کشاورزی

۱۳۹۶/۱۰/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۸۳۳

 ذخایر گوشت مرغ کافی است

 مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد گفت: مازاد تولید مرغداران، با قیمت هر کیلو ۶۶۵۰ تومان و گوشت مرغ درجه ۱ و ۲ به نرخ هر کیلو ۶۹۵۰ تومان خریداری می‌شود و کمبودی در تولید نداریم.

به گزارش مهر و به نقل از صدا وسیما، علیرضا ولی، با اشاره به اینکه گوشت مرغ به اندازه کافی تولید و مازاد آن نیز خریداری می‌شود، افزود: شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از مرغداران و ایجاد ثبات در بازار گوشت مرغ، مازاد تولید را خریداری و نهاده‌های مورد نیاز مرغداران را با قیمت مناسب توزیع می‌کند.

وی افزود: به این ترتیب می‌توان گفت ذخایر موجود به اندازه کافی است و حتی بیشتر از آنچه که دولت تکلیف کرده است، خریداری کردیم تا در آینده، در صورت شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، تقاضای بازار را پاسخ دهیم.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام افزود: هم‌اکنون بازار گوشت مرغ با ثبات است و هر کیلوگرم گوشت مرغ با میانگین قیمت ۷۵۰۰ تا ۷۸۰۰ تومان عرضه می‌شود؛ بنابراین توزیع گوشت مرغ منجمد متوقف شده است. از سوی دیگر، ۲۳ هزار واحد مرغداری فعال در کشور داریم که نهاده‌های مورد نیاز تولید این واحدها را تامین کردیم.

این مقام مسوول ادامه داد: اگرچه مرغداران از وضعیت نهاده‌های تولید شامل کنجاله سویا و ذرت رضایت چندانی ندارند؛ اما با توجه به توزیع نهاده‌ها با قیمت‌های حمایتی، در تولید مشکل چندانی ندارند. این شرکت در ۹ ماه امسال، بیش از 2میلیون تن کنجاله سویا، ذرت و جو در واحدهای مرغداری و دامداری توزیع کرده است. البته شرکت پشتیبانی امور دام، هیچ محدودیتی در تامین نهاده‌های دامی برای تشکل‌ها و اتحادیه‌ها ندارد.

وی با تاکید بر اینکه با اجرای طرح توزیع نهاده‌های مورد نیاز واحدهای مرغداری و دامداری و افزایش عرضه این نهاده‌ها دست دلالان و واسطه‌ها از بازار کوتاه شده است، تصریح کرد: در چند ماه گذشته برای حمایت از مرغداران و دامداران نهاده‌ها با قیمت کمتر از بازار عرضه می‌شود.

ولی ادعای برخی افراد را درخصوص ایجاد رانت در واردات نهاده‌ها تکذیب کرد و گفت: تمام متقاضیان و بازرگانان بخش‌های دولتی و خصوصی می‌توانند بدون مراجعه به وزارت جهاد کشاورزی و با رعایت موازین و دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌یی برای واردات نهاده اقدام کنند. هم‌اکنون بیش از ۹۰ نفر در زمینه واردات نهاده‌های مورد نیاز مرغداران و دامداران و ۹۰ نفر نیز در زمینه واردات گوشت قرمز فعال‌اند. معتقدم در زمینه تامین نهاده‌ها و تنظیم بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز دولت باید کنار برود و این مهم را به بخش خصوصی واگذار کند و ما تلاش داریم این وظایف را دراختیار بخش خصوصی قرار دهیم.

ولی علت افزایش قیمت نهاده را مشکلات ارزی و تاخیر در ترخیص محموله‌های وارداتی دانست و توضیح داد: هم‌اکنون ۸۰۰ هزار تن محموله ذرت و ۵۰۰ هزار تن محموله کنجاله سویا خریداری شده است و از بندر ترخیص می‌شود. این در حالی است که به علت مدیریت و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سخت‌گیری‌های قرنطینه‌یی افزایش یافته است. بنابراین ترخیص محموله نهاده‌های وارداتی که تا پیش از این در شبانه‌روز ۱۵ تا ۲۰ هزار تن انجام می‌شد درحال حاضر در شبانه‌روز به کمتر از ۵ هزار تن کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام درباره بازار گوشت قرمز گفت: روزانه ۱۰۰ تن گوشت وارداتی از کشورهای آسیای میانه و استرالیا وارد و در میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌یی توزیع می‌شود و درحال حاضر جلو روند افزایش قیمت گرفته شده و قیمت گوشت قرمز رو به کاهش است بنابراین تا زمانی‌که بازار گوشت قرمز به ثبات برسد در بازار می‌مانیم.

پرداخت ۸۰ درصد مطالبات چایکاران

رییس سازمان چای از پرداخت بیش از ۸۰ درصد مطالبات چایکاران خبر داد و گفت: درصددیم تا میزان تسهیلات به چایکاران را تا پایان امسال به ۳۰ میلیارد تومان یعنی حدود دو برابر سال گذشته افزایش دهیم.

محمدولی روزبهان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال جاری حدود ۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای به ارزش حدود ۲۰۳ میلیارد تومان تولید و از چایکاران خریداری شد که تاکنون ۱۶۳ میلیارد تومان آن را به حساب آنها واریز کردیم و مابقی آن به زودی تامین و پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به پرداخت حدود ۸۰ درصدی مطالبات چایکاران افزود: در سال گذشته حدود ۱۶ میلیارد تومان تسهیلات به چایکاران پرداخت شده بود، اما در سال جاری این عدد به حدود ۳۰میلیارد تومان می‌رسد و از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۸ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد به چایکاران داده شده است.

رییس سازمان چای با اشاره به روند افزایش تولید برگ سبز چای در کشور خاطرنشان کرد: تولید چای کشور با افزایش چشمگیری از ۱۴ هزار و ۶۰۰ تن چای خشک در سال ۱۳۹۳ به ۳۱ هزار تن در سال گذشته رسید و در سال جاری نیز با وجود خشکی شدید توانستیم ۲۴ هزار تن چای خشک در کشور تولید کنیم که این روند همچنان ادامه دارد.

روزبهان با اشاره به احیای ۴۰۰۰ باغ غیرفعال چای تصریح کرد: در حال حاضر ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ فعال چای در کشور وجود دارد که حدود ۴۰۰۰ هکتار آن بهسازی شده‌اند.

به گفته وی، با اصلاح باغات چای کیفیت و کمیت محصول تغییر می‌یابد که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.