اخبار

۱۳۹۶/۱۰/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۵۰۳۵

حکم وزیر برای مدیرعامل جدید بانک مسکن

وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی ابوالقاسم رحیمی انارکی را به عنوان رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل بانک مسکن منصوب کرد. به گزارش «تعادل»، در متن حکمی که از سوی مسعود کرباسیان صادر شده آمده است: نظر به تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی به موجب این حکم به عنوان رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل بانک مسکن منصوب می‌شوید.  امیدوارم در سایه عنایت پروردگار بلندمرتبه، با همفکری و همدلی کارکنان کوشای بانک مسکن و همکاری با نهادهای تخصصی مرتبط، در نیل به اهداف و برنامه‌های آن بانک و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه مادی و معنوی نظام جمهوری اسلامی ایران، پیروز و سربلند باشید.  همکاری، همدلی و همراهی در این ماموریت دسته جمعی پیش‌شرط موفقیت است. عزت، توفیق و سربلندی جنابعالی را در این ماموریت‌های محوله از خداوند منان مسالت می‌نمایم.

 

مدیریت سرمایه فکری الزام تحقق اقتصاد مقاومتی

 نوزدهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، با عنوان همایش علمی-کاربردی اقتصاد مقاومتی در تاریخ 24 دی سال 1396، در محل دانشگاه خاتم و با حضور استادان، اقتصاددانان، اعضای انجمن‌های علمی، اعضای انجمن مدیریت ایران، کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد.

به گزارش روابط ‌عمومی بانک پاسارگاد، در این همایش جلیل خاوندکار دبیر و عضو هیات‌مدیره انجمن پارک‌ها و مراکز رشد فناوری کشور، در خصوص «مدیریت سرمایه فکری؛ الزام تحقق اقتصاد مقاومتی» سخنرانی کرد.

وی در ابتدا با تاکید بر اهمیت دانش، لزوم به‌کارگیری سرمایه فکری و... گفت: بدون توجه به سرمایه فکری، محال است که بتوانیم اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشیم. در حقیقت برای تحقق اقتصاد مقاومتی، چاره‌یی جز اهمیت به دانایی نداریم. وی در ادامه با ذکر چند سوال و اشاره به مقایسه‌یی میان کشورهای نیجریه و سودان با ژاپن و هنگ‌کنگ افزود: خداوند به کشورهای نیجریه و سودان نعمت‌های بسیاری داده است اما در کشورهای ژاپن و هنگ‌کنگ، با سختگیری طبیعت مواجه هستیم. در نیجریه و سودان غفلت انسانی، ناشکری و کفر وجود دارد در حالی که در ژاپن و هنگ‌کنگ همت انسانی وجود دارد. به زبان ساده در دو کشور اول لایعلموُن و در دو کشور بعدی یعلموُن حاکم است. این مثال اهمیت سرمایه فکری را نشان می‌دهد. بنیان‌گذار پارک علم و فناوری تصریح کرد: در ادبیات توسعه با GDP سر و کار داریم. در بحث روابط بین‌الملل به زبان امروز و مدیریت جهان به زبان دیروز با گروه‌های مختلف مرجع در جهان مانند جی20، جی7، جی8 و... روبه‌رو هستیم. گروه‌هایی از کشورهای دارای GDP بالا که غنی‌ترند و دست بالا را در اقتصاد جهانی دارند.

خاوندکار ادامه داد: متاسفانه ما این مهم را فراموش کرده‌ایم. به همین دلیل با کاهش رشد بهره‌وری و رشد اقتصادی مواجه بودیم و نشانه‌های خطر را درک کردیم. این مشکلات در کار نکردن ما است. تولید ناخالص داخلی یعنی تمام آنچه مردم در داخل تولید می‌کنند. یعنی تمام آنچه بنگاه‌های بزرگ، کسب و کارهای متوسط، کوچک، خرد و افراد انجام می‌دهند. عدم کارایی این بخش‌ها، به اتفاقات خوبی نمی‌انجامد.

 وی خاطرنشان کرد: زندگی می‌تواند بر سبک‌های مختلفی استوار باشد. سبک زندگی مبتنی بر سرمایه فیزیکی، سبک زندگی مبتنی بر سرمایه مالی و سبک زندگی مبتنی بر سرمایه فکری. بهترین سبک زندگی، مبتنی بر سرمایه فکری است. یعنی دانش، دانایی و بخش‌هایی که به سرمایه‌های غیرفیزیکی مبتنی می‌شود. ما باید از اقتصاد سنتی فاصله بگیریم. در این نوع اقتصاد برای افزایش حجم درآمد در سطح بنگاه یا تولید ناخالص داخلی در سطح ملی، باید دسترسی به منابع فیزیکی را افزایش داد که ناگزیر با تخریب محیط‌زیست و از دست دادن منابع غیر قابل جایگزین و تجدیدناپذیر روبه‌رو می‌شویم.

وی ادامه داد: در مقابل سرمایه‌های فکری در توسعه روزافزون «اقتصاد دانشی»، به فروکاهی اهمیت و نقش سرمایه‌های فیزیکی منجر شده و با سرعت فزاینده‌یی اقتصادهای نفتی و نظایر آن را با ریسک «ناپایداری» مواجه ساخته است. تردیدی نیست که رشد اقتصادی ملازم با کارآفرینی است.

وی به عدم توجه به سرمایه‌های فکری در جهان سوم اشاره کرد و مواردی از جمله عدم حضور زنان، عدم حضور دانش و عدم حضور نوآوری و... را از جمله این معضلات نام برد. وی تاکید کرد: ما نیاز داریم به سرمایه‌های بزرگی که در حال حاضر در کشور وجود دارد، اشراف و آگاهی پیدا کنیم. اگر بتوانیم دانش و سرمایه فکری را خوب به‌کار ‌گیریم، به مزیت‌های بسیار بزرگی دست پیدا خواهیم‌ کرد. عضو نقشه راهبری دانش جهانی افزود: ما باید به تعریف‌های جدید سازمانی توجه کنیم. تعریف‌هایی مانند اطلاعات و دانش سازمانی، استعداد عمومی سازمان و کارکنان، قابلیت‌های خلاقانه سازمان و کارکنان، مهارت‌های کارکنان و... به گسترش چارچوب‌های سنجش در حوزه‌ دارایی‌های جدید منجر شده است. امروزه بسیاری از سازمان‌ها به این باور دست یافته‌اند که مدیریت و بهر‌ه‌برداری از اطلاعات و دانش به عنوان منبعی سازمانی، می‌تواند به ایجاد ارزش و مزیت رقابتی برای سازمان بینجامد. وی اضافه کرد: ما می‌توانیم این سرمایه‌های فکری را شناسایی، گزارش‌دهی و ارزیابی کنیم تا بتوانیم آنها را مدیریت کنیم. همه اینها منوط به این است که این سرمایه‌ها را به‌خوبی بشناسیم. باید توجه داشته ‌باشیم که سرمایه‌های فکری، تنها سرمایه انسانی نیست. برعکس این تصور، پرریسک‌ترین سرمایه فکری، انسان‌ها هستند. سرمایه فکری متشکل از سرمایه‌انسانی، سرمایه ارتباطی و سرمایه ساختاری است. وی درخصوص جنبه‌های مختلف اطلاعات و دانش افزود: اطلاعات و دانش، عاملی انسانی است که تنها از طریق مشاهده و ادراک انسانی پدیدار می‌گردند. اطلاعات و دانش، قابلیت بسط‌پذیری دارد. جریان آزاد اطلاعات باعث حداکثری‌ شدن کاربری اطلاعات و دانش می‌شود. اطلاعات و دانش، قابلیت بیان در قالب‌های موجز و خلاصه‌سازی‌شده را دارا هستند. اطلاعات و دانش، قابلیت جایگزینی (چه به جای خود و چه به جای سایر منابع) را دارند.