تهاتر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت در سال ۹۷

۱۳۹۶/۱۰/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۴۳۲

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال ۹۷ از مصوبه این کمیسیون برای تهاتر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت در سال آینده خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر یوسف‌نژاد اظهار کرد: بحث جدیدی که در کمیسیون تلفیق درباره بدهی دولت به اشخاص، بدهی اشخاص به بانک‌ها، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی و همچنین بدهی افراد، بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی به بانک‌ها مطرح شد، این بود که باتوجه به اینکه پیمانکاران از دولت مطالبه دارند و از سویی ممکن است خودشان به اداره دارایی یا تامین اجتماعی بابت بیمه بدهکار باشند، لذا کمیسیون تلفیق تصمیم گرفت در حد ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی‌های افراد به دولت و مطالبات افراد از دولت به‌صورت عام تهاتر شود و با عنوان بدهی‌های دولت به بانک مرکزی در سرفصل خاصی ثبت و درج شود و این کار بدون افزایش پایه پولی انجام می‌شود.

وی افزود: این مصوبه کمیسیون تلفیق اثرات روانی، اقتصادی و گردش پولی جدید در جامعه به وجود می‌آورد به‌ویژه اینکه بدهی‌ها عدد قابل‌توجهی است و در سال‌های گذشته هم انباشته شده است. همچنین برای دولت، بانک‌ها و وضع اقتصادی مناسب است. البته عدد ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است ولی اثرگذاری آن ممکن است بیش از این باشد در واقع هم کمک به بانک‌هاست یعنی بدون بانک‌ها به بانک مرکزی کمتر می‌شود و هم بدهی بخش خصوصی تعیین‌تکلیف می‌شود و در مجموع به وضع اقتصادی کمک می‌کند و سیاست‌گذاری اقتصادی منطقی مطابق شرایط فعلی جامعه به حساب می‌آید.

یوسف‌نژاد ادامه داد: جهت‌گیری بودجه با منطق اقتصادی در جهت کمک به اقشار آسیب‌پذیر و کاهش مشکلات معیشتی مردم است، ضمن اینکه مشارکت و مداخله بخش غیردولتی در اقتصاد هم مدنظر کمیسیون تلفیق است تا حمایت‌های بودجه‌یی به‌گونه‌یی باشد که به اقتصاد ملی کمک کند و جهت‌گیری آن به سمت رفاه جامعه باشد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال ۹۷ در ادامه با اشاره به مصوبات روز گذشته این کمیسیون در بخش هدفمندی یارانه‌ها و حامل‌های انرژی، تصریح کرد: در بخش هدفمندی دولت پیشنهاد داده بود ۳۷ هزار میلیارد تومان به‌عنوان منبع دراختیار داشته باشد که سال گذشته این رقم ۴۸هزار میلیارد تومان بود. همچنین در بخش هزینه‌یی پیش‌بینی شده که ۲۳ هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی و غیرنقدی، 7000 میلیارد تومان برای کاهش فقر مطلق در خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، 3۳۰۰میلیارد تومان برای یارانه نان و خرید تضمینی گندم و 3۷۰۰میلیارد تومان برای بخش سلامت اختصاص یابد که البته بخش هزینه‌یی هنوز به تصویب کمیسیون تلفیق نرسیده است.