ضرورت تدوین راهبرد ملی کیفیت
مدیرکل استاندارد استان تهران با بیان اینکه راهبرد ملی کیفیت به درستی تدوین نشده است، گفت: ضرورت دارد تا گواهی انطباق محصولات صادراتی، براساس استاندارد ملی کشورها صادر شود. به گزارش مهر، مسلم بیات در نشست انجمن دارندگان نشان استاندارد گفت: راهبرد ملی کیفیت کشور هنوز بهدرستی تدوین نشده است و باید پرسید نقش بنگاهها و انجمنهای علمی در تدوین این راهبرد ملی چیست، این در حالی است که اگر قرار است که این راهبرد به صورت کاربردی تدوین شود، همه بخشها باید به صورت مکمل کار را پیش ببرند و زمینهساز حصول طرحی جامع شوند.
مدیرکل استاندارد استان تهران افزود: تولیدکنندگان دانشبنیان باید برای محصولات خود تاییدیه استاندارد اخذ کنند؛ ضمن اینکه در ارتباط با کالاهای دارای استاندارد اجباری احکامی وجود دارد که سازمان ملی استاندارد وارد عمل شده است، اما باید توجه داشت که این تولیدکنندگان برای محصولات دانشبنیان میتوانند استانداردهای اروپایی و نمونههای مشابه را ترجمه کرده و با هماهنگی سازمان ملی استاندارد، استانداردهای مرتبط با کالاهای خود را تدوین نمایند.
او تصریح کرد: صادرکنندگان برخی محصولات غذایی یا کالاهایی همچون سیمان که صادرات بالایی دارند میتوانند استانداردهای انگلیسی را به سازمان ملی استاندارد ارائه کرده و روی آن صحهگذاری کنند و پس از آن گواهی انطباق بگیرند. این در حالی است که یکی از گرههای اقلام صادراتی آن است که پافشاری روی استاندارد ملی برای صادرات آنها صورت میگیرد؛ در حالی که میتوان برای صد قلم کالای صادراتی عمده کشور استانداردهای اروپایی را ترجمه و براساس آنها گواهی انطباق صادر کرد. بیات ادامه داد: برخی استانداردها اکنون از سوی سازمان ملی استاندارد در حال بازنگری است و اگر فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان نیاز به بازنگری در برخی استانداردها را احساس میکنند، باید پیشنهادات خود را به سازمان ملی استاندارد ارائه دهند. او اعتماد را بزرگترین سرمایه کشور دانست و خاطرنشان کرد: باید انعطافپذیری لازم را در صدور گواهیهای انطباق استاندارد برای محصولات صادراتی داشت، چراکه گاهی سازمان ملی استاندارد محصول صادراتی تولید شده با استانداردهای اروپایی را قبول ندارد و به جای آن استاندارد ملی را حاکم میداند، در حالی که باید انعطافپذیری لازم را در این رابطه داشت.