راه‌اندازی «گوگل‌مپ» چینی تکذیب شد

۱۳۹۶/۱۰/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۵۲۱۴
راه‌اندازی «گوگل‌مپ» چینی تکذیب شد

سی‌ان‌بی‌سی  

 گوگل در واکنش به اخبار و شایعه‌های اخیر، خبر راه‌اندازی اپلیکیشن گوگل مپ اختصاصی برای چین را تکذیب و رد کرد.

در سال‌های گذشته همکاری‌های نزدیک میان گوگل با چین تحت تاثیر مخالفت گوگل با خود سانسوری و فیلترینگ درباره نتایج به دست آمده از موتورهای جست‌وجو، به حداقل رسیده بود اما پس از آن دوباره این غول تکنولوژی امریکایی حضور پررنگ‌تری را در چین برای خود رقم زد.

حالا اخبار و شایعه‌هایی در چند روز اخیر به گوش می‌رسید که حاکی از آن بود که گوگل می‌خواهد با همکاری چین اپلیکیشن نقشه (گوگل مپ) خود را برای کشور چین به‌طور اختصاصی ارائه دهد.

این گزارش‌ها توسط خبرگزاری نیکی (Nikkei) ژاپن منتشر شده بود که نشان می‌داد گوگل پس از سال‌ها می‌خواهد اپلیکیشن گوگل مپ خود را در دسترس چینی‌ها قرار بدهد. این درحالی است که چینی‌ها تاکنون تنها از طریق نسخه وب (دسکتاپ) گوگل به قابلیت‌های نقشه گوگل مپ دسترسی داشتند و از دسترسی به اپلیکیشن آن محروم بودند.

البته در این گزارش آمده بود که گوگل در ابتدا تنها قصد داشته نسخه iOS اپلیکیشن گوگل مپ را بطور اختصاصی برای مردم و کاربران چینی ارائه دهد و سپس درصورت استقبال و موفقیت آن، نسخه‌های دیگری را نیز به‌طور اختصاصی برای چین فراهم کند.

اما حالا شرکت آلفابت -شرکت مادر گوگل- در بیانیه‌یی روز سه‌شنبه اعلام کرد که این شرکت هیچ گونه تغییری در سیاست‌های پیش روی خود در قبال چین نداده است و پلتفرم‌های گوگل در چین همچنان در وضعیت پیشین خود به سر می‌برد. این شرکت در ادامه تمام گزارش‌های مربوط به راه‌اندازی اپلیکیشن اختصاصی گوگل مپ برای چینی‌ها را رد کرد و این ادعا را بی‌اساس خواند.

جمهوری خلق چین بسیاری از سرویس‌های مختلف گوگل و همچنین برخی شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کرده و مردم و شهروندان خود را از دسترسی به بسیاری از اطلاعات جهانی محروم کرده است. این کشور بسیاری از اپلیکیشن‌ها، پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی را گسترش و توسعه داده است تا بتواند به‌راحتی اطلاعات رد و بدل شده کاربران را تحت نظارت کامل خود قرار بدهد.

گوگل در ادامه این بیانیه اعلام کرده است که نسخه وب و دسکتاپ سرویس نقشه گوگل (گوگل مپ) همواره در دسترس کاربران چینی بوده است اما اپلیکیشن آن توسط دولت چین غیرقابل دسترس شده بود. از سال ۲۰۱۰ میلادی که گوگل تحت‌تاثیر درخواست چین به خودسانسوری در قبال نتایج موتورهای جست‌وجو همکاری و حضور خود را در چین محدود کرد، تاکنون میان این دو چندان میانه خوبی برقرار نبوده است اما طی یکی دو سال اخیر به نظر می‌رسد این روابط اندکی رو به بهبود بوده است.