اخبار

۱۳۹۶/۱۲/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۸۹۸۵

پرداخت اصل و سود سپرده‌های ارزی با اسکناس

بانک مرکزی در بخشنامه‌یی بانک‌های عامل را ملزم کرد تا براساس مقررات، در زمان برداشت یا بستن حساب مشتریان، اسکناس را به صورت ارز پرداخت کنند؛ ضمن آنکه سود سپرده ارزی نقدی نیز باید به صورت نقدی (اسکناس ارز) پرداخت شود. در صورتی که سپرده‌گذاری با تحویل اسکناس ارز انجام شده باشد، بانک سپرده‌پذیر با درخواست سپرده‌گذار مکلف و متعهد به عودت همان اسکناس ارز است. بخشنامه بانک مرکزی به شبکه بانکی در راستای ایجاد اطمینان برای سپرده‌گذاران ارزی در شبکه بانکی و ایجاد فرصت سپرده‌گذاری برای بانک‌ها نزد بانک مرکزی یا امکان معاوضه منابع بانک مرکزی ابلاغ شده است. با اطمینان خاطر ایجاد شده برای سپرده‌گذاران ارزی و خطرات نگهداری وجوه ارزی به صورت اسکناس، انتظار می‌رود که این منابع در بانک‌ها سپرده‌گذاری شوند تا نه تنها ریسک نگهداری فیزیکی ارز به حداقل ممکن برسد بلکه بازده مطلوب و مناسبی به واسطه سپرده‌گذاری نزد بانک‌های عامل عاید آنها شود. بر اساس این بخشنامه، بانک‌ها مکلف شدند، هنگام سپرده‌پذیری ارزی در رسید تحویلی به مشتری مواردی نظیر نوع ارز، نحوه وصول ارز از مشتری، تعهد به بازپرداخت به اسکناس، پرداخت سود به صورت اسکناس را قید کنند. همچنین از جمله خدمات ارزی بانک‌ها، اخذ و نگهداری سپرده‌های ارزی از مشتریان است که مجوز این خدمت در آغاز فعالیت ارزی بانک‌های عامل به آنها اعطا می‌شود. ضوابط و مقررات موضوع سپرده‌پذیری ارزی نیز در بخش سوم مجموعه مقررات ارزی و بخشنامه‌های موردی بانک مرکزی به صراحت مشخص شده است. از سوی دیگر، برای اینکه منابع جمع‌آوری شده در قالب این نوع سپرده‌های ارزی برای بانک‌های سپرده‌پذیر بدون استفاده نباشد، بانک مرکزی این فرصت را برای بانک‌های عامل ایجاد کرده است که نه تنها هزینه‌های جمع‌آوری و نگهداری سپرده‌ ارزی را به حداقل برسانند، بلکه با استفاده از این فرصت‌ها، منابع ارزی بی‌مصرف نزد مردم به چرخه اقتصادی کشور بازگشته و در جای خود مورد بهر‌ه‌برداری مناسب قرار گیرد.

درخواست ۱۵ شرکت برای دریافت مجوز پرداخت‌یار

۱۵ شرکت طی یک ماه گذشته درخواست خود را برای دریافت مجوز پرداخت‌یار به شاپرک ارسال کرده‌اند.شاپرک اعلام کرد: با گذشت حدود یک ماه از ابلاغ سند «الزامات، ضوابط و فرآیند اجرایی فعالیت پرداخت‌یاران و پذیرندگان پشتیبانی شده در نظام پرداخت کشور» از سوی بانک مرکزی، 15 شرکت درخواست خود را برای طی فرآیند آغاز فعالیت پرداخت‌یاری به شرکت شاپرک ارسال کرده‌اند. براین اساس، متقاضیان پرداخت‌یاری به ترتیب زمان اعلام آمادگی، در صف بررسی مستندات و آزمون‌های ارتباطی و فنی قرار گرفته‌اند. در این میان یک شرکت با اتمام فاز پیاده‌سازی، در مرحله انجام آزمون و عقد توافقنامه با شرکت شاپرک قرار دارد و انتظار می‌رود فرآیند مهاجرت به شرایط پرداخت‌یاران، همه متقاضیان در سه ماهه نخست سال آتی به اتمام برسد.

انتشار 2 هزار میلیارد تومان اوراق خزانه‌داری

گروه بانک و بیمه  مبلغ ۲۰هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ اسفند ماه جاری از طریق عرضه عمومی در شعب منتخب بانک‌های سپه و مسکن به فروش می‌رسد. به گزارش ایبنا، معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور طی فراخوانی، سود این اوراق را به صورت شناور (در سال اول ۱۵درصد و برای سال‌های بعد حداکثر تا 17.5درصد)، معاف از مالیات و پرداخت 6ماه یک بار اعلام کرد. بر اساس این گزارش در راستای اجرای ماده (۱۰) آیین‌نامه اجرایی قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت و برای مشارکت عموم جامعه در اجرای طرح‌های عمرانی انتفاعی دولت به آگاهی می‌رساند، مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی چهار ساله از محل بند (ب) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور در تاریخ ۲۶ الی ۲۸ اسفند ماه سال جاری از طریق عرضه عمومی در شعب منتخب بانک‌های سپه و مسکن به فروش می‌رسد. بنا بر این گزارش، سود این اوراق به صورت شناور (در سال اول ۱۵درصد و برای سال‌های بعد به میزان نرخ سود سپرده‌های یک‌ساله بانکی مصوب شورای پول و اعتبار، حداکثر تا 17.5درصد) معاف از مالیات بوده و پرداخت آن به صورت 6ماه یک‌بار صورت می‌گیرد. فراخوان معاونت نظارت مالی و خزانه‌داری کل کشور تصریح کرد: تضمین بازپرداخت اصل و سود علی‌الحساب اوراق یاد شده، بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به شعب منتخب بانک‌های سپه و مسکن در سراسر کشور مراجعه کنند.

پایه پولی ۲۰۱ هزار میلیارد تومان؛ ضریب فزاینده 7.3

حجم پایه پولی در پایان دی ماه امسال با 16.8درصد افزایش نسبت به دی‌ماه سال گذشته به عدد 201 هزار و 240 میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش فارس، روند رشد پایه پولی به موازات رشد نقدینگی اما با آهنگی آهسته‌تر ادامه می‌یابد. با استفاده از آمار سپرده بانک‌ها و موسسات اعتباری نزد بانک مرکزی، اسکناس و مسکوک در دست اشخاص و اسکناس و مسکوک در دست بانک‌ها که بخش مصارف پایه پولی را تشکیل می‌دهد و هفته جاری توسط بانک مرکزی در قالب متغیرهای پولی و بانکی منتشر شد، می‌توان حجم پایه پولی را محاسبه کرد. طبق این ارقام، در پایان دی ماه حجم پایه پولی به رقم 201 هزار و 240 میلیارد تومان رسیده که نسبت به دی ماه سال گذشته 16.8درصد و در مقایسه با اسفندماه سال گذشته 11.9 درصد رشد داشته است. همچنین ضریب فزاینده پولی در پایان این ماه 7.3 بوده است.