حمایت از تداوم عرضه مواد پتروشیمی در بورسکالا
دبیرکل اتحادیه تعاونیهای پتروشیمی گفت: این انتقاد وجود دارد که چرا باید نرخ ارز برای صنایع بالادستی مبادلاتی باشد، اما برای بقیه با نرخ ارز آزاد. فاصله ۲۰درصدی این نرخ همان سودی است که دولت به صنایع بالادستی هدیه میدهد. حسین در بر تداوم عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا تاکید کرد و گفت: وقتی مسوولان وقت وزارت صنعت و معدن طی سالهای 93 و 94 تصمیم گرفتند که محصولات پتروشیمی خارج از بورس کالا عرضه شود، اتحادیه پاییندستی پتروشیمی بزرگترین حامی بورس کالا بود و به این حمایت افتخار میکند. وی افزود: حضور در بورس کالا باعث شفافیت هر چه بیشتر در حوزه خریداران و فروشندگان حوزه پتروشیمی شده و امروز امکان استخراج دادههای واقعی از بورس را در مکانیسمی شفاف فراهم کرده است. وی با بیان اینکه باید از عرضه تمام مواد پتروشیمی در بورس کالا دفاع کرد، افزود: عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا باعث آرامش بازارها شده و جز نوسانهای مقطعی که طبیعت بازار است، هماکنون فرآیند عرضه و تقاضای پویایی وجود دارد.
به گزارش فارس، عضو شورای رقابت در برابر این پرسش که چگونه میتوان به جای تخصیص ارز مبادلهیی برای پتروشیمیهای بالادستی، امکان مناسبی برای یکسانسازی نرخ ارز از طریق بورس کالا ایجاد کرد؟ گفت: با توجه به ناعدالتی در تخصیص ارز برای فعالان بازار مواد پتروشیمی این اعتقاد وجود دارد که نرخ تسعیر ارز باید برای بالادستی و پاییندستی یکسان باشد، همواره این انتقاد وجود دارد که چرا باید نرخ ارز برای صنایع بالادستی با ارز مبادلاتی باشد، اما برای بقیه با نرخ ارز آزاد. فاصله 20درصدی این نرخ همان سودی است که دولت به صنایع بالادستی هدیه میکند. به گفته این مقام مسوول، وزیر صنعت و رییس شورای رقابت در صورت جلسه شماره 300 خود طرحی را ارائه داد که بر اساس آن محصولاتی که در داخل کشور عرضه میشود، با نرخ ارز مبادلاتی و برای صادرات با نرخ آزاد تسویه شوند. این موضوع کمک میکند تا پتروشیمیها برای تامین نیاز داخلی به تکاپو بیفتند و به این ترتیب مطابق با اصل 44 قانون اساسی همه فعالان بازار با ارز آزاد یا ارز مبادلاتی کار کنند.
وی از راهاندازی سامانه سایا در بستر بورس کالا نیز خبر داد و افزود: این سامانه در حالی به مدد اتحادیه پاییندستی پتروشیمی راهاندازی شده که در مورد سامانه سایا انتظار میرفت، دولت با توجه به موضوع تکلیفی ایجاد شده در هزینههای موجود یاری رساند، اما این موضوع محقق نشد و با هزینه اتحادیه پاییندستی پتروشیمی و در بستر بورس کالا و سامانه بهینیاب وزارت صنعت راهاندازی شده است.