اخبار

۱۳۹۶/۱۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۶۸۲۴

اجرای طرح «پلیس‌یاران جوان»

رییس پلیس ترافیک شهری گفت: با همکاری آموزش و پرورش طرح استفاده از پلیس‌یاران جوان نیز اجرا خواهد شد. قاسمیان رییس پلیس ترافیک شهری در شصت و یکمین جلسه هماهنگی اجرای طرح ترافیک ویژه نوروز 97 گفت: پلیس با تیم‌های خودرویی و موتورسوار خود که شامل 25 هزار و 160 خودرو و بیش از 19 هزار موتورسیلکت بود در طرح ترافیک نوروز 96 حضور داشت. او ادامه داد: ‌استان‌های گیلان، مازندران، قم، فارس و خراسان‌رضوی بیشترین استان‌های مورد توجه بوده و عبور و مرور در این استان‌ها بیش از دیگر استان‌های کشور بوده است. رییس پلیس ترافیک شهری اظهار کرد: ‌در نوروز سال گذشته 14 درصد تصادفات منجر به فوت در معابر شهری و همچنین 10 درصد تصادفات منجر به جرح در معابر شهری کاهش داشته است البته نقش خودروهای سواری، موتورسیکلت‌ها و عابران پیاده در تصادفات شهری افزایش داشته است.

قاسمیان با اشاره به محدودیت‌های عملیات‌های عمرانی در پایان سال گفت: خرید شب عید از ابتدای اسفند آغاز می‌شود که تا 15 اسفند ترافیک و عبور و مرور در سطح شهر قابل کنترل است اما از نیمه اسفند به بعد با توجه به افزایش خرید برای تسهیل در رفت و آمد مردم، انجام عملیات‌های عمرانی در شهرها ممنوع است همچنین با همکاری شهرداری نسبت به رنگ آمیزی خطوط عابر پیاده اقدام خواهد شد.

او ادامه داد: با همکاری آموزش و پرورش طرح استفاده از پلیس‌یاران جوان نیز اجرا خواهد شد در کنار همیاران پلیس، پلیس‌یاران جوان که شامل مقاطع هفتم، هشتم و نهم مقاطع تحصیلی است در این طرح حضور دارند. جزوات آ‌موزشی آن آماده شده و از طریق آمورش و پرورش در اختیار این افراد قرار خواهد گرفت. به گفته او، حضور همیاران پلیس در خودرو باعث پیشگیری 18 درصدی از تخلفات داخل خودرو بوده و نشان می‌دهد این طرح می‌تواند چقدر موثر باشد.

مصرف رو به افزایش «هرویین» و «شیشه»

معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت گفت: مصرف هرویین و شیشه درحال افزایش است که بسیار جای نگرانی دارد.

محمدهادی ایازی، معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره افزایش آمار اعتیاد و رسیدن این آمار به بیش از 2/5 میلیون نفر گفت: درباره اعتیاد کاری که باید به صورت جدی و اساسی صورت بگیرد، اقدامات پیشگیرانه است و دستگاه‌های فرهنگی مثل صدا وسیما، وزارت ارشاد و مابقی دستگاه‌هایی که در حوزه فرهنگی کار می‌کنند، نقش بسزایی در این حوزه دارند. او ادامه داد: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت در کشور نیز اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار دارند و در مراکز بهداشت در سراسر کشور این مساله را دنبال می‌کنند. ایازی با اشاره به اینکه افرادی که اعتیاد دارند به دو گروه تقسیم می‌شوند، افزود: یک سری از این افراد هم‌چنان با خانواده‌هایشان ارتباط دارند و می‌توانند به صورت داوطلبانه به مراکز ترک اعتیاد زیرنظر وزارت بهداشت مراجعه کنند که جمعیت قابل توجهی هم هستند و در قالب مراکز ماده 15 پوشش‌دهی می‌شوند.

معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت اظهار کرد: گروه دوم افرادی هستند که از خانواده‌هایشان طرد شدند و به عنوان معتادان متجاهر مطرح می‌شوند که نیروی انتظامی آنها را جمع‌آوری می‌کند و تحویل مراکز ماده 16 می‌شوند که با مدیریت سازمان بهزیستی اداره می‌شوند که در این مراکز نگهداری خواهند شد. البته باید به اشتغال و بازگشت به خانواده این افراد بعد از ترک نیز توجه داشت وگرنه ترک این افراد نتیجه نخواهد داد.

ایازی با اشاره به همکاری همه دستگاه‌ها برای خدمات‌رسانی به معتادان، گفت: خانواده‌های این افراد نیز باید کمک کنند تا آنها بتوانند به جامعه بازگردند. جنبه روانی ترک اعتیاد بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه داشت. بخش عمده‌یی از معتادان به کمپ‌های ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند. مراکز بهداشت و کمپ‌ها با تجویز متادون به ترک آسان آنها کمک می‌کنند.

او درباره اعتیاد به متادون تصریح کرد: متادون یک دارو است. افرادی که اعتیاد داشتند و ترک می‌کنند باید از متادون استفاده کنند زیرا راهی جز این ندارند. متادون به مراتب بسیار بهتر از مصرف هروئین و شیشه است. جامعه پزشکی متادون را به افرادی که ترک می‌کنند، توصیه می‌کند.

معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه وابستگی به متادون بهتر از وابستگی به شیشه و هروئین است، به ایلنا گفت: تاکید وزارت بهداشت برای افرادی که ترک می‌کنند، استفاده از متادون است و این افراد شاید بعد از یک دروه طولانی بتوانند متادون را کنار بگذارند. او با بیان اینکه بعد از یک مدت طولانی افراد می‌توانند متادون را کنار بگذارند، افزود: افرادی هم هستند که متادون را ادامه می‌دهند و وزارت بهداشت متادون افرادی که ترک کردند را تامین می‌کند. این مساله مهم نیست که متادون را کنار بگذارند یا نه، مثل فردی که بیماری است و دارو مصرف می‌کند. کسی که اعتیاد دارد را باید به عنوان بیمار بپذیریم.

ایازی درباره فراوانی موادهای مخدر که مصرف می‌شود، گفت: درحال حاضر حدود 52درصد معتادان از تریاک استفاده می‌کنند و حدود 48درصد موادی مانند هروئین و شیشه مصرف می‌کنند.

معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت تاکید کرد: درصد مصرف هروئین، شیشه و گل در حال افزایش است. در این مورد باید اطلاع‌رسانی شود که معتادان برای ترک به کمپ‌ها مراجعه کنند و خانواده‌هایشان نیز به آنها کمک کنند. همچنین متادون باید مثل دارو فرض شود که فرد بعد از ترک از آن استفاده کند. نباید به اعتیاد به متادون اعتیاد سفید بگویید، زیرا جایگزین مناسبی است. ایازی افزود: مصرف مواد مخدر صنعتی و موادی مانند هروئین و شیشه درحال افزایش است که بسیار جای نگرانی دارد.