افتتاح بزرگترین گلخانه هیدروپونیک کشور
گروه بنگاهها|
چالش آب در کشورمان ازجمله چالشهای تاریخی است که در طول حیات ایران همواره این منطقه را درگیر خود کرده است. اما این چالش در دوران جدید با افزایش دامنههای جمعیتی و کمبودهای ساختاری شکل و شمایل دیگری پیدا کرده که ضرورت استفاده از طرحهای ویژه را بیشتر از هر زمان دیگری یادآور میشود. براساس این دورنمای تاریخی است که طرحهایی که موضوع صرفهجویی در مصرف آب را بهعنوان یک اولویت در دستور کار قرار دادهاند، اهمیت ویژهیی در چارچوب کلی کشور پیدا میکنند.
روز گذشته فاز اول بزرگترین گلخانه هیدروپونیک کشور به مساحت ١٥ هکتار در شهرستان زرند استان مرکزی افتتاح شد؛ گستردگی این گلخانه ٥٠هکتار و فازهای بعدی در دست احداث است و ازجمله ویژگیهایی که برای این پروژه اعلام شده توانایی صرفهجویی بیش از 90درصدی آب است که اهمیت این پروژه را مضاعف میکند. تاکنون ٢ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در این زمینه انجام شده و برآورد میشود سالانه ٢٠هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این گلخانه تولید شود.
ایجاد این گلخانه منجر به اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای ٢٠٠٠ نفر میشود؛ از نکات مهمی که میتوان به آن اشاره کرد کاهش شدید مصرف آب در این گلخانه است بهطوری که در گلخانه مذکور شاهد صرفهجویی ٩٠درصدی در بخش آب هستیم و بهرهوری در این بخش تا ١٠برابر افزایش پیدا میکند.
در همین زمینه فرخی معاون استاندار استان مرکزی نیز در این مراسم اظهار داشت: باتوجه به وضعیت خشکسالی و بحران آب در کشور، تنها راه برونرفت از این شرایط توسعه گلخانههاست تا بتوانند بهصورت اقتصادی ثمربخش باشند و زمینه اشتغال و امنیت غذایی را فراهم کنند. وی با اشاره به آغاز کار بزرگترین گلخانه هیدروپونیک کشور در شهرستان زرندیه استان مرکزی گفت: این گلخانه میتواند ارزآوری و اشتغالزایی زیادی برای استان داشته باشد که از ستاد اجرایی فرمان امام رضوانالله به خاطر احداث این گلخانه تشکر میکنم. فرخی با بیان اینکه سرمایهگذاری در این زمینه بسیار هوشمندانه بوده است، گفت: طرحهای اشتغالزایی زیادی را آماده کردهایم که خوشحال میشویم ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در زمینه عملیاتی شدن آنها نیز ما را یاری کند.
ایجاد 360 هزار فرصت شغلی
همچنین محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با تاکید بر اینکه یکی از مسائل اساسی که در کشور باید مورد توجه قرار بگیرد، بحث اشتغال است، افزود: اشتغال با دولت حل نمیشود، اشتباه میکنیم که میخواهیم همه کارها را بر دوش دولت قرار دهیم، اشتغال به دست مردم حل میشود.
وی با اشاره به اینکه ٢٠ میلیارد دلار پول در خانههای مردم است، گفت: باید از منابع مردم در این زمینه استفاده شود. رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ادامه داد: ایجاد یأس بین مردم ضدانقلابیترین کاری است که میتوان انجام داد؛ باید مردم را به کار بگیریم، منابع مردم را به کار بگیریم و در آنان ایجاد انگیزه کنیم. مخبر گفت: ما از حدود ٦ الی ٧ سال گذشته تمام تمرکز خود را روی این موضوع قرار دادهایم و کارهایی را که منطبق با اقتصاد مقاومتی نباشد انجام نمیدهیم. وی با اشاره به افتتاح گلخانه هیدروپونیک در استان مرکزی، افزود: عمده کره کشور نیز وارد میشود ما قرار است یک کارخانه لبنی احداث کنیم که بدینترتیب جلوی واردات ١٠درصد از کره به کشور را میگیریم.
وی تصریح کرد: هر کس مایل باشد ما آماده واگذاری این واحدها هستیم و افراد میتوانند به این منظور اقدام کنند. رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: بیش از 360 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در 31 استان کشور ایجاد شده است.
محمد مخبر در حاشیه بهرهبرداری از فاز نخست بزرگترین گلخانه هیدروپونیک کشور در شهرستان زرندیه استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه نخستین ضرورت اصلی کشور ایجاد اشتغال است، اظهار کرد: محور اصلی این ستاد توانمندسازی اقتصادی و ایجاد اشتغال است که در 31 استان کشور فعالیت دارد.
وی بیان کرد: ایجاد اشتغال و تقویت دلگرمی و روحیه امید، نشاط و انگیزه بین مردم دو وظیفه اصلی دلسوزان نظام اسلامی است چراکه مردم هم خلاقیت و هم امید به تلاش و کار مضاعف دارند که در سایه مدیریت صحیح امکانپذیر است. مخبر تاکید کرد: درگیر کردن مردم برای ایجاد اشتغال در قالب مشارکت اجتماعی محقق خواهد شد که عصاره سیاستهای اقتصاد مقاومتی محسوب میشود و تجربه انقلاب نشان داده است که هر زمان واگذاری امور به مردم صورت گرفته، نظیر دوران طلایی دفاع مقدس و نیز دوران سازندگی و... توفیقات خوبی حاصل شده است و در حوزه اقتصاد نیز باید از اقتصاد دولتی به سمت اقتصاد مردممحور حرکت کنیم. وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) محوریت دادن به مردم است، بهعنوان مثال 310 طرح اقتصادی در بنیاد برکت با مشارکت مردم ایجاد شده و بیش از 190مورد آن به مردم واگذار شده است، این رویکرد ادامه خواهد یافت و هر اقدامی نیز که در خارج از بنیاد برکت صورت گرفته است به این مسیر هدایت شده و رویکرد آن مردممحوری خواهد بود.
رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از سرمایهگذاری حدود 100 میلیارد تومانی طرحهای اقتصادی در شهرستان زرندیه توسط این ستاد خبر داد و گفت: میزان سرمایهگذاری این گلخانه در فازهای دوم و سوم تا 250 میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
وی از راهاندازی گاوداری 10 هزار راسی در این منطقه خبر داد و افزود: با احداث این گاوداری یک کارخانه تولید فرآوردههای لبنی احداث خواهد شد و امید است ظرف سه سال آینده با افزایش میزان سرمایهگذاری تا 350 میلیارد تومان علاوه بر ایجاد اشتغال در منطقه از بخش اعظم واردات کره به کشور جلوگیری شود و در این حوزه توان داخلی تولیدی
ارتقا یابد.