نوسازی واحدهای صنعتی کوچک
یکی از مشکلات اصلی صنایع کوچکیها به کمبود منابع مالی باز میگردد؛ از این رو این معضل نقدینگی باعث شده که صنعتگران این حوزه نتوانند به نوسازی ماشینآلات خود بپردازند. از این رو بهدلیل عدم تقویت در خط تولید بازار داخلی از دست فعالان صنعتی خارج شد. حال به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اکنون این صنایع در کشور از وضعیت خوبی برخوردار نیست؛ از این رو یکی از اقدامات دولت نوسازی 20 هزار واحد صنعتی کوچک است.
در این زمینه مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از تامین مالی و نوسازی 20 هزار واحد صنعتی کوچک در دولت دوازدهم جهت رسیدن به ظرفیت کامل تولید خبر داد. به گزارش ایرنا، صادق نجفی در نشست تخصصی معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با دهیاران زن سراسر کشور افزود: اکنون ٤١ هزار صنایع کوچک و خرد در شهرکهای صنعتی داریم که برخی از آنها ٣٠، ٥٠ و شاید ٧٠درصد فعالیت دارند.
او اظهار کرد: در طول دولت دوازدهم برنامه داریم که ٢٠هزار واحد صنعتی که با ظرفیت پایین فعالیت میکنند را با تامین مالی، نوسازی کنیم و با ایجاد بازار کار به ظرفیت کامل برسیم. نجفی ادامه داد: چنانچه این اقدام انجام شود ١٦١ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که البته در این 4 سال نیز ٤٥٠ هزار شغل ایجاد میشود که ٨٠ هزار مورد آن برای صنایع کوچک است. او همچنین یادآور شد: متاسفانه به دلیل اینکه نتوانستیم تامین مالی، نوسازی ماشینآلات و بازار داخلی خوبی در حوزه صنایع کوچک داشته باشیم، اکنون این صنایع در کشور از وضعیت خوبی برخوردار نیستند. او با بیان اینکه در زمینه اشتغال بانوان بهویژه در مناطق روستایی از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد، ادامه داد: ما به شکل مدیریت جهادی، با توجه ویژه به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و تاکید رییسجمهوری به معیشت مردم و اشتغال جوانان، تلاش خود را در این زمینه انجام خواهیم داد؛ امروز با مدیریت جهادی بهویژه در حوزه بانوان میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بودجه سال ٩٧ این سازمان اندازه همان سال ٩٦ است و حدود
١٠٥ هزار میلیارد تومان از محل مالیاتها و ٢٤هزار میلیارد تومان از محل واردات عوارض میگیریم، البته آنچه میتواند جامعه را حرکت دهد، حرکت هوشمندانه و جهادی ماست.
او اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ٩٠درصد صنایع ما در بخش صنایع خرد، کوچک و متوسط است. پس باید اولویت و توجه ما به این بخش بیشتر شود البته همدلی ویژهیی در میان مسوولان وجود دارد و به نواحی روستایی نیز توجه میشود. نجفی ادامه داد: ما میتوانیم کالاها را فرآوری و بستهبندی کنیم و خدماتی را به وجود آوریم که چندین برابر ظرفیت موجود، صادرات داشته باشیم که در این زمینه با همکاری اصناف ایجاد بازار را برنامهریزی کردهایم. او با بیان اینکه با ترحم اقتصاد را نمیتوان اداره کرد، افزود: با ستاد کل نیروهای مسلح توافق کردیم که تعدادی سرباز در اختیار ما قرار دهد تا در روستاها کار آموزش را به عهده بگیرند البته روستاها باید چشمانداز و استراتژی داشته باشند. نجفی همچنین به تدوین سند ملی تولید و اشتغال نیز اشاره کرد. او افزود: باید تلاش شود تا این سند به خوبی اجرایی شود.