اخبار
همسانسازی «حقوق» بازنشستگان با کارمندان
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه لایحه بودجه ۹۷ رقم مناسبی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان با کارمندان تعیین نکرده است گفت: با تصمیم رییس سازمان برنامه و بودجه کشور مقرر و مصوب شد تا در سال ۹۶ حقوقهای حداکثر تا ۲ میلیون تومان، طرح همسانسازی بازنشستگی اجرا شده و مابقی حقوقها در سال ۹۷ به مرحله همسانسازی برسند. سلمان خدادادی با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه کشور، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه کشور دولت موظف است در سال ۹۶ تا ۹۷ حقوق بازنشستگان را همسانسازی کند، بطوری که این موضوع در کمیسیون تلفیق تصویب و در صحن علنی مطرح شده است.
او همچنین در ادامه افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام نرخ تفاوت حقوق کارمند با بازنشستگان را حدود ۲۰ درصد مشخص کرده است، در حالی که طرح ارائه شده در مجلس شورای اسلامی با ۱۰ درصد اختلاف مطرح شده بود. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی همچنین در ادامه اضافه کرد: دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اجرای همسانسازی ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان مدت زمان ۵ ساله را در نظر گرفتهاند؛
این در حالی است که برخی از مشمولان به این طرح تا ۵ سال آینده شاید عمری برای زندگی در اختیار نداشته باشند. او با اشاره به اقدامات رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان، تصریح کرد: با پیگیریهای مکرر و تصمیم رییس سازمان برنامه و بودجه کشور مقرر و مصوب شد تا در سال ۹۶ حقوقهای حداکثر تا ۲ میلیون تومان، طرح همسانسازی بازنشستگی اجرا شده و مابقی حقوقها در سال ۹۷ به مرحله همسانسازی برسند.
خدادادی همچنین در ادامه افزود: متاسفانه لایحه بودجه ۹۷ رقم مناسبی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان با کارمندان را تعیین نکرده است.
تامین بودجه وزارت بهداشت با گردشگری سلامت
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رونق صنعت گردشگری حوزه سلامت را عاملی در جهت تامین منابع مالی وزارت بهداشت و تداوم روابط صلحآمیز کشور دانست. بشیر خالقی با ارزیابی مثبت از توسعه گردشگری حوزه سلامت برای تامین منابع مالی این بخش به خانه ملت گفت: این واقعیتی است که ارتقای این حوزه سهم قابل قبولی در تامین نیازهای حوزه سلامت خواهد داشت، از سوی دیگر استانهای مرزی همچون آذربایجان غربی که از مرز طولانی برخوردار هستند، به دلیل نقاط مشترک فرهنگی و مذهبی میتوانند دارای بیشترین میزان گردشگر حوزه سلامت باشند. نماینده مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ما بارها از مسوولان دانشگاههای علوم پزشکی درخواست کردهایم تا در مسیر رفت و آمد گردشگران خارجی در مرز، یک مرکز درمانی مجهز ایجاد کنند، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
او یا یادآوری اینکه هدایت گردشگران حوزه سلامت در عمل در دست دلالان است، افزود: هماکنون این دلالان هستند که شیوههای درمان و مراکز درمانی را به گردشگران خارجی معرفی میکنند، و این در حالی است که، وزارت بهداشت باید این حوزه را ساماندهی کند. خالقی خاطرنشان کرد: اگر وزارت بهداشت برنامهیی جامع و علمی در جهت جذب گردشگران حوزه سلامت داشته باشد، میتواند از این طریق با ورود ارز به کشور نقش موثری در جهت تامین بخش اعظمی از منابع این وزارتخانه داشته باشد. این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد: وزارت بهداشت باید تسهیلات ویژه اقامتی نیز برای گردشگران حوزه سلامت در نظر بگیرد، همچنین تسریع ارائه خدمات درمانی در مراکز درمانی دانشگاهی از دیگر عواملی است که نقش مهمی در جذب گردشگران خارجی حوزه سلامت خواهد داشت. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآورشد: بیتردید ارتقای حوزه گردشگری سلامت میتواند یکی از راههای تداوم روابط صلحآمیز و معرفی فرهنگ غنی کشور به سایر کشورها باشد، هر چند رفع موانع این بخش تنها برعهده وزارت بهداشت نیست، چراکه برقراری روابط اجتماعی صحیح شهروندان در کنار بهبود ارائه خدمات بیمارستانها به این بیماران از دیگر مواردی است که نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری در حوزه سلامت دارد.
آمار نگرانکننده پوسیدگی دندان کودکان و نوجوانان
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از اینکه هزینه بالای دندانپزشکی برای مردم معضلی جدی است، گفت: بسیاری از خانوادهها توان پرداخت هزینههای بالای دندانپزشکی را نداشته و بخشهای دولتی نیز پاسخگوی رفع نیازهای مردم در این حوزه نیست.
منوچهر جمالی سوسفی اقدام وزارت بهداشت در احیای خدمات دندانپزشکی در حاشیه شهرها را گامی مناسب در ارتقای سطح بهداشت و سلامت دهان و دندان در این مناطق آسیب پذیر دانست و گفت: آمار پوسیدگی و خرابی دندان در کشور به ویژه در میان کودکان و نوجوانان بالا بوده و سلامت دهان و دندان در کشور وضعیت مطلوبی ندارد. نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اقدامات انجام شده برای بهبود خدمات دندانپزشکی در حاشیه شهرها کافی نیست، افزود: احیای خدمات دندانپزشکی در بخشهای آسیب پذیر جامعه در بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان بسیار موثر است. او با انتقاد از اینکه هزینه بالای دندانپزشکی برای مردم معضلی جدی است، افزود: بسیاری از خانوادهها توان پرداخت هزینههای بالای دندانپزشکی در بخشهای مختلف را ندارند و بخشهای دولتی نیز پاسخگوی رفع نیازهای مردم در این حوزه نیست. این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخشهای خصوصی بسیار بالا است، اظهار کرد: از سویی بیمهها پشتیبانی مناسبی از مراجعه بیمه شده به مطلبهای دندانپزشکی خصوصی نمیکنند و قیمت تمام شده خدمات در بخشهای خصوصی بالا و بسیاری از مردم به ویژه دهکها و قشر ضعیف جامعه که قدرت و توان پرداخت این خدمات را ندارند با مشکلات زیادی مواجه هستند. نماینده مردم رودبار در مجلس دهم، با بیان اینکه سلامت دهان و دندان با آموزش و فرهنگسازی از سوی تمامی دستگاهها تحقق مییابد، افزود: توجه به آموزش و فرهنگسازی در این حوزه بسیار مهم است و تمامی دستگاهها وظیفه دارند فرهنگسازی مناسبی را داشته باشند تا توجه به بهداشت دهان و دندان در کشور نهادینه شود.