صنعت مالی، صحنه نبرد لندن و بروکسل
گروه جهان| درحالی که به نظر میرسد، صنعت مالی به صحنه نبرد بریتانیا و اتحادیه اروپا تبدیل شده است، دو وزیر ارشد کابینه دولت بریتانیا در مقالهیی هشدار دادند، اتحادیه اروپا با خودداری از پیشنهاد توافقی خوب به بانکدارهای لندن و ممانعت از حصول توافق برگزیت، خطر یک بحران مالی جهانی دیگر را به جان میخرد.
به گزارش بلومبرگ، فیلیپ هاموند وزیر خزانهداری و دیوید دیویس وزیر برگزیت در کابینه دولت بریتانیا در سرمقالهیی در روزنامه آلمانی «فرانکفورتر الگماین تسیتونگ» نوشتند که همکاری میان ناظران مالی اتحادیه اروپا و بریتانیا را در دوران پسابرگزیت و به عنوان بخشی از توافق تجاری گسترده با بروکسل خواستار هستند؛ توافقی که تجارت کالا و خدمات مالی را توامان پوشش دهد. هاموند و دیویس در ادامه به این مساله اشاره کردند که چنین اقدامی تنها راه کسب اطمینان از عدم وقوع مجدد بحران مالی مشابه بحران سال 2008 است:«باید تلاشهای خود را بیشتر کنیم تا مطمئن شویم، ثبات مالی که به سختی به دست آمده است به خطر نمیافتد. این اقدام از طریق توافقی ممکن میشود که از همکاریها در داخل بخش بانکداری اروپایی حمایت کند و آن را متلاشی نسازد.» 27کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا هنوز تصمیم قطعی خود را درباره توافق با لندن نگرفتهاند. به نظر میرسد این مداخله دولت بریتانیا با زمانبندی حساب شده و با این هدف صورت گرفته است که بروکسل را به سمت توافق تجاری بلندپروازانهتر از آنچه میخواهد، سوق دهد. هاموند و دیویس روز چهارشنبه برای دیدار با گروههای تجاری و مطرح کردن طرحهای بریتانیا در ارتباط با توافق تجاری گسترده برگزیت در بروکسل بودند. این درحالی است که میشل بارنیه، مذاکرهکننده ارشد اروپایی روز سهشنبه بار دیگر بر موضعگیری سختگیرانه خود در زمینه خدمات بانکداری تاکید کرده است. وی پیشتر هشدار داده بود، بخش بانکداری در توافقنامههای تجاری نخواهد بود.
ترزا می، نخستوزیر بریتانیا پس از مذاکرات در لندن و بروکسل موفق شد، طرف اروپایی را به گذر از مرحله اول مذاکرات و آغاز گفتوگوها درباره روابط تجاری راضی کند. طبق تصمیمگیریهای انجام شده در جلسه ماه دسامبر اتحادیه اروپا قرار شد که دو طرف مذاکرات رسمی درباره روابط تجاری پسابرگزیت را در ماه مارس آغاز کنند. هر دو طرف اکنون درحال بررسی این مساله هستند که در مذاکرات آتی دقیقا میخواهند چه به دست آوردند. این درحالی است که نایجل فاراژ، نماینده بریتانیا در پارلمان اروپا و از حامیان سرسخت برگزیت، دولت محافظهکار ترزا می را به عقبنشینی در مذاکرات متهم کرده و معتقد است، نخستوزیر در دفاع از حقوق مردم ناکام مانده است.