کشاورزی

۱۳۹۶/۱۱/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۵۴۳۹

کشاورزان برای خرید توافقی برنج ثبت‌نام کنند

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد: برنج از شالیکارانی خریداری می‌شود که اطلاعاتشان در رابطه با میزان سطح زیرکشت، مقدار تولید و نوع برنج تولیدی در سامانه جهاد کشاورزی ثبت شده باشد.

به‌ گزارش شرکت‌ بازرگانی‌ دولتی ‌ایران؛ «یزدان سیف» افزود: خرید توافقی و تحویل برنج از کشاورزان در استان‌های شمالی نیازمند ارائه‌ معرفی‌نامه از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان‌های گیلان و مازندران است.

سیف اظهارداشت: خرید توافقی برنج از شالیکاران شمالی در استان‌های مازندران و گیلان از حدود دو هفته پیش شروع شده و تاکنون بیش از 230 تن برنج پرمحصول از برنج‌کاران مازندرانی خریداری شده است.

معاون‌ وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه؛ نمایندگان استان‌های شمالی در مجلس معتقدند که برنج شالی‌کاران روی دست آنان باقی مانده است، افزود: برای حمایت از تولید داخلی محصولات کشاورزی و قشر شالیکار، برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا با استقرار مراکز خرید و قیمت تضمینی مصوب، باقی‌مانده و مازاد محصول برنج‌کشاورزان را خریداری کنیم. مدیرعامل ‌شرکت‌ بازرگانی‌ دولتی‌ ایران تصریح کرد: محموله‌های برنج از کشاورزانی خریداری می‌شود که معرفی‌نامه دارند، به عنوان کشاورز و تولیدکننده‌ برنج شناخته شده‌اند و حدود مزرعه و میزان تولید آنان در سامانه وزارت جهاد کشاورزی مشخص و تعریف شده است.

به گفته سیف، خرید توافقی برنج از واسطه گران و دلالان برنج تحویل گرفته نخواهد شد.

وی افزود: خرید توافقی برنج از کشاورزان در استان گیلان از دو هفته‌ پیش از سوی دو مرکز خرید آغاز شده اما تاکنون هیچ محموله‌ برنجی تحویل این دو مرکز نشده است.

وی افزود: از آنجا که احتمال عرضه برنج از سوی کشاورزان در استان گیلان از امروز انجام می‌شود، تعداد مراکز خرید در این استان به 6 مرکز افزایش می‌یابد.

سیف با اشاره به نیاز به حمایت توام دولت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، گفت: دولت برای اینکه از کشاورز داخلی حمایت کرده و مصرف‌کننده نیز کالای مورد نیاز خود را با قیمت پایین‌تری بخرد، قیمت 91 هزار ریال (9100 تومان) را برای هرکیلو برنج هاشمی و صدری در گیلان تصویب کرده و با عاملیت این شرکت خرید توافقی برنج را انجام می‌دهد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: قیمت خرید برنج‌ پرمحصول با هشت درصد شکستگی، برای برنج‌های ندا و نعمت هرکیلو 48 هزار و 500 ریال (4850 تومان) و برای برنج شیرودی 54 هزار و 500 ریال (5450 تومان) تعیین شده‎است. وی افزود: تا امروز بیش از 230 تن برنج پرمحصول ندا، نعمت و شیرودی توسط دو مرکز خرید در استان مازندران خریداری شده است. به گزارش ایرنا، سیاست وزارت جهاد کشاورزی دولت برای واردات برنج در بهمن ماه امسال، حمایت همزمان از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان محصولات کشاورزی و فراهم‌سازی شرایط برای مصرف برنج با قیمت مناسب برای همه اقشار جامعه است. نیاز مصرفی برنج کشور نزدیک به 3.2 میلیون تن است که نزدیک 2.2 میلیون تن از محل تولید داخلی و مابقی از محل واردات تامین می‌شود.

نگرانی نسبت به شیوع آنفلوآنزا در مرغداری‌ها

نایب‌رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران با اشاره به گسترش سریع بیماری آنفلوآنزا در بین مرغداری‌های کشور و درگیر شدن گله‌های مرغ، نسبت به شیوع این بیماری در بین مرغ‌های مادر گوشتی هشدار داد.

به گزارش مهر به نقل از اتاق بازرگانی تهران، مهدی معصومی اصفهانی گفت: «در حال حاضر ۲۰ میلیون مرغ تخم گذار و یک میلیون مرغ مادر گوشتی در کشور به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا معدوم شده و از بین رفته‌اند و این بیماری به‌شدت در بین گله‌های مرغ در ۶ استان اصفهان، قم، تهران، آذربایجان شرقی، قزوین، البرز و مازندران که استان‌های اصلی تولید تخم مرغ و مرغ گوشتی کشور هم محسوب می‌شوند، در حال گسترش است.»

او ادامه داد: «توجه داشته باشید که در کل کشور جمعیت مرغ تخم‌گذار ۷۰ میلیون قطعه و جمعیت مرغ مادر گوشتی ۱۰ میلیون قطعه است بنابراین وقتی صحبت از معدوم‌سازی ۲۰ میلیون مرغ تخم گذار و یک میلیون مرغ مادر گوشتی می‌شود یعنی حدود ۳۰ درصد گله‌های مرغ تخم گذار و ۱۰ درصد گله‌های مرغ گوشتی کشور معدوم شده‌اند که عدد بسیار بالایی است. » این کارشناس امور کشاورزی و طیور گفت: «مشکل اصلی و خطر جدی که الان کشور را تهدید می‌کند شیوع بیماری در بین مرغ‌های مادر گوشتی است زیرا هر یک مرغ مادر گوشتی به صورت میانگین باتوجه به تولید مثل حدود ۴۰۰ کیلوگرم گوشت تولید می‌کند در زمان حیاتش بنابراین وقتی آنفلوآنزا در بین مرغ‌های گوشتی گسترش پیدا کند، ممکن است کشور در تولید گوشت مرغ که بخش مهمی از گوشت مصرفی مردم را تشکیل می‌دهد، با مشکل رو به رو شود. »

معصومی در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از گسترش این بیماری و کند کردن شیوع آن چه اقداماتی صورت گرفته است، گفت: « سازمان دامپزشکی اقدامات مختلفی را انجام داده است و در روزها و هفته‌های گذشته هم جلسات فنی مختلف با حضور کارشناسان در این زمینه برگزار شده تا نتیجه قطعی درباره پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری و همچنین کنترل آن در سال آینده گرفته شود، اما هنوز به یک جمع‌بندی نهایی نرسیده‌اند. برای مثال برخی از کارشناسان موضوع واکسیناسیون گله‌ها را مطرح کرده‌اند که هزینه‌های بسیار بالایی دارد ولی از طرف دیگر کارشناسانی هم هستند که با این موضوع مخالفت کرده‌اند. » این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین درباره خسارت‌های وارد شده به مرغداری‌ها و پرداخت آن از سوی شرکت‌های بیمه گفت: «شرکت‌های بیمه طبق تعهداتشان بخشی از خسارت وارده به مرغداری‌هایی که گله‌هایشان معدوم شده است را پرداخت می‌کنند که میزان آن ۷۰ درصد کل خسارت‌ها است.»