اخبار
افزایش 33 درصدی صادرات زعفران ایران
ایسنا| براساس آمار رسمی منتشر شده طی ۹ماه منتهی به آذر سال جاری بالغ بر ۱۶۰تن زعفران به ارزشی بیش از ۲۱۹میلیون و ۲۷۰دلار به ۵۶ کشور مختلف صادر شده که از نظر وزنی 33.33درصد از نظر ارزشی و 26.05درصد رشد را نشان میدهد.
«لتونی، اتریش، اردن، اسپانیا، استرالیا، اسلوواکی، آفریقای جنوبی، افغانستان، الجزایر، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، امریکا، ایتالیا، بحرین، برزیل، بلژیک، بوسنی هرزگوین، پاکستان، تایوان، ترکیه، ترکمنستان، جمهوری چک، جمهوری کره، چین، دانمارک، ژاپن، سنگاپور، سوئد، سوییس، صربستان، عراق، عمان، فرانسه، فنلاند، فیلیپین، قرقیزستان، قطر، کانادا، کویت، گرجستان، لبنان، لهستان، ماداگاسکار، مالتا، مالزی، مجارستان، مراکش، موریس، نروژ، نیوزلند، ویتنام، هلند، هند، هنگکنگ و یونان» ۵۶ مشتری زعفران ایرانی در مدت یاد شده بودند که در این میان «امارات متحده عربی» با بیش از ۲۳تن، هنگ کنگ با بیش از ۱۵تن، اسپانیا با بیش از ۱۴تن، افغانستان با بیش از 5 تن و چین با بیش از 4تن بزرگترین مشتریان طلای سرخ ایران هستند که مجموعا بالغ بر ۷۸درصد این محصول را خریداری کردهاند. البته در این میان کشورهایی مانند «امریکا، آلمان، انگلستان، ایتالیا، بلژیک، سوئد، سویسس، فرانسه، کانادا و هلند» جزو کشورهای اروپایی و امریکایی هستند که نسبت به سال گذشته تمایل و خرید بیشتری داشتهاند و کشورهایی مانند «ماداگاسکار» نیز به تازگی به جمع مشتریان زعفران ایرانی پیوستهاند. البته نگاهی به وضعیت صادرات زعفران نشان میدهد که همچنان بیشترین حجم صادرات این محصول به زعفران فلهیی اختصاص دارد که به بیش از ۵۰ تن رسیده است و از سوی دیگر نیز زعفران خرد نشده و ساییده نشده بالغ بر ۲۵تن صادر شده است اما مجموع صادرات زعفران در بستهبندیهای خرد ۱۰تا ۳۰گرمی و کمتر از ۳۰گرمی به ۵۰ گرم هم نمیرسد. این وضعیت نشان میدهد که باید مسوولان و متولیان صنعت زعفران در بخش خصوصی و دولتی باید بیش از پیش به این محصول توجه کنند و بازار آن را ساماندهی کنند.
قاچاق گل به کشور
تسنیم| رییس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه با بیان اینکه بازار گل و گیاه کشور بر اثر رکود هر روز نسبت به گذشته بیرمقتر میشود، گفت: درحال حاضر 3 نوع گل از طریق قاچاق به بازار کشور راه پیدا میکند. اکبر شاهرخی در مصاحبه با رادیو اظهار کرد: تولیدکنندگان داخلی متاثر از پدیده رکود، ضرر و زیانهای فراوانی را متحمل شدهاند. او در ادامه ضمن اشاره به بحث قاچاق گل و گیاه گفت: خوشبختانه با همکاری خوب بازرسان اتاق اصناف تهران، تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی و پلیس آگاهی جلو قاچاق در این حوزه گرفته شده است. رییس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه گفت: هماکنون قاچاق در این حوزه به حدی نیست که بتواند به تولیدکنندگان داخلی لطمهیی واردکند. او با ابراز اینکه بازارهای گل و گیاه کشور تحت کنترل است، افزود: درحال حاضر 3 نوع گل از قبیل«لاکی بامبو، ارکیده دندلیون و کاکتوسهای زینتی» از طریق قاچاق به بازارهای کشور راه پیدا میکنند. شاهرخی با بیان اینکه در شرایط حاضر لاکی بامبو و کاکتوسهای زینتی خاص در ایران تولید نمیشود، گفت: تنها تعداد محدودی از تولیدکنندگان داخلی «ارکیده دندلیون» را در گلخانههای مجهز تولید و به بازار مصرف عرضه میکنند بنابراین قاچاق این گلها ضربهیی به تولید داخلی وارد نخواهد کرد.
نقدی بر قانون حمایت از صنایع
تسنیم| آییننامه اجرایی قانون حمایت صنعتی برای جلوگیری از تعطیلی کارخانههای کشور اخیرا توسط معاون اول رییسجمهور ابلاغ شده ولی عضو هیاتمدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران معتقد است، این قانون ضمانت اجرایی ندارد.
آرمان خالقی در رابطه با آییننامه اجرایی قانون حمایت صنعتی که برای جلوگیری از تعطیلی کارخانههای کشور اخیرا توسط معاون اول رییسجمهور ابلاغ شده است، اظهار کرد: قانون حمایت صنعتی مربوط به سال 1343 است که در طول این سالها به صورت کامل اجرایی نشده است. البته در 10سال اخیر تشدید مشکلات واحدهای صنعتی باعث شده تا استفاده از ظرفیت این قانون برای حمایت از واحدهای تولیدی مورد توجه قرار گیرد. او با بیان اینکه در بحث تولید «کارگاه» یک اصالت جدی دارد، افزود: وقتی یک واحد تولیدی فعالیت خود را آغاز میکند دیگر به مالک تعلق ندارد بلکه سرنوشت آن مرتبط با مردم و دستگاههای مختلف است.
او با اعلام اینکه قرار است در این قانون یک هیات مشکل از نمایندگان وزارت کار، صنعت و اقتصاد متولی رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی شود، تصریح کرد: براساس این آییننامه این هیات میتواند تغییرات مالکیت را نیز در واحدهای تولیدی اعمال نکند و حتی میتواند با حفظ مالکیت اقدام به تغییر مدیریت واحدهای صنعتی هم کند.
خالقی با بیان اینکه اجرایی شدن درست این قانون نیازمند پیششرطهای مختلفی است، گفت: نمایندگان بخش خصوصی باید در هیات حمایت صنعتی حضور جدی داشته باشند حتی در این زمینه باید از دیدگاههای بخش خصوصی نیز استفاده شود تا در نهایت یک تصمیم کارآمد برای واحدهای تولیدی اتخاذ شود.
او افزود: برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی باید از نقطه نظرات تشکلهای صنعتی نیز استفاده شود. در کنار این موضوع تصمیمات هیات حمایت صنعتی باید ضمانت اجرایی لازم را داشته باشد.
جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه سوءمدیریتها و شرایط اقتصادی کشور دو عامل اساسی ورشکستگی واحدهای تولیدی است، اظهار کرد: ممکن است در برخی موارد این هیات تصمیم به واگذاری واحد تولیدی به سیستم بانکی بگیرد اما در این رابطه باید دقت شود که آیا بانک میتواند مدیریت واحد تولیدی را انجام دهد یا خیر. حتی میتوان با حفظ مالکیت بانک، مدیریت کارآمد را در واحدهای تولیدی اعمال کرد.