تبعات ممنوعیت واردات برنج

۱۳۹۶/۱۰/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۰۸۸

مدیر بازرگانی انجمن ایران و مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت برنج مازندران با اشاره به اینکه به دلیل واردات بی‌رویه در 9 ماه از سال انبارهای داخلی انباشته از برنج خارجی است، گفت: امروز که گفته می‌شود، واردات برنج ممنوع است چاره‌ساز نیست زیرا بیش از نیاز برنج وارد کشور شده و این منع واردات به افزایش قیمت برنج خارجی نیز منجر شده است.

به گزارش ایسنا، سیداسماعیل یزدان‌پناه با اشاره به وضعیت واردات برنج در کشور اظهار کرد: امروز بعد از سال‌ها به دنبال این هستیم که آیا برنج محصول استراتژیک هست یا نه و اینکه چقدر برنج در کشور مصرف می‌شود و چه میزان مصرف نمی‌شود.

باید بگوییم چرا روی مساله به این مهمی تعرفه واردات منطقی قرار داده نمی‌شود و این جای سوال دارد. ابتدا تعرفه واردات کمتر شد تا قاچاق نشود اما بعد از هشت ماه ممنوعیت واردات برنج تبدیل به چهار ماه شد و سپس به سه ماه ممنوعیت واردات تقلیل یافت. امروز جلو واردات گرفته شده است اما انبارها مملو از برنج خارجی است چون در 6ماه نخست یک‌میلیون و 200 هزار تن واردات برنج انجام شد و انبارها پر شده است. چگونه با این سیاست می‌توان از کشاورز حمایت کرد.

وی ادامه داد: اگر دلسوز کشاورز هستیم نباید این قشر را رها کنیم. یک زمین تمام زندگی یک کشاورز است. کسری تولید برنج در کشور آن‌قدر نیست که بحث‌ها درباره آن انجام می‌شود. با یک حساب منطقی می‌توان اعلام کرد که نیاز به واردات برنج 800هزار تن در سال است و بیش از آن به کشاورز صدمه می‌زند اما امروز آن‌قدر برنج به داخل کشور وارد شده است که دیگر نیز نیازی به واردات در ماه‌های آتی نیست.

این تصمیم زیان بیشتری برای کشاورز و مصرف‌کننده داشت زیرا با منع واردات قیمت برنج خارجی افزایش یافته است و این به ضرر بازار برنج است.

باید در زمینه واردات برنج دوره‌های واردات را به سه دوره سه ماهه تقسیم‌بندی کنند؛ هر سه ماه 300هزار تن برنج وارد شود و دیگر تا پایان سه ماهه واردات نشود. امروز درد کشاورز این است که کنترل‌کننده‌یی برای واردات وجود ندارد زیرا برای واردات سقف تعیین نمی‌شود و این‌گونه است که امروز انبارها از برنج خارجی پر شده است.

 یزدان‌پناه تصریح کرد: شاید در کشور 3هزار تاجر برنج و واردکننده برنج به تعداد انگشتان دست باشند اما یک‌میلیون و 200 هزار کشاورز با محصول برنج امرار معاش می‌کنند. افراد محدود وارد‌کننده نباید حمایت شوند.