6 تعاونی متخلف 25 درصد بازار پولی را در اختیار داشتند
دیروز برای اقتصاد سیاسی کشور روز مهمی بود، زیرا رییسجمهوری برای اولینبار «دل» خود را گشود و پردهها را کنار زد که نشان میداد مافیای اقتصاد تا کجا نفوذ کرده است. بهگفته روحانی در دولت یازدهم 6 تعاونی متخلف 25 درصد بازار پولی کشور را در اختیار داشتند و هرکار که دلشان میخواست میکردند و بازارهای ارز و سکه و مسکن را به هم میریختند. به گفته روحانی، او به سختی توانست این 6 تعاونی را مهار کند. گزارش روحانی را در خصوص لایحه بودجه 97 بخوانید:
رییسجمهور بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را تبلور تمام چارچوبها و وعدههای اصلی دولت دوازدهم در انتخابات اردیبهشت ۹۶ و اجرای این برنامهها دانست و تصریح کرد: لایحه بودجه امسال کاملا متفاوت با لوایح بودجه سالهای گذشته است و تنها یک لیست درآمدی و هزینهیی نیست بلکه برشی از برنامه چهار ساله دولت است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه هنگام تقدیم لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور به مجلس شورای اسلامی گفت: اشتغال، رشد اقتصادی، رفع فقر، کاهش نابرابریها، تحرک در طرحهای اصلی و مهم و حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور به عنوان خواستههای اصلی مردم در انتخابات ۹۶، در این لایحه پیگیری شدهاند.
دکتر روحانی با بیان اینکه لایحه بودجه امسال کاملا متفاوت با لوایح بودجههای سالهای گذشته است، اظهارداشت: در واقع در این لایحه بودجه به خوبی روشن شده که بودجه یک لیست درآمدی و هزینهیی تنها نیست، بلکه بودجه سالانه برشی از برنامه ۴ ساله دولت است. رییسجمهور با بیان اینکه در تبصره ۱۴، ۱۸ و ۱۹ لایحهیی که تقدیم مجلس میشود به خوبی خواهید دید که یک تحول بزرگ در بودجه امسال خواهد بود، گفت: دولت روند جدیدی را آغاز کرده و این روند را در سالهای بعد ادامه خواهد داد.
دکتر روحانی افزود: پایه اصلی بودجه امسال، شفافیت است و پرداخت اعتبار به دستگاهها بر مبنای عملکرد سه ماهه آنها خواهد بود.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: آنچه در گذشته انجام میگرفت، این بود که دستگاه اعلام میکرد که به عنوان مثال سال گذشته هزار تومان گرفته و از این هزار تومان ۹۹۰تومان را خرج کردم و برای سال آینده حداقل ۱۰درصد اضافه و هزار و صد تومان میخواهد و آن کسی که هزار تومان بودجه داشت و صرفه جویی کرده بود و ۸۰۰ تومان آن را خرج کرده بود به مراتب در سال بعد بودجه کمتری دریافت میکرد.
دکتر روحانی با بیان اینکه یک رقابتی میان دستگاهها به ویژه در ماههای آخر سال برای هزینه کردن وجود داشت تا بتوانند بودجه بیشتر بگیرند، گفت: مسیری انتخاب شده بود که این مسیر، به نفع کشور نبود، شفافیت در آن وجود نداشت و دستگاهها تشویق به اجرا نمیشدند. دکتر روحانی تصریح کرد: از طرف دیگر ما نمیدانستیم که یک خدمت چقدر برای دولت هزینه دارد. اگر بناست بیماری را معالجه کنیم یا اگر عمل جراحی میخواهیم، انجام دهیم یا دانشجویی میخواهد تربیت شود و دانشآموزی باید کلاس درسش را بگذراند، با چه هزینهیی قرار است این کارها به انجام برسد؟
رییسجمهور ادامه داد: وقتی هزینه دستگاههای دولتی را با بخش خصوصی مقایسه میکردیم، گاهی اصلا قابل مقایسه نبود که برای چه این کار را میکنیم. دکتر روحانی افزود: به وزیر آموزش و پرورش هنگام معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی گفتم برای یک دانشآموز اگر صندلی را از یک مدرسه خصوصی بخریم، ممکن است برای ما یک میلیون تمام شود، اما یک دانشآموز که دراختیار وزارت آموزش و پرورش قرار میگیرد، 2.5میلیون هزینه میکنی؛ ایشان به حرف من ایراد گرفت. گفت اولا اگر به بخش خصوصی بدهیم یک میلیون نمیشود، ۸۰۰ هزار تومان میشود و اگر به بخش دولتی بدهیم 2.5 میلیون نمیشود، نزدیک ۳ میلیون تومان میشود.
رییسجمهور با طرح این سوال که این هزینهها از پول مردم برای کدام خدمت و به چه قیمتی انجام میشود؟ و آیا دولت باید با بخش خصوصی رقابت بکند یا به بخش خصوصی واگذار کند؟، اظهار داشت: ما باید بر مبنای عملکرد، هدف و نتیجه بودجهریزی کنیم نه بر مبنای هزینه سال گذشته و این مهم در بودجه امسال آغاز شده است؛ و این در حالی است که تمام بودجههای گذشته ما بر مبنای هزینه سال پیش از آن است.
دکتر روحانی افزود: حدود ۳۴درصد بودجهیی که تقدیم مجلس میشود، بودجه عملیاتی است و باید این روند ادامه پیدا کند تا تمامی بودجههای ما عملیاتی شود.
رییسجمهور با بیان اینکه بر اساس این بوجه در بخش استانی، صد در صد بودجه عملیاتی خواهد بود، بر ضرورت تمرکززدایی از بودجه تاکید کرد و گفت: بودجه ما به گونهیی تنظیم میشود که همه اعتبارات و هزینهها در اختیار تهران است و ۲ الی ۳درصد اعتبارات هزینهیی با کمی بودجه عمرانی را به استان میدهیم. دکتر روحانی خاطرنشان کرد: برای سال آینده در بخش هزینهیی بجای ۴درصد ۲۴درصد و در بخش عمرانی نیز بیشتر از ۳۰درصد بودجه در اختیار استانها قرار میگیرد. باید بگذاریم استانها خود بر اساس هزینه و درآمدشان مدیریت کرده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هر استانی راحتتر بتوانند بر کار استان، استاندار و برنامهریزی مسوولان استان نظارت بکنند و ما نیز بر مبنای عملکردهای سه ماهه نظارت کنیم و بودجه در اختیار آنها بگذاریم. سازمان برنامه و بودجه طبق لایحه بودجه امسال، مسوولیت بسیار سنگینی را بر دوش دارد و باید به دقت نظارت کند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: مشکل دیگر بودجه که از شما نمایندگان محترم برای حل آن میخواهم دست به دست هم بدهیم این است که در طول سالهای گذشته ردیفهای مختلفی تشکیل و هر کسی ردیفی در بودجه گرفته است بگونهیی که دو برادر که در یک دستگاهی بودند دو ردیف گرفتند بعد پسرعمو آمده و ۴ ردیف شده و ردیفهای گوناگون درست شده و معلوم نیست این ردیفها و پولها در اختیار چه کسانی قرار میگیرد و چه کسی نظارت میکند و این ردیفها در کجا مصرف میشود. دکتر روحانی با بیان اینکه در بودجه امسال ردیفها کاهش پیدا کرده است، اظهارداشت: از شما نمایندگان میخواهم در این مسیر به ما کمک کنید. حتماً به شما مراجعه میکنند و حتما به شما فشار میآورند، باید بتوانیم بر این ردیفها نظارت کنیم، این پول کجا میرود و به چه صورت مصرف میشود؟
رییسجمهور اضافه کرد: اگر روند سالهای گذشته ادامه پیدا کند، فرض محال که دولت دوازدهم که کشور را اداره کند، دولت بعد حتماً نمیتواند کشور را اداره کند و در یک بنبست قرار میگیریم. در بودجه امسال، برای تمام چالشهای اصلی کشور، وارد عمل شدیم و این روند را در ۴ سال آینده ادامه خواهیم داد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم، تلاش ما ایجاد آرامش و ثبات اقتصادی بود. میخواستیم این لوکوموتیو و این قطار روی ریل قرار بگیرد. الان روی ریل قرار گرفته است و حالا نیازمند سرعت و دقت لازم هستیم. باید با سرعت پیش برویم و به اهدافمان برسیم. در سالهای گذشته از آغاز نگران رشد اقتصادی بودیم به دلیل اینکه از قبل با رشد منفی مواجه بودیم لذا تلاش ما این بود که اقتصادمان، دارای رشد، تورم قابل مهار و اشتغال قابل قبول داشته باشد، بانکها نظم پیدا کنند، صندوقهای بازنشستگی در مسیر درست قرار بگیرند. بودجهریزی علمی، عملیاتی، درست و باشفافیت و نظارت باشد و در اشتغال بتوانیم حرکت بزرگی به وجود بیاوریم و در مساله فقر یک گام مهمبرداریم.
رییسجمهور تصریح کرد: اگر بخواهم بودجه امسال را در یک جمله خلاصه کنم، بودجه سال ۹۷، بودجهیی بر مبنای اشتغال فراگیر و بر مبنای رفع فقر و ایجاد عدالت است. دکتر روحانی با بیان اینکه دولت در سالهای گذشته به دنبال قرار دادن اقتصاد در مسیر توسعه و رشد بود، اظهارداشت: در دولت یازدهم در همه سالها دارای رشد مثبت داشتیم جز سال ۹۲ که در نیمه سال دولت یازدهم آغاز شد لذا رشد منفی سال قبل که حدود ۷درصد را به زیر منفی ۲ برسانیم یعنی پایان ۹۲ به منهای 1.9، رسید و از ۹۳ الی ۹۵ همیشه رشد مثبت داشتیم مخصوصا سال ۹۵ که به رشد ۲ رقمی رسیدیم. رییسجمهور اضافه کرد: خوشبختانه در فصل اول امسال در مقایسه با فصل اول سال گذشته در رشد اقتصادی اعلام میشود که بدون نفت، ۷ و با نفت ۶.۵درصد، دارای رشد است و این قدم بسیار خوبی در رشد اقتصادی است و هدفگذاری ما این است که در طول دولت دوازدهم، انشاءالله رشد بالای ۵درصد سالانه داشته باشیم البته خیلی باید در این کار تلاش و سرمایهگذاری شود. دکتر روحانی با بیان اینکه اگر دست به دست هم دهیم از مشکلات عبور میکنیم، گفت: تورم در دولت یازدهم مهار شد و هدفگذاری ما این بود که یک رقمی شود، ما میخواستیم در سال پایانی دولت یازدهم یک رقمی شود که یک سال زودتر یک رقمی شد و تا امروز هم این تورم یک رقمی باقی مانده و تلاش ما این است که مهار تورم را ادامه دهیم.
اشتغالزایی را سرعت میدهم
رییسجمهور با بیان اینکه در زمینه اشتغال مشکل بزرگی پیش روی ما قرار دارد، افزود: در زمان انتخابات یکی از خواستهای اصلی مردم، مساله اشتغال بود و به حق میگفتند و همه کاندیداها هم به مردم قول اشتغالزایی میدادند و میگفتند ما روند اشتغالزایی را سرعت و بیکاری را کاهش میدهیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در دو فصل آغازین امسال، نسبت به سال گذشته اشتغال خالص ما یک رقم بسیار خوب و ۷۵۰ هزار شغل است و این میزان تا پایان سال وابسته به فصلهای بعدی است، اظهار داشت: البته این اشتغال با رقم نیروهای فعال در بازار کار، فاصله دارد. پیشبینی ما این است که در سال آینده نیروهای فعال و جدید برای بازار کار، حدود ۸۴۰ هزار نفر باشد و معنی آن این است که باید یک حرکت بسیار بزرگی را برای اشتغال انجام دهیم.
رییسجمهور با بیان اینکه موضوع اشتغال یک مساله مهم در لایحه بودجه امسال است، خاطرنشان کرد: با درآمدی که در تبصره ۱۸پیشبینی کردیم و با اهرم کردن این درآمد برای استفاده از صندوق توسعه ملی و همچنین تسهیلات بانکها، این سه با هم یک رقم بزرگی را برای اشتغال در اختیار ما میگذارد. دکتر روحانی ادامه داد: شما میدانید در گذشته تجربه بسیار بدی را در اشتغال داریم و هر دولتی برای ایجاد اشتغال وامی را تقسیم کرده و به نتیجه مثبت نرسیده است. رییسجمهور تاکید کرد: تلاش ما برای اشتغال این است که تسهیلات بانکی را در امور خاص و ویژه کاهش دهیم و در برخی از موارد، وظیفهیی که کارفرما برای پرداخت بیمه دارد را متقبل شویم و به عهده بگیریم، تا شاهد یک حرکت ارزشمند در بخش اشتغال باشیم. دکتر روحانی افزود: اگر لایحه پیشنهادی دولت در مجلس شورای اسلامی به همین صورتی که ما پیشنهاد دادیم به تصویب نمایندگان برسد به ملت اعلام میکنم، سال آینده ما شاهد یک حرکت بسیار پرشتاب در اشتغال خواهیم بود.
بودجه را تا 12 بهمن تصویب کنید
رییسجمهور اظهار داشت: اینکه خواهش میکنم بودجه را تا ۱۲ بهمن به دولت برگردانید، به این دلیل است که امسال، برای تدوین آییننامههای این بودجه، نیاز به وقت بیشتری داریم و باید تلاش بیشتری انجام دهیم تا این آییننامهها را تصویب کنیم و در بخش اشتغال موارد خاص بیشتری مورد نظر ما است. دکتر روحانی با بیان اینکه در بخش مسکن، صنعت مسکن میتواند پیشتاز در اشتغال باشد و صدها شغل در کنار خودش به همراه دارد، گفت: شما میدانید در سالهای قبل در بخش مسکن رشد منفی داشتیم و در حالی که رشد کلی کشور مثبت بود، اما رشد در بخش مسکن منفی بود.
برنامههای دولت برای رونق ساخت و ساز
دکتر روحانی با اشاره به اینکه از زمستان سال گذشته این حرکت اصلاح شد و به سمت رشد مثبت در مسکن رفتیم، افزود: در ۳ ماهه اول امسال رشد مسکن مثبت ۷ است و معدن ما که باز نیاز به تحرک داشت، رشدش ۵ است. این نشان میدهد که ما در بخش مسکن برای حرکت میدان داریم. رییسجمهور با بیان اینکه باید مسکن مردم را تامین کنیم؛ مسکن مردم را بازسازی کنیم و بافت فرسوده را از بین ببریم؛ امنیت جانی برای مردم در مسکن تامین کرده و نشاط لازم را به جامعه بازگردانیم، اظهار داشت: همه این اقدامات را در طرحی به نام بازسازی بافت فرسوده و حاشیه شهرها میتوانیم انجام دهیم. اگر در بیابانی ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر بیرون شهر زمین صافی را پیدا کردیم و برجی را بالا بردیم، تازه اول گرفتاری است چراکه باید برای آن جاده، آب، برق، گاز، مدرسه، مسجد، کلانتری و... ایجاد شود.
دکتر روحانی افزود: خطای دولتهای گذشته این بود که رفتند بیابانها را تبدیل به مسکن کنند؛ مسکن در وسط شهر جا دارد، وسط شهر در قلب تهران و شهرهای بزرگ در مشهد و اصفهان و تمام کلانشهرها یک محله ۱۰۰ الی ۲۰۰ خانه کوچک ۵۰ الی ۷۰ متری، ساختمان مربوط به ۶۰ الی ۷۰ سال پیش با یک زلزله ویران میشود؛ باید یک محله را به عهده بگیریم و در این محله منزل و مسکن مناسب بسازیم و مردم را منتقل کنیم و خانه آنها را خراب کنیم و فضای باز، ورزشگاه، مدرسه و... . برای آنها به وجود آوریم. این نیاز به بودجه ندارد. این نیاز ندارد که برویم در صندوق، پایه پولی و بانک مرکزی دست ببریم.
اساس مسکن مهر غلط بود
رییسجمهور با تاکید بر اینکه مسکن مهر این نیست که پایههایش محکم است یا نیست، گفت: اینکه مسکن مهر از چه پولی درست شده موضوع اصلی است و این را جواب دهید؟ استقراض از بانک مرکزی برای این منظور خطای بزرگ بود. مسکن مهر، از جیب مردم و فقرا درست شد. چون پایه پولی از آنچه که پول از اول تاریخ تا آن موقع به وجود آمده بود، بالا رفت و تورم ۴۵ درصدی ایجاد شد. دکتر روحانی با اشاره به اینکه همه راه اشتباهی را در فهم مسکن مهر، انتخاب کردند، تاکید کرد: اساس و ریشه مسکن مهر، غلط و نادرست بود. باید مسکن مردم را بطور صحیح درست کنیم و در این راه نیاز به پول بانک مرکزی نداریم. شما سرمایهدار را میآورید، زمین را در اختیار او میگذارید، ۲ برابر مسکنی که در آن محله وجود دارد را میسازد، مسکن صاحبان خانه را به آنها میدهد و در برابرش مسکنی که میماند به عنوان، هم سرمایهگذاری و هم سودش برداشت میکند. رییسجمهور با بیان اینکه جلسات متعددی درباره بافت فرسوده گذاشته و حتی سرمایهگذاران بخش خصوصی را هم در جلسهیی با حضور مسوولان دولتی دعوت کرده است، اظهار داشت: برای ساخت مسکن در بافت فرسوده نیاز به چیزی نداریم فقط وقتی این خانهها درست میشود، مشتری داشته باشد. پس ما فقط نیازمند تسهیلات ارزان قیمت برای خانهاولیها و برای آنهایی هستیم که خانهشان در منطقه بافت فرسوده و در حاشیه شهرها هستند. رییسجمهور خاطرنشان کرد: در بخش اشتغال یکی از قدمهای مهمی که برداشته خواهد شد ساخت سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی با تسهیلات جدید است. واحد مسکونی را دولت نمیسازد، دولت سازنده ساختمان نیست، دولت نظارت میکند، مردم و شرکتها میسازند و دولت بر این کارها ناظر است.
صادرات غیر نفتی نیازمند تعامل با جهان است
دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه در بخش صادرات غیرنفتی نیازمند تحول بزرگی هستیم، اظهارداشت: در زمینه صادرات غیرنفتی که در این بودجه توجه ویژهیی به آن شده است، این بودجه کاملاً جدید و با شکل و چارچوب جدید است و تحول بزرگ ایجاد خواهد کرد.
رییسجمهور اضافه کرد: در زمینه صادرات غیرنفتی، اول میبایست فضای جهان و منطقه را آماده میکردیم. میخواهید صادرات و سرمایهگذاری کنید، به کجا صادر کنید؟ به کشورهای منطقه و غیرمنطقه. و میخواهید جذب سرمایه و تکنولوژی کنید همه اینها نیازمند تعامل سازنده با جهان یا به تعبیر مقام معظم رهبری که فرمود تعامل گسترده با جهان است لذا به تعامل گسترده با جهان نیاز داریم.
دکتر روحانی با بیان اینکه در سالهای اخیر در یک کار عظیم و بزرگ، امنیت و ثبات را به منطقه برگرداندیم، گفت: دست رزمندگان اسلام و رزمندگان مقاومت را میبوسیم که استکبار جهانی و صهیونیسم را مأیوس کردند. عراق و سوریه و لبنان را امن کردند. ان شاءالله در آینده یمن هم امن خواهد شد، تمام تلاش بر این بوده که منطقه امن شود نمیخواهم بگویم همه مشکلات امنیتی حل شده و تمام شده، اما پایههای اصلی تروریسم در منطقه فرو ریخته و کار بسیار عظیم و بزرگی انجام شده است.
رییسجمهور افزود: امروز روزی است که باید در این منطقه از لحاظ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی فعال شویم. در عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و تمام کشورهای همسایه در منطقه و آسیا باید فعال شویم. پس به یک تحرک برای صادرات نیاز داریم. بخش بزرگی از مشکل اشتغال هم از طریق صادرات غیرنفتی درست خواهد شد.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه امروز منطقه امنتر و بهتری داریم، اظهارداشت: اگر یک کشوری در منطقه و همسایگی مان هست که متاسفانه زیاد حرف میزند و حرفهایش بیمنطق است، با آن کشور هم مشکل نداریم. عربستان سعودی به عنوان کشور همسایه، بمباران یمن را از فردا قطع کند و از اینکه سر تواضع در برابر اسراییل فرود آورده از این حالت رکوع خارج شود، مستقیم بایستد و اتکایش به ملت خود و منطقه باشد، ما از فردا هیچ مشکلی با عربستان نداریم. رییسجمهور با بیان اینکه اگر عربستان بمباران غیرانسانی در یمن و التماس برای رابطه دوستی غلط با صهیونیسم را قطع کند، مشکلی نداریم و میتوانیم روابطمان را برقرار کنیم، گفت: آنها باید آغازگر این کار باشند؛ بیایند و آغاز کنند.
ایران پیمان شکن نیست
دکتر روحانی تاکید کرد: به دنیا اعلام میکنیم، روابط ما با دنیا طبق عهد ماست؛ ما پیمانشکن نیستیم؛ ما امریکا نیستیم که پیمانشکن باشیم؛ ما پیمان را به سختی میبندیم، قرارداد را به سختی امضاء میکنیم، اما اگر امضا کردیم، پای امضایمان میایستیم؛ به عهدمان وفا میکنیم و به پیمان و عهدمان وفادار هستیم.
رییسجمهور با بیان اینکه ما مسلمان، ایرانی و دارای فرهنگ بلند هستیم، ادامه داد: به اروپا، امریکا و دیگر کشورها میگوییم تا زمانی که آنها پای عهد هستند، پای عهدمان خواهیم ماند. آغازگر نقض برجام نه هستیم و نه خواهیم بود. البته اگر روزی آنها بخواهند نقض کنند، غصهیی نداریم و مسیر لازم را پیشبینی کردهایم.
دکتر روحانی با بیان اینکه در شرایط امروز در سایه برجام و در ماههای اخیر دو تحول بزرگ در زمینه اقتصاد، به وجود آوردیم که یکی از آنها کاهش نرخ سود تسهیلات است، گفت: وقتی در کشور سرمایهگذاری انجام میشود، که سرمایه گران نباشد. اگر میخواهیم با دنیا در صادرات غیرنفتی رقابت کنیم، باید سرمایهگذاری را به انجام برسانیم؛ هر کسی میخواهد سرمایهگذاری کند از بانک تسهیلات میخواهد که باید ارزان باشد؛ امروز ۳درصد نرخ سود تسهیلات بانکی کاهش پیدا کرده و این قدم بزرگی است که باید ادامه پیدا کند.
رییسجمهور تسهیل در سرمایهگذاری و استفاده از فاینانس خارجی را از دیگر تحولات اقتصادی در سایه برجام دانست و اظهار داشت: قراردادهای خوبی با دولتها و بانکهای آسیایی و اروپایی بستیم و امروز دهها میلیارد تومان اعتبار در اختیار ماست که میتوانیم از آن استفاده و بهرهبرداری کنیم. با آوردن این سرمایه در کنار سرمایه داخلی میتوانیم تحول بزرگ در اشتغال درست کنیم. دکتر روحانی ادامه داد: معادل رقمی که از طریق اصلاح قیمتها، به دست خواهیم آورد را از صندوق توسعه میگیریم و این دو با هم در بانکها، قرار میگیرد و بانک هم سهم خودش را روی این میگذارد و این مجموعه تجهیز منبع جدیدی برای اشتغال به ویژه در صادرات غیرنفتی در بافت فرسوده در کشتهای گلخانهیی و در سایر موارد خواهد بود. رییسجمهور با تاکید مجدد بر اینکه نخستین ویژگی بودجه سال ۹۷ موضوع اشتغال است، خاطرنشان کرد: دولت به مردم اعلام میکند که سال آینده با تجهیز این منابع میتوانیم حرکت بزرگی را در اشتغال به وجود بیاوریم. این مساله مهم اول در بودجه سال آینده است.
پیشبینی رفع فقر مطلق در بودجه
دکتر روحانی با بیان اینکه یکی دیگر از اهداف بودجه رفع فقر مطلق است و تبصره ۱۴ این بودجه اساسا برای این است که بتوانیم به هدف رفع فقر مطلق برسیم، گفت: سال آینده برای نخستین بار جمهوری اسلامی ایران یک قدم بسیار مهم و بزرگ برای استانداردسازی زندگی مردم در بخش اقشار ضعیف، برخواهد داشت؛ نخستین قدمها در راستای وعدهیی که به مردم دادیم، در این بودجه به خوبی تبیین شده و رفع فقر مطلق از بودجه سال ۹۷ آغاز و شروع میشود. رییسجمهور با بیان اینکه همه به حق برای فقرای جامعه نگران هستیم و میدانیم اقشاری در این کشور شرایط زندگی خوبی ندارند، اظهار داشت: پرداختی امسال نسبت به گروههایی که مورد حمایت قرار میگیرند، مثل آنهایی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، بیش از ۳ برابر سال گذشته بوده است و این نخستین قدم مهمی است که دولت برای رفع فقر برداشته است.
ادامه در صفحه10