تغییر رییس دانشگاه صنعت نفت
شانا| وزارت نفت، رییس دانشگاه صنعت نفت را تغییر داد. حبیباله بیطرف دیروز در مراسم تودیع عبدالنبی هاشمی رییس سابق دانشگاه صنعت نفت و معارفه کریم سلحشور به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه ضمن قدردانی از زحمات دلسوزانه هاشمی، سلحشور را به دلایل مختلف از جمله آشنایی با حوزه منابع انسانی وزارت نفت، تحصیل در دانشگاه صنعت نفت و سابقه مدیریت و فعالیت به عنوان عضو هیات علمی و استاد تمام این دانشگاه و همچنین مسوولیتپذیری و پرکاری، بهترین گزینه برای سرپرستی دانشگاه صنعت نفت عنوان کرد.
معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت بر ضرورت ارتقای کیفیت سطح فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در دانشگاه صنعت نفت تاکید کرد و گفت: این دانشگاه باید در زمره دانشگاههای رده اول در سطح ملی قرار گیرد و در بلندمدت به دانشگاهی مطرح در سطح جهانی بدل شود.
بیطرف در این نشست ضمن تشریح سیاستهای مدنظر وزارت نفت درباره دانشگاه صنعت نفت گفت: دانشگاه صنعت نفت زمان مدیدی از بهترین دانشگاههای کشور در آموزش رشتههای مرتبط با صنعت نفت بود، اما پس از ورود دانشگاههای معتبر کشور به رشتههای تخصصی صنعت نفت، فضای رقابتی در این زمینه شکل گرفت که لازم است دانشگاه صنعت نفت با تلاش برای ارائه بهترین عملکرد در این رقابت، برای تبدیل شدن به یکی از دانشگاههای رده اول در سطح ملی و حتی در بلندمدت در سطح جهان تمام تلاش خود را به کار گیرد.
بیطرف در عین حال که به تفاوتهای دانشگاه صنعت نفت در سالهای اخیر با دورههای قبل اشاره کرد، ادامه داد: وزارت نفت امروز هم با وزارت نفت قبل از انقلاب یا حتی دو دهه پیش متفاوت است، زیرا در سالهای گذشته بخش عمدهیی از فعالیتهای این وزارتخانه در بخش پالایش و پخش و همچنین پتروشیمیها واگذار شده و غالب فعالیتهای این دو بخش دیگر در مالکیت و مدیریت دولت و وزارت نفت نیست.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه افزایش سطح کیفی فعالیتهای دانشگاه صنعت نفت، الزاماتی دارد از جمله ارتقای روشهای آموزشی و ارائه آموزشهای ضمن خدمت و آموزشهای حرفهیی و مهارتی از سوی دانشگاه گفت: لازم است اعضای هیات علمی، زمان بیشتری به فعالیتهای مرتبط با دانشگاه اختصاص دهند.
بیطرف همچنین بر تقویت رابطه دانشگاه و صنعت تاکید کرد و گفت: این ارتباط نباید اسمی باشد. باید از حضور متخصصان صنعت نفت در کارگاههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه بهرهمند شد و در مقابل، هیات علمی دانشگاه هم باید در ارتباط تنگاتنگی با صنعت نفت باشد. دانشگاههای دیگر از چنین امتیازی برخوردار نیستند و این شرایط میتواند برای دانشگاه صنعت نفت مزیت نسبی ایجاد کند.
وی در ادامه بر ضرورت تغییر نگرش به مقوله جذب و اشتغال میان دانشجویان دانشگاه صنعت نفت تاکید کرد و گفت: دانشجویان و فارغالتحصیلان این دانشگاه باید نگاه خود را از مطالبهگری اشتغال با اتکا به فشار قانون و دستورالعملها و الزام و... به اشتغال بر مبنای استقبال صنعت نفت تغییر دهند. پیش از این به درخواست جذب ۱۵۰نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت در فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس اشاره کرده بودم که در کمال تعجب شاهد بودیم از میان ۱۵۰ نفر، تنها ۲۱ نفر برای کار در این پالایشگاه اعلام آمادگی کردند.