پایان کار بانک‌های بین‌المللی در لندن

۱۳۹۶/۱۰/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۷۶۸
پایان کار بانک‌های بین‌المللی در لندن

گروه جهان| طلا تسلیمی|

شرکت‌های مطرح بین‌المللی در صنعت بانکداری تلاش‌های خود برای ایجاد مقری جدید در اتحادیه اروپا برای دوران پسابرگزیت را آغاز کرده‌اند. با وجود تلاش‌های دولت ترزا می‌ نخست‌وزیر بریتانیا برای حفظ جایگاه لندن به عنوان قطب مالی بین‌المللی، نگرانی‌ها درباره شرایط مالی و تجاری دوران پسابرگزیت بانک‌های بزرگ سرمایه‌گذاری را وا داشته است، فرانکفورت را به عنوان پایگاه بعدی فعالیت‌های خود در اتحادیه اروپا برگزینند. چندی پیش خبر معاملات گسترده املاک تجاری در فرانکفورت منتشر شد و اکنون خبرها از آغاز استخدام نیروی کار در این شهر حکایت دارند. این در حالی است که بسیاری از نمایندگان اتحادیه اروپا معتقدند، پیچیدگی مذاکرات با بریتانیا درباره روابط تجاری آتی سبب می‌شود که این گفت‌وگوها تا پیش از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و حتی پایان دوره انتقالی برگزیت به نتیجه نرسند. در طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا دوره انتقالی 21ماهه است و تا دسامبر 2020 ادامه خواهد داشت؛ اما به نظر می‌رسد بروکسل به دنبال طولانی کردن دوره انتقالی است.

به گزارش فایننشال‌تایمز، با توجه به احتمال طولانی شدن دوره مذاکرات تجاری به نظر می‌رسد، بروکسل سعی دارد موضع معاملاتی خود را تقویت کند. نمایندگان 27 کشور عضو اتحادیه اروپا (بدون احتساب بریتانیا) چهارشنبه را به مذاکره درباره گزینه‌های پیش روی میشل بارنیه مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا پرداختند که از جمله این گزینه‌ها می‌توان به افزایش سهم بریتانیا در بودجه اتحادیه اروپا در دوره انتقالی برگزیت اشاره کرد. یک مقام ارشد اتحادیه اروپا در این باره گفت: «جالب است که بدانیم دوره انتقالی اتفاقی یک‌باره و تمام‌شدنی است یا امکان طولانی کردن آن وجود دارد؟ صحبت از پول زیادی است.»

مجارستان پیشنهاد کرده یک بند اضافی به پیش‌نویس طرح پیشنهادی بروکسل اضافه شود که از بروز وضعیت بحرانی و غیرمنتظره یا تخریب ناگهانی روابط جلوگیری کند؛ طبق این بند، توافق تجاری بین اتحادیه اروپا و بریتانیا تا پیش از پایان مقرر دوره انتقالی که احتمالا دو سال پس از مارس 2019 خواهد بود، نهایی نمی‌شود. فرانسه و آلمان به‌شدت با این پیشنهاد مخالفت کرده‌اند و احتمال اضافه شدن آن به دستورالعمل مذاکراتی اندک است.

بریتانیا سعی دارد تا پیش از ماه مارس امسال (آغاز رسمی گفت‌وگوهای تجاری) بر سر زمان‌بندی و شرایط دوره انتقالی با بروکسل توافق کند تا بدین‌ترتیب در فضای تجاری اعتمادسازی کرده باشد. اما بسیاری از نمایندگان اتحادیه اروپا معتقدند که مذاکرات پیچیده تجاری تا پیش از پایان دوره انتقالی تمام نمی‌شوند. برخی کشورها از اساس با دوره انتقالی طولانی‌مدت مخالف هستند و برخی دیگر معتقدند که تعیین شرایط در این مرحله از کار، بیهوده است چرا که اتحادیه اروپا می‌تواند با پیشرفت مذاکرات اهرم‌های فشار بیشتری علیه بریتانیا داشته باشد.

 آغاز کار فرانکفورت

در میانه تلاش‌های ترزا می ‌برای اعتماد‌سازی در فضای تجاری در سایه چشم‌انداز نامعلوم برگزیت، فرانکفورت برای موقعیت طلایی مالی و تجاری آماده می‌شود. شهر فرانکفورت آلمان در ماه نوامبر به عنوان مقر بانک مرکزی اروپا پس از برگزیت انتخاب شد و از همان زمان بسیاری از بانک‌های بین‌المللی خرید املاک تجاری در این شهر را آغاز کردند. اگرچه گفته می‌شد که این بانک‌ها همچنان ترجیح می‌دهند در لندن بمانند و فعالیت خود در اروپا را از همان جا مدیریت کنند، اما با تحولات اخیر در مذاکرات برگزیت اقدامات خود را در جهت به‌کارگیری نیروهای جدید آغاز کرده‌اند.

تنها 14 ماه تا جدایی لندن از بروکسل زمان باقی است و بانک‌های بین‌المللی به نقطه بی‌بازگشت رسیده‌اند و اکنون قصد دارند برنامه انتقال به فرانکفورت را عملیاتی کنند. به گزارش بلومبرگ، شرکت‌های بزرگی همچون «گلدمن‌ساکس»، «جی‌پی‌مورگان» و «مورگان استنلی» سعی دارند، مقر جدیدی در فرانکفورت ایجاد کنند و در همین راستا برای استخدام نیرو از مدیر مخاطرات گرفته تا مسوول فناوری و کارمند جزء آگهی کرده‌اند. به گفته افراد آشنا به روند استخدام این شرکت‌ها، دفاتر این بانک‌ها در فرانکفورت باید تا آوریل 2019 عملیاتی شود. دولت بریتانیا پایان ماه مارس را به عنوان روز خروج قطعی از اتحادیه اروپا تعیین کرده است. ناظران اتحادیه اروپا به وضوح اعلام کرده‌اند که فارغ از روند برنامه‌ریزی برای دوره انتقالی برگزیت، انتظار دارند که بانک‌ها عملیات خود را به صورت تمام و کمال و مستقل در داخل بلوک تجاری اروپایی انجام دهند. از این رو بانک‌ها در تلاشند تا همه اختلال‌های ناشی از جا‌به‌جایی نیروهای کار و خانواده‌های آنها از لندن به فرانکفورت را به حداقل برسانند. گلدمن‌ساکس قصد دارد، نیروهای خود در لندن را به بیش از دوبرابر (حدود 400 کارمند) افزایش دهد. این بانک تاکنون ده‌ها نیروی محلی استخدام کرده و در پایگاه‌های اینترنتی خود برای استخدام نیروی کار بیشتر آگهی کرده است. مورگان استنلی قصد دارد نیروهای خود در پایتخت مالی آلمان را 200 نفر افزایش دهد. الکساندر راکوویچ رییس شرکت کارگزینی بانکداری «روبرت والترز» گفت: «بانک‌های سرمایه‌گذاری امریکا به‌شدت مشغول استخدام نیروهای مورد نیاز خود برای دفتر فرانکفورت هستند. دستمزدها در آن مناطق همچنان رو به افزایش است.» در حال حاضر حدود 60هزار کارشناس در زمینه بانکداری در فرانکفورت مشغول هستند در حالی که شمار نیروهای فعال در این زمینه در لندن به 360هزار نفر می‌رسد. با توجه به نبود بانکدارهای کارکشته در فرانکفورت، بسیاری از شرکت‌ها امیدوارند که کمبود نیرو سبب شود، کارشناسان آلمانی به خانه بازگردند. صادق‌خان شهردار لندن اخیرا هشدار داده که برگزیت تا سال 2030 حدود 54میلیارد پوند به اقتصاد بریتانیا آسیب می‌رساند. وی همچنین بر اساس مطالعاتی در زمینه تاثیرات حالت‌های گوناگون جدایی از اتحادیه اروپا بر مناطق و نه بخش مهم تاکید کرد: «اگر دولت مذاکرات را به‌خوبی اداره نکند، به سمت یک دهه نابودی با کاهش رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری پیش خواهیم رفت.» به گفته گروه لابی‌گری «فرانکفورت مین فاینانس» در چند سال آینده بیش از 10هزار فرصت شغلی در آلمان ایجاد می‌شود

و این در حالی است که میزان فرصت‌های شغلی جدید در صنعت مالی لندن در ماه دسامبر 52درصد کاهش یافته است.