احراز هویت با تصاویر گرفته شده با گوشی
گیزمگ
پژوهشگران امریکایی، روشی برای احراز هویت ابداع کردهاند که در آن به جای اثر انگشت، از عکسهای گرفته شده با تلفن همراه استفاده میشود.
حسگر تصویر دوربین تلفن همراه معایب بسیار کوچکی دارد که به «عدم تطابق واکنش-تصویر» (PRNU) معروف هستند. از آنجا که هر گوشی، الگوی PRNU منحصر به خود را دارد، دانشمندان «دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو» (University at Buffalo) اعلام کردهاند که این الگو میتواند برای شناسایی شخصی استفاده شود. در حال حاضر مشخص است که دوربینهای دیجیتال مستقل، هرکدام PRNU متمایزی دارند که میتوان از آن برای تطابق عکسها با دوربینی که آنها را گرفته استفاده کرد. برای فرآیند تطابق 50 عکس نمونه مورد نیاز است که درهرحال، در موضوع بررسی هویت غیرعملی خواهند بود. از آنجا که دوربین گوشی هوشمند نسبت به دوربینهای مستقل، حسگرهای تصویری به مراتب کوچکتری دارد، معایب این حسگرها، درعکسها بیشتر مشهود است. درنتیجه، گروه پژوهشی دانشگاه بوفالو کشف کرد که تنها یک شات، برای تطابق PRNU عکس گوشی با گوشی که آن را گرفته، مورد نیاز است.
در سیستمی که این دانشمندان ارائه کردند، کاربران، این فرآیند را با ثبتنام در یک بانک، فروشگاه یا موسسه دیگری که باید هویت آنها را چک کند، شروع میکنند. بخشی از این فرآیند ثبتنام، شامل ارائه عکس گرفته شده با گوشی مراجعان است که یک کپی از PRNU آنها به دست میآید.
سپس هرگاه که افراد نیاز به اثبات هویت خود داشته باشند به آنها تصویری از دو کد QR ارائه میشود که در صفحه خودپرداز یا ثبت نقدی، به نمایش درمیآید. آنها با استفاده از تلفن همراه خود، عکسی از آنچه نمایش داده میشود میگیرند، سپس از یک اپلیکیشن برای ارسال عکس به بانک، فروشگاه و غیره استفاده میکنند. به محض تطابق PRNU موجود در عکس کد QR با تصویر موجود در پرونده کاربر، هویت آنها تایید میشود. برای امنیت بیشتر، کدهای QR حاوی اطلاعاتی مختص هر تراکنش هستند.