جهان، یمن را نمیبیند
اکونومیست:
جلد تازهترین شماره این نشریه، به عکسی از یمن اختصاص یافته است. اکونومیست، از جنگ یمن، بهعنوان بحرانی یاد کرده که جهان آن را نادیده میگیرد. این جنگ، از سال 2014، با اعتراض نیروهای حوثی علیه دولت وقت یمن آغاز شد و امروز، در آستانه سومین سالگرد خود، به عمیقترین بحران انسانی در سالهای اخیر تبدیل شده است. به گزارش اکونومیست، هر چند سازمان ملل، خشونت و کشتار در یمن را محکوم اعلام کرده، اما به نظر میرسد بسیاری از کشورها، واکنشی به بحران یمن نشان نمیدهند؛ چراکه منافع آنها در حمایت از عربستان است. طبق سایر گزارشهای به دست آمده، امریکا و بریتانیا، ازجمله کشورهایی هستند که از ادامه بحران در یمن سود میبرند. عربستان، بیشترین تسلیحات خود را از امریکا تهیه میکند و خلبانان عربستانی، در امریکا آموزش میبینند. تحقیقات دیگری نیز نشان میدهد که نیروهای بریتانیایی، مسوول آمادهسازی ارتش سعودی برای شرکت در جنگ یمن هستند که نتیجهیی جر آوارگی، گرسنگی و مرگ مردم بیدفاع نداشته است.
فایننشال تایمز:
این روزنامه در صفحه اول خود، گزارشی از نشست اوپک و نقش عربستان و روسیه منتشر کرده است. به گزارش فایننشالتایمز، معامله عربستان و روسیه، تولید نفت را تا سال 2018، کاهش خواهد داد. خالد الفالح وزیر نفت عربستان نیز، با تاکید بر اینکه توافق کاهش تولیدات تمدید خواهد شد، گفت: تصمیمگیری بر سر این موضوع، به اتفاق آرا انجام شد. همچنین نمایندگان اوپک اظهار کردند این سازمان و روسیه برای اطمینان از کاهش ذخایر جهانی و حفظ رشد اخیر قیمتها، آماده هستند تا کاهش تولید نفت خود را تا پایان سال میلادی آینده ادامه دهند با وجود اینکه تمدید توافق تا پایان سال ۲۰۱۸ قطعی به نظر میرسد این سازمان قصد دارد نشست معمول وزیران را در ژوئن سال آینده برگزار کنند که این انعطافپذیری را فراهم میکند تا پیمان کاهش تولید در اواسط اجرای آن موردبازنگری قرار گیرد.
نیویورکتایمز:
تحقیقات درمورد اتهام دخالت روسیه در انتخابات امریکا همچنان خبرساز است و رسانههای بسیاری به آن میپردازند. این روزنامه نیز، در صفحه اول خود، گزارشی از این پرونده منتشر کرده است. به گزارش نیویورکتایمز، پیش از این، دونالد ترامپ رییسجمهوری امریکا بارها از سناتورهای ارشد جمهوریخواه خواسته بود تا تحقیقات کمیته اطلاعاتی سنا درمورد مداخله روسیه در انتخابات 2016 امریکا را پایان دهند. این درحالی است که کمیته اطلاعات سنا و «رابرت مولر» بازرس ویژه وزارت دادگستری امریکا درباره دخالت احتمالی روسیه در انتخابات امریکا و تبانی با ستاد انتخاباتی ترامپ در حال تحقیق هستند. در این میان، مسکو هرگونه اتهامی را رد کرد و ترامپ نیز گفته که با روسها تبانی نکرده است. رسانهها پرونده ارتباط احتمالی ستاد انتخاباتی ترامپ با دولت روسیه را در کنار بزرگترین رسواییهای تاریخ امریکا ازجمله ماجرای واترگیت و رسوایی اخلاقی «بیل کلینتون» قرار میدهند.