تسخیر بازار با خودروهای سبز

گروه گوناگون
هشتاد و هشتمین نمایشگاه بینالمللی خودرو در ژنو درحال برگزاری است. طبق گزارشهای منتشر شده، بسیاری از برندهای معروف خودروسازی در این نمایشگاه حضور داشته و جدیدترین محصولات خود را برای عموم به نمایش گذاشتهاند. در سالهای اخیر بحران تولید آلایندهها باعث شده که کشورها، راهکارهای بسیاری برای تغییر شرایط آب و هوایی ارائه دهند. یکی از مهمترین برنامهها برای این منظور، افزایش تولید خودروهای الکتریکی بوده است. بر این اساس در این نمایشگاه نیز تمرکز خاصی بر فناوریهای الکتریکی بوده است. آن طور که گفته شده، تولید خودروهای الکتریکی میتواند در کاهش گازهای گلخانهیی و آلایندهها تاثیر قابل توجهی داشته باشد؛ بر این اساس بسیاری از کشورها تلاش میکنند تا با تولید خودروهای الکتریکی تعهد خود را نسبت به آیندهیی پاکتر نشان دهند.
طبق اطلاعات منتشر شده، ماشینهای الکتریکی پلاگین در سال ۲۰۱۷ حدود ۲,۳درصد از کل ۵ بازار بزرگ خودروسازی در جهان را به خود اختصاص داده بودند. آن طور که انجمن خودروسازان اعلام کرده، چین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ماشینهای الکتریکی در جهان است. طبق بسیاری از گزارشهای منتشر شده، چین در تلاش برای کاهش آلودگی هوا، تولید داخلی بیش از ۵۰۰ مدل خودرو سواری را از ابتدای سال ۲۰۱۸ ممنوع اعلام کرده است. آن طور که گفته شده، تصمیم دولت چین بر این است که به طور کامل به سمت تولید مدلهای جدید خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبریدی حرکت کند تا بتواند در سال ۲۰۳۰ حدود ۴۰درصد از کل بازار فروش خود را به این خودروها اختصاص دهد. طبق این گزارش در سال ۲۰۱۷ میزان تولید خودروهای پلاگین هیبریدی در چین حدود ۵۷۹ هزار دستگاه بوده که این تعداد حدود ۲.۳درصد از بازار فروش خودرو چین را به خود اختصاص داد. این درحالی است که در سال ۲۰۱۶ فروش خودروهای الکتریکی در چین با ۵۰ درصد افزایش روبهرو بوده است. آن طور که گفته شده، چین تصمیم دارد در تولید خودروهای الکتریکی مسیر کشورهای اروپایی مانند فرانسه و بریتانیا را در پیش بگیرد؛ بر این اساس پیشبینی شده که تا سال ۲۰۴۰ ممنوعیت فروش وسایل نقلیه تمام دیزلی و بنزینی را اجرا کند. پس از چین، امریکا در سال ۲۰۱۷ دومین تولیدکننده خودروهای پلاگین هیبریدی در جهان بود. آن طور که در این گزارش گفته شده در سال گذشته میلادی در این کشور حدود ۲۰۰هزار خودرو پلاگین تولید شده که این تعداد ۱.۲درصد از کل فروش خودرو در بازار امریکا را به خود اختصاص دادهاند. طبق سایر گزارشهای منتشر شده، بخش حملونقل در امریکا نخستین منبع تولید آلایندهها و گازهای گلخانهیی در این کشور به شمار میرود. هر چند که خودروهای هیبریدی و الکتریکی از محبوبیت قابل توجهی برخوردار هستند اما همچنان نتوانستند، بحران تولید آلایندهها را در این کشور کاهش دهند.
همانطور که در این گزارش گفته شد، چین و امریکا به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی در جهان به شمار میروند اما همچنان سهم فروش اتومبیلهای الکتریکی در بازار خودرو این کشورها تفاوت قابل توجهی با نروژ دارد. براساس سایر گزارشهای منتشر شده، در سال ۲۰۱۷ نروژ رکورد فروش خودروهای الکتریکی را شکسته است. آن طور که گفته شده، سیاستهای جدید این کشور خریداران را به سمت قوای محرکه الکتریکی هدایت کرده است. بر این اساس بیش از نیمی از درخواستهای جدید خرید خودرو در سال ۲۰۱۷ در نروژ مربوط به وسایل نقلیه الکتریکی بوده است. براساس گزارش منتشر شده از سوی انجمن خودروسازان در سال ۲۰۱۷ حدود ۵۹ هزار خودرو الکتریکی در این کشور تولید شده که این میزان تولید حدود ۳۶,۷درصد از فروش بازار خودرو نروژ را به خود اختصاص داده است. طبق شمار تولید خودروهای الکتریکی، ژاپن رتبه چهارم را در میان سایر کشورها به خود اختصاص داده است. آن طور که گفته شده، میزان تولید خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبریدی در این کشور در سال ۲۰۱۷ حدود ۵۶ هزار دستگاه بوده همچنین سهم فروش وسایل نقلیه الکتریکی در بازار خودرو ژاپن حدود ۱.۳درصد اعلام شده است. طبق این گزارش، آلمان و بریتانیا نیز در میان بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی در جهان قرار دارند. در سال ۲۰۱۷ تولید خودروهای پلاگین هیبریدی در آلمان حدود ۵۵ هزار دستگاه و در بریتانیا بیش از ۴۴هزار دستگاه بود. سهم فروش خودروهای الکتریکی در بازار این دو کشور نیز ۱.۶و ۱.۸درصد اعلام شده است.
