الزام ساختمانهای جدید برای فیبرکشی داخلی
مهر|
معاون وزیر ارتباطات گفت: با سازمان نظام مهندسی در حال مذاکره هستیم تا به ساختمانهای جدید الزام کنند که فیبرکشی داخلی ساختمانها همزمان با بسیاری از امکانات اولیه انجام شود.
حسین فلاح جوشقانی با اشاره به توسعه تکنولوژی فیبرنوری برای دسترسی کاربران به اینترنت و حرکت کاربران پرمصرف اینترنت به سمت این فناوری اظهار داشت: هماکنون در کشور ما سیمکشی داخلی اغلب ساختمانها، پاسخگوی تکنولوژی فیبرنوری برای داخل ساختمان نیست.
وی با بیان اینکه به دلیل این مشکل در صورت نیاز به این سرویس، معمولا فیبرکشی تا جلوی درب ساختمان صورت میگیرد و پس از آن از طریق کابین، خطوط مسی را به داخل ساختمان میبرند، خاطرنشان کرد: این سرویس نوعی از اینترنت VDSL محسوب میشود که به ساختمان نزدیک است و با سرویس شبکه دسترسی فیبرنوری (FFTH یا FTTB) متفاوت خواهد بود.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به لزوم توسعه تکنولوژیهای مربوط به دسترسی به اینترنت، خاطرنشان کرد: در راستای حل این مشکل، در حال مذاکره با سازمان نظام مهندسی هستیم تا در صورت امکان، ساختمانهای جدید به فیبرکشی داخلی ملزم شوند.
معاون وزیر ارتباطات گفت: همانطور که در ابتدای ساخت یک ساختمان، برای آن سیمکشی برق و تلفن انجام میشود، باید در ساختمانهای جدید فیبرکشی هم صورت گیرد. در این زمینه در صورت نیاز میتوان با شهرداریها هم وارد مذاکره شد. وی ادامه داد: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مسوولیت مقرراتگذاری برای این موضوع را در اختیار ندارد اما میتوان این نیاز را اعلام کند تا با توجه به اینکه تکنولوژی به سمت دریافت سرویسهای مبتنی بر فیبرنوری در حرکت است و مردم به سرویسهایی روی فیبر نیاز دارند، داخل ساختمانها هم فیبرکشی شود.
فلاح جوشقانی توضیح داد: هماکنون به دلیل نبود استانداردهای لازم در ساختمانها و سیمکشیهای پیچیده، فیبرکشی ممکن است سیمکشی اولیه ساختمان را برهم بزند و امکان اتصال آن وجود نداشته باشد. اما اگر از همان ابتدای ساخت یک ساختمان مانند سیم تلفن به فیبرنوری هم توجه شود امکان ارائه خدمات فیبرنوری منازل (FTTH) از سوی اپراتورها به راحتی ممکن خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از ساختمانها حتی با وجود هزینههای کابلکشی، امکان دریافت سرویسهای اینترنت از طریق فیبر را ندارند.
معاون وزیر ارتباطات پیشبینی کرد که تا دو سال دیگر، کشور به سمت استفاده از سرویسهای با پهنای باند بالا خواهد رفت و در این صورت باید از طریق فیبرنوری و خطوط VDSL به جای ADSL نیاز مدنظر را برطرف کرد.
وی در مورد مصوبه قیمت اینترنت فیبرنوری با توجه به انتقاداتی که به گرانی آن وارد است، تاکید کرد: تکنولوژی فیبر متفاوت از سیم مسی است و به دلیل گرانی این تکنولوژی، مبنای قیمت دسترسی کاربران به خدمات آن هم متفاوت خواهد بود و نباید آن را با ADSL مقایسه کرد. چرا که هزینه نگهداری و اجرایی فیبرنوری قابل قیاس با سیم مسی نیست.
جوشقانی ادامه داد: هماکنون کمتر از ۲۰هزار نفر مشترک فیبرنوری هستند که سرویس فیبر آنها در داخل ساختمان است و عده معدودی نیز هستند که فیبرنوری تا درب آپارتمان آنها رفته و مشترک FTTH شدهاند.