تخریب شدید خانههای زلزلهزده؛ مانع اصلی برقراری جریان انرژی
گروه انرژی|
3 روز از زلزله هولناک کرمانشاه میگذرد و ساکنان این مناطق و خصوصا روستاییان همچنان با مشکل قطعی آب، برق و گاز دست و پنجه نرم میکنند. چنین شرایطی باتوجه به سرمای شدید هوا در مناطق غرب کشور، فشار شدیدی را بر حادثهدیدگان وارد کرده است.
براساس اخبار منشر شده، حادترین مشکل در این میان، مشکل آب است. مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه، پیشتر در گفتوگو با «تعادل» اعلام کرده بود که بر اثر زلزله سرآب چشمههای روستاهای سرپلذهاب و قصرشیرین دچار آلودگی شدید آب شدهاند و از اینرو جریان آب آشامیدنی این مناطق قطع شده است. باتوجه به این موضوع که سرآبها تنها راه تامین آب در مناطق زلزلهزده به حساب میآیند، در حال حاضر تنها راه رساندن آب به مردم، استفاده از تانکرهای آبرسانی و آب بستهبندی است.
البته روز سهشنبه علیرضا تختشاهی به ایرنا خبر داد که منابع تامین آب شهرهای قصرشیرین و سرپلذهاب راهاندازی شدهاند اما بهدلیل شکستگیهایی که در شبکه وجود دارد، جریان آب هنوز به پایداری نرسیده است.
همچنین مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در گفتوگو با پاون، از وصل شدن شبکه آب منطقه زلزلهزده ازگله خبر داد.
براساس آخرین گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو تا روز سهشنبه 67 دستگاه تانکر آبرسانی سیار، 6دستگاه بستهبندی آب (با قابلیت تولید 100هزار آب بستهبندی در روز) به محل زلزله اعزام شدهاند. همچنین یکمیلیون و 500هزار بطری آب بستهبندی شده نیز بین مردم توزیع شده است و 4 واحد سیار کنترل کیفی آب نیز در منطقه مستقر شدهاند. در حال حاضر ارسال آبهای بستهبندی از اقصا نقاط کشور به محل زلزله ادامه دارد. بهعنوان مثال مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از ارسال 39 هزار بطری آب بستهبندی از این استان به روستاها و شهرهای کرمانشاه خبر داد. بوشهریها که خود جزو مناطق محروم از لحاظ آبی در کشور بهحساب میآیند، پیش از این نیز یک دستگاه تانکر آبرسان به منطقه زلزلهزده اعزام کرده بودند.
40درصد روستاهای زلزلهزده در تاریکی
براساس آخرین گزارشی که ظهر روز گذشته منتشر شد، 60درصد روستاهای مناطق زلزلهزده به مدار بازگشته است. مسعود صادقی مدیرکل نظارت بر توزیع توانیر در گفتوگو با پاون اعلام کرد که 40درصد روستاها برقدار شدهاند. وی ساعاتی بعد در گفتوگو با ایسنا، این رقم را به 60درصد افزایش داد. به گفته صادقی، در شهر سرپلذهاب تنها وصل برق خانههایی که دچار تخریب شدیدی شدهاند امکانپذیر نشده است. صادقی خبر داد که 200 نفر نیرو در قالب 45 اکیپ در 240 روستا در حال تلاش برای برقرسانی هستند. وی اظهار امیدواری کرد که عمده روستاهای زلزلهزده تا پایان روز چهارشنبه برقدار شوند. تاکنون منطقه جریان برق در منطقه ازگله بهطور کامل برقرار شده تا بدینترتیب این روستا که گفته میشد در دریافت کمکهای امدادی همچون چادر و پتو تاکنون با مشکل فراوانی مواجه بوده است، حداقل از جریان آب و برق بهرهمند شوند. منطقه ثلاث باباجانی نیز در وضعیت بازسازی شبکه قرار گرفته است. به گفته مدیرکل نظارت بر توزیع توانیر، در این میان اولویت تیمهای عملیاتی با اردوگاههای نجات و مناطق استقرار مردم و نیز بارهای حساس مانند پمپ بنزینها، مراکز نظامی و بیمارستانهاست. همچنین باتوجه به تخریب عمده منازل مسکونی و حضور مردم در چادرها در خیابانها، تلاش تیمهای فنی برای برقراری جریان برق در معابر است.
نیاز به گاز برای پخت نان و فرار از سرما
از ساعات ابتدایی وقوع زمین لرزه مهیب کرمانشاه، مسوولان وزارت نفت و شرکت گاز اعلام کردند که مشکل جدیای برای شبکه توزیع گاز در منطقه بهوجود نیامده است. اما مشکل اصلی در این میان، بحث ایمنی علمکهای گاز در منازل است. از همینرو حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز از مردم درخواست کرده بود تا خودسرانه اقدام به وصل گاز در منازل خود نکنند. روز گذشته حمیدرضا عراقی در گفتوگو با ایسنا، اعلام کرد که نانواییها در حال حاضر در اولویت گازدار شدن هستند. وی از گازدار شدن کامل مردم سرپلذهاب تا 3 روز آینده خبر داد و اعلام کرد که مشکل اصلی در این میان نه شبکه گازرسانی، بلکه وضعیت خانههای مردم است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: برخی ساکنان هنوز به خانههای خود بازنگشتهاند و برای گازرسانی صاحب خانه حتما باید در خانه حضور داشته باشد. برای این منظور به مردم اعلام شده که چنانچه به خانههای خود بازگشتند با شرکت ملی گاز تماس گرفته و اعلام کنند و چنانچه علمک خانه آسیب ندیده باشد و نشت گاز وجود نداشته باشد، گاز خانه وصل خواهد شد.