این کشور قرار گرفته است، اما همچنان به تایید وزارت دارایی نیاز دارد. این صندوق تصمیم دارد به تدریج سهام نفت و گاز را واگذار کند. سرمایهگذاریهای سوخت فسیلی حدود ۶ درصد یا معادل ۳۷ میلیارد دلار از داراییهای این صندوق را تشکیل میدهد.