جای خالی مهاجران در بریتانیا

۱۳۹۶/۰۹/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۲۳۴
جای خالی مهاجران در بریتانیا

گروه گوناگون|

یکی از چالش‌های مهم پس از برگزیت رسیدگی به امور اتباع کشورهای اتحادیه اروپا در بریتانیاست. با آغاز رسمی مذاکرات برگزیت برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در 23ژوئن در بروکسل، مساله جابه‌جایی آزاد و اقامت شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بریتانیا و بالعکس به یکی از دغدغه‌ها و موضوعات مهم این مذاکرات تبدیل شد؛ مساله‌یی که موجب نگرانی بسیاری از مهاجران شده است. از طرفی افزایش شمار مهاجران به بریتانیا به معضل مهمی برای شهروندان این کشور تبدیل شده است؛ چرا که بسیاری از بریتانیایی‌ها بر این باورند که افزایش مهاجران در این کشور باعث می‌شود که بسیاری از فرصت‌های شغلی به تصرف آنها درآمده و شهروندان بریتانیا با بحران بیکاری روبه‌رو خواهند شد.

با وجود آنکه پیش از این مرکز ملی آمار این کشور اعلام کرده بود که تعداد اروپاییان شاغل در بریتانیا به بالاترین میزان خود رسیده، اما تازه‌ترین گزارش‌ها از رشد منفی مهاجرت در بریتانیا خبر می‌دهند.

بر اساس تازه‌ترین آمارهای دفتر ملی مهاجرت بریتانیا، پس از برگزاری همه پرسی برگزیت، مهاجرت خالص کاهش قابل توجهی داشته است. طبق این آمار، مهاجرت به بریتانیا از ماه مارس 2015 تا ژوئن 2016 رشد چشمگیری داشت. طبق اطلاعات منتشر شده در این بازه زمانی به‌طور متوسط ماهانه حدود 300هزار نفر از سایر کشورها به بریتانیا مهاجرت کرده‌اند. طبق سایر گزارش‌های منتشر شده، بین سال‌های 1995 تا 2015، مهاجرانی که از کشورهای غیر اتحادیه اروپا وارد بریتانیا شدند، 3 برابر شد و از 0.9 میلیون نفر به 3.3 میلیون نفر افزایش یافت. در سا 2015، مهاجرت به بریتانیا از کشورهای عضو اتحدیه حدود 172هزار نفر بود. آن‌طور که نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، مهاجرانی که از اتحادیه اروپا به بریتانیا وارد می‌شوند، بیشتر از بومیان اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی بودند. از طرفی این افراد جوان و نیروهای تحصیلکرده‌یی بودند که مزایای رفاهی کمتری از دولت بریتانیا طلب می‌کردند. بنابراین شرایط سیاسی و داخلی بریتانیا تاثیر چندانی بر امور آنها نداشت. همان‌طور که در ابتدای گزارش گفته شد، پیش از مذاکرات برگزیت شمار مهاجرت به بریتانیا با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شد. طبق گزارش‌ها، بریتانیا از ابتدای مذاکرات، محدودیت‌های شدیدی برای مهاجرت به بریتانیا اعمال کرد. به نظر می‌رسد این موضوع از عواملی است که منجر به کاهش شمار پناهجویان به این کشور باشد. از طرفی نگرانی از ایجاد بحران مالی در بریتانیا پس از برگزیت علاوه بر آنکه بسیاری از سرمایه‌گذاران را از ورود به بریتانیا منصرف کرد، بسیاری از مهاجران را نیز وادار به ترک این کشور کرد.

تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده از سوی مرکز ملی آمار بریتانیا پس از برگزیت، شمار مهاجرانی که به بریتانیا وارد شدند، از 336 هزار نفر در ژوئن 2016، به 273 هزار نفر در سپتامبر 2016 رسید. در دسامبر 2016 نیز شمار مهاجرانی که به خاک بریتانیا وارد شدند، حدود 249 هزار نفر اعلام شد که این رقم در مارس 2017 به 243 هزار نفر کاهش یافت. در ژوئن 2017 نیز همچنان سیر نزولی مهاجران به بریتانیا ادامه یافته و به 230 هزار نفر رسید. این آمار در حالی اعلام شده که پیش از برگزیت نیز بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند که نرخ مهاجرت در سال‌های پس از برگزیت کاهش خواهد یافت. همچنین گفته شده بود که در سال 2017، حدود 15درصد از میزان مهاجرت خالص کاسته شده و معاملات تجاری میان بریتانیا و سایر کشورها، آثار این کاهش مهاجرت را تا حدی خنثی خواهد کرد.

این گزارش‌های کاهش مهاجرت در حالی است که برنامه استفاده از کارگران متخصص و غیرمتخصص کشورهای عضو اتحادیه اروپا متوقف نشده و این افراد همچنان اجازه کار در بریتانیا را دارند. در ابتدای گزارش گفته شد که علاوه بر نگرانی از ایجاد بحران‌های اقتصادی ناشی از برگزیت، اعتراض‌های بریتانیایی‌ها در مورد حضور پناهجویان، منجر به وضع قوانین سختگیرانه‌یی درباره مهاجرت در این کشور شده است. بسیاری از کارشناسان اعلام کرده‌اند که ممکن است وضع قوانین سختگیرانه برای مهاجرت به کاهش ورود پناهجویان و مهاجران بینجامد، اما از لحاظ اقتصادی به‌صرفه نخواهد بود.