اخبار
گرانی مرغ ربطی به شیوع آنفلوآنزا ندارد
رییس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه گرانی مرغ ربطی به شیوع آنفلوآنزا در واحدهای گوشتی ندارد، گفت: شنیده میشود دولت قصدافزایش تعرفه واردات کنجاله سویا را دارد. محمد یوسفی در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره اینکه آیا افزایش قیمت مرغ طی روزهای اخیر ارتباطی با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای گوشتی در برخی نقاط کشور دارد؟، اظهارداشت: خیر افزایش قیمت ربطی به این مساله ندارد و ما نیز بارها اعلام کردهایم که قیمتهای فعلی باعث زیان تولیدکنندگان میشود. وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت نهادههای دامی و جوجه یکروزه دلیل گرانی مرغ در بازار است، گفت: هماکنون قیمت هرکیلوگرم ذرت تحویل به مرغداری حدود ۱۰۰۰ تومان و قیمت هرکیلوگرم کنجاله سویا تحویل به مرغداری حدود ۱۹۰۰ تومان است.
رییس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی قیمت جوجه یکروزه را نیز بین ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ تومان اعلام کرد.
یوسفی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: مباحثی مطرح شده مبنی بر اینکه دولت قصد دارد تعرفه واردات کنجاله سویا را افزایش دهد؛ اگر چنین اتفاقی بیفتد به اندازه هر درصدی که تعرفه را بالا میبرند همان میزان روی قیمت تمام شده تولید مرغ تاثیر میگذارد و آن را افزایش میدهد. وی تصریح کرد: ما از وزرای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی درخواست میکنیم مانع این اقدام شوند. یوسفی گفت: اگر تعرفه واردات کنجاله سویا افزایش یابد و تعرفه دانه ثابت بماند، برای کارخانجات روغنکشی رانت ایجاد میشود.
تدوین برنامه جدید آبیاری تحت فشار
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک با اشاره به وضعیت آبی کشور اعلام کرد که برنامه جدید آبیاری تحت فشار تدوین شده که به زودی در سراسر کشور ابلاغ میشود. به گزارش ایرنا، علیمراد اکبری در نشست مدیران آب و خاک و امور فنی و مهندسی و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی که در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: در این برنامه راهکارهای اصولی برای بهرهبرداری بهینه از آب کشاورزی پیشبینی شده است. وی با بیان اینکه اکنون 17 هزار پروژه در طرح سامانههای نوین آبیاری کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این بخش 142 هزار هکتار زمین کشاورزی تحت پوشش آبیاری نوین قرار گرفته یا در حال اجرا است. وی با اشاره به جذب پایین برخی استانهای کشور در طرح سامانههای نوین آبیاری گفت: در برخی از استانها جذب این اعتبارات نزدیک به صفر است که نیاز به بررسی دارد. اکبری با اشاره به اینکه طی 3 ماه گذشته اعتبارات دراین بخش با چالش روبرو شده بود، خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده از سوی معاونت آب و خاک این چالش برطرف و هماکنون تسهیلات فراهم شده است. وی با بیان اینکه در برخی استانها، پایه مطالعات خاکشناسی ضعیف است افزود: به همین منظور باید پروژه مطالعه نیمه تفضیلی دقیقی وجود داشته باشد.
ضد و نقیضهای آنفلوآنزایی حل شد!
در حالی که معاون سازمان دامپزشکی اعلام کرد که سویه جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در پارک بوجاق کیاشهر قرنطینه شده و به جای دیگری سرایت نکرده است، وزیر کشاورزی از مشاهده شدن نمونههای آلوده و تلف شده پرندگان مبتلا به این بیماری در دیگر نقاط کشور مانند دریاچه خلیج فارس تهران خبر داده، اما به نظر میرسد که حجتی در این زمینه اطلاعات کافی نداشته است. در حالی که ایران طی سال گذشته و امسال با سویه جدیدی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دست و پنجه نرم میکرد و میلیونها قطعه پرنده و واحد پرورشی طیور را از بین برده بود، هفته گذشته خبر آمد که سویه جدیدتری از این بیماری به نام H5N6 به پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر وارد شد و در پی این اتفاق، سازمان دامپزشکی بارها اعلام کرد که تاکنون این ویروس به جای دیگری نرفته و تلفات در این پارک هم که قرنطینه شده، متوقف شده است. علیاصغر ماکنعلی - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور - از متوقف شدن کامل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و تلفات در پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر خبر داد و در این باره به ایسنا گفت: ویروس H5N6 آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که اخیرا از طریق پرندگان مهاجر به ایران وارد شد، در همان پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر قرنطینه شد و تلفات در آن منطقه نیز متوقف شده است اما همچنان اقدامات بهداشتی و قرنطینهیی ادامه دارد و بازدید از آن منطقه توسط سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع شده است. این اظهارات در حالی مطرح شد که محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه چهارشنبه گذشته هیات دولت اعلام کرد که حدود یکی - دو هفته قبل تعداد زیادی از پرندگان مهاجری که در تالاب بینالمللی بوجاق در حال تردد بودند، تلف شدند که پس از انجام آزمایشهای لازم مشخص شد ابتلا به سویه جدید آنفلوآنزا علت تلف شدن این پرندهها بوده است. به گفته وی، اخیرا یک مورد از این دست نیز در دریاچه خلیجفارس تهران مشاهده شده است. در این زمینه کارهای مقدماتی لازم از جمله سمپاشی، اقدامات ایمنی و اعلام اخطارهای مربوطه انجام شده است و مسوولان دامپزشکی و محیط زیست و نیز استانداران شمالی کشور همه در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند. به هموطنان به ویژه ساکنان شمال کشور و کسانی که در معرض محل زندگی پرندگان مهاجر و وحشی قرار دارند درخواست میکنیم که بهشدت از هرگونه نزدیکی به این نوع پرندگان بپرهیزند تا سویه H5N6 موجود در آنفلوآنزای این نوع پرندگان آسیبی به آنها وارد نکند. پس از اظهارات حجتی، دوباره به سراغ ماکنعلی - معاون سازمان دامپزشکی - رفتیم تا توضیحات او را درباره شیوع و بروز سویه جدید این بیماری در دیگر استانها بشنویم که این مقام مسوول در این باره گفت: سویه جدید بیماری آنفلوآنزای پرندگان یا همان H5N6 تنها در پارک ملی حیات وحش بوچاق کیاشهر آن هم در میان پرندگان وحش مهاجر دیده شده و ۲۳۰۰ قطعه نیز در پی این بیماری تلف شدهاند. وی افزود: در حال حاضر تلفات در این منطقه نیز کنترل و متوقف شده است و تلفات مربوط به دریاچه خلیج فارس تهران سویه دیگری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به نام H5N8 بوده است که نه تنها قابل انتقال به انسان نیست بلکه ربطی به سویه جدید هم ندارد.